Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
4Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Cauzele Profunde Ale Bolilor

Cauzele Profunde Ale Bolilor

Ratings: (0)|Views: 32|Likes:
Published by Ellada Color
sanatate
sanatate

More info:

Published by: Ellada Color on Feb 21, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/15/2013

pdf

text

original

 
Cauzele profunde ale bolilor 
 „Orice actiune a gandirii, a imaginatiei, a vorbirii sau a corpului poarta in sinefructe bune sau rele. Omul este, intr-o masura nebanuita, creatia gandirii sale; lace gandeste in aceasta viata, mai tarziu, el va deveni.“ 
Sri Ramakrishna Ati auzit de multe ori cunoscuti care atunci cand erau intrebati de afectiunea decare sufereau spuneau ca neplacerile au inceput si s-au amplificat pe un fondnervos dezechilibrat. Stresul, agitatia, nelinistea reprezinta de multe ori cauzeleincipiente ale multor afectiuni. Dar daca analizam cauzele stresului si aleanxietatii, vom descoperi ca ele sunt mentinute de o gandire profund nefastacaracterizata de agitatie haotica, dominata de ganduri negative, frica, dorintenesatisfacute, frustari, nefericire, etc. Vom prezenta in cele ce urmeaza catevaidei cu caracter general menite sa conduca la o intelegere mai profunda acauzelor anumitor boli, precum si asupra relatiilor si legaturilor mai subtile careexista intre minte si corp.
1. Destinul nostru de fericire si sanatate sau de boala si suferinta esteconsecinta caracterului nostru;
caracterul nostru este rezultatul obiceiurilor,obisnuintelor, reflexelor si tendintelor noastre. Acestea la randul lor sunt createprin repetarea si mentinerea in mintea noastra a acelorasi tipuri de ganduri siidei.
2. Majoritatea gandurilor oamenilor obisnuiti apar datorita preluarii lor lanivel subconstient din subconstietul colectiv.
Altele (mai rare) sunt produsein mod constient.
 
3. Multe din gandurile pe care le avem se datoreaza sugestiilor.
Acestesugestii sunt produse de oameni, de circumstante, de mediu si ne influenteazamai mult sau mai putin in functie de gradul mai mare sau mai mic de receptivitatesubtil energetica specifica fiintei noastre, corespunzator nivelului nostru deconstiinta.
4. Dintre toate sugestiile, cea care opereaza direct in planul mental prinintermediul gandurilor este cea mai importanta.
In cazul sugestiilor rele,negative pe care le mentinem inconstient sau spre care ne deschidem mintea,acestea la randul lor au efecte distructive, perturbatoare, astenice si orienteazaprin rezonanta negativa fiinta in cauza, in mod gradat, mai repede sau mai incet,in functie de intensitatea si de predominanta lor, in sensul in care au fost emise. Aceia care datorita receptivitatii accentuate la acest gen de sugestii rele se lasainfluentati si se complac in aceasta stare, vor suferi consecintele generatoare desuferinta, mizerie si nefericire a acestor procese de rezonanta nefasta cuenergiile subtile ale raului, ale bolii, ale fricii, ale nefericirii, ale urii si ale suferinteice provin din sferele infernale din Macrocosmos.5. In ceea ce priveste sugestiile mentale rele sau negative, noi
trebuie sa fimpermanent extrem de atenti pentru a elimina orice sugestie negativa
carepoate declansa efecte de rezonanta instantanee cu energii subtile malefice dinMacrocosmos, ce ii pot afecta atat pe ceilalti, cat si pe noi insine mai devremesau mai tarziu, in functie de puterea mai mare sau mai mica a gandurilor negative.
6. Sugestiile, parerile, convingerile sau remarcile altora n-au nici un fel deputere asupra noastra
, in sensul de a ne putea influenta, atata timp cat nusuntem la unison, pentru a rezona cu energiile pe care le evoca sau le manifesta.Gandul nostru poate accepta, simpatizand, sau respinge prompt aceste sugestii.Putem oricand alege sa nu luam in consideratie ceea ce nu vrem, refuzand sacredem ceea ce consideram fals si rau, continuand sa afirmam mai departebinele si armonia.
7. Corpul fizic este impreuna cu psihicul slujitorul mintii.
El se supune, ca sipsihicul, comenzilor si proceselor mentale, indiferent daca ele sunt aleseintentionat sau sunt exprimate automat. La comanda gandurilor rele puternice,predominante, corpul se scufunda rapid in boala, nefericire, tristete, egoism sidescompunere. La comanda gandurilor bune, intense, divine, iubitoare, vesele sifrumoase, intretinute in mod perseverent el devine plin de tinerete, fericire sifrumusete.
8. Boala si sanatatea
, la fel ca si circumstantele care genereaza ecouriprofunde, bune sau rele in universul nostru launtric sunt de asemenea adancinradacinate in modul nostru caracteristic (optimist sau pesimist) de a gandi.Gandurile predominant ipohondrice, bolnavicioase se vor exprima mai devremesau mai tarziu intr-un corp bolnavicios. Se cunosc cazuri in care ganduri de
2
 
teama au ucis un om la fel de repede ca un glonte si in multe situatii similare elecontinua sa ucida datorita rezonantei cu energiile subtile ale mortii mii deoameni, la fel de sigur, desi mai putin rapid. Oamenii care traiesc cuprinsi deteama de boala se imbolnavesc cel mai usor. Adevarul exprimat debinecunoscutul proverb romanesc: „De ceea ce iti este cel mai mult frica, tocmaide aceea nu scapi“ este confirmat inca o data.
9. Daca vrei sa-ti reinnoiesti permanent corpul fizic infrumuseteaza-tiprofund si autentic mintea.
Gandurile de rautate, gelozie, ura, suspiciunerautacioasa, descurajare jefuiesc corpul de sanatatea si gratia lui facandu-l sarezoneze cu energii subtile rele, stresante, chinuitoare, astenice, dezechilibrante.
10. O fata hidoasa, urata, acra nu apare niciodata din intamplare.
Ea esterezultatul gandurilor rele, urate. Ridurile care brazdeaza fata si o desfigureazasunt cel mai adesea urmele nesabuintei, patimei, mandriei. Uneori intalnim ofemeie in varsta de nouazeci de ani care poate avea fata luminoasa a unei fetetinere, in timp ce o alta, care nu a ajuns inca la varsta medie are fata surprinzator de imbatranita si consumata inainte de vreme. Una este rezultatul unei dispozitiipsihice placute si luminoase, iubitoare, elevate, fericite, evoluate. Cealalta esterezultatul patimii, rautatii, egoismului, urii, abrutizarii, inchistarii, pervertirii sinemultumirii.11. Asa cum nu poti sa ai o locuinta placuta, luminoasa daca nu lasi aerul sisoarele sa intre liber in camere, la fel,
un corp fizic, vital si puternic si o fataluminoasa, fericita si senina
nu pot sa fie decat rezultatul punerii in rezonantacu energiile subtile din Macrocosmos ale gandurilor de bucurie, voie buna, extazsi seninatate. Nelinistea, frica, indoielile, pesimismul, suspiciunile aberantedemoralizeaza rapid intregul corp fizic si il fac vulnerabil la patrunderea bolii. Inacelasi timp gandurile impure, rele, distructive, chiar daca nu sunt materializate,vor distruge mai repede sistemul nervos. Gandurile puternice, pure, divine,sublime, elevate, inaltatoare, datatoare de dragoste, bucurie si fericire fortificatrupul, umplandu-l de vigoare, farmec, tinerete, magnetism euforizant, armonie,frumusete si gratie.
12. Corpul fizic este un instrument complex
, delicat si plastic care raspundefidel la gandurile cu care este impregnat, iar obiceiurile inradacinate de gandirevor produce in mod corespunzator si proportional cu intensitatea acestorapropriul lor efect, bun sau rau, asupra corpului fizic. Oamenii vor continua sa aibasange impur si otravit atat timp cat intretin si propaga ganduri intinate, rele,infernale. Dintr-o inima curata, plina de dragoste, duiosie, abnegatie,compasiune, fericire, bunatate rezulta totdeauna o viata curata, fericita, pura,integrata in armonia divina si un corp fizic curat, sanatos si frumos. Dintr-o inimaintinata rezulta o viata intinata si un corp fizic nesanatos. Gandirea este izvorulactiunii, al vietii si al manifestarii. Sa ne purificam izvorul si dupa aceea totul vadeveni pur, minunat si fericit.
3

Activity (4)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
svayambhu liked this
Ellada Color liked this
VIOLETA liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->