Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more ➡
Download
Standard view
Full view
of .
Add note
Save to My Library
Sync to mobile
Look up keyword
Like this
1Activity
×
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Nisfu Syaaban

Nisfu Syaaban

Ratings: (0)|Views: 204|Likes:
Published by Aqmar Zahari

More info:

Published by: Aqmar Zahari on Feb 23, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, DOC, TXT or read online from Scribd
See More
See less

02/23/2013

pdf

text

original

 
Nisfu Syaaban
, hari yang ditunggu-tunngu umat Islam.
Nisfu Syaaban
, malam pengampunandan  banyak kelebihan.
Malam nisfu Syaaban disunatkan untuk kita membaca surah Yasinsebanyak 3 kali
. InsyaAllah, rasa macam nak buat hari ini.
Jakun, tak pernah join orang baca Yasin 3 Kali dekat surau sempena meraikan malamNisfu Syaaban memang camni. hehehehehe!!!
InsyaAllah lah, kalau panjang umur petang niakan ke surau. Join my mom sekali. Nasib dapat mak yang tak pernah penat ajak anak “tak  berapa nak betul” macam saya ni. kahkahkahkah.Rasanya, bro Denaihati pun dah banyak tulis artikel berkenaan Nisfu Syaaban ni kan? Antaranya
. Korang boleh refer ok kalau nak informasi lebih. *aku ni kurengssss nak lelebih pun.tak pandai.kuikuikui*Saya jumpa doa yang kita boleh baca tiap kali selepas bacaan Yasin,
kiranya each time habisbaca Yasin pertama, korang baca doa dekat bawah ni. Then, sambung baca Yasin balik dan baca doa ini lagi. Selepas yasin ketiga pun sama
.
Doa Nisfu Syaaban
ni saya jumpa disini. Thanks for sharing!
Erti Doa Nisfu Syaaban:
Ya Allah …Yang Maha Pengurnia…tanpa dikuniaiWahai Yang Empunya segala kebesaran dan kemuliaanWahai Yang Empunya segalah kemurahan dan pemberianTiada Tuhan melainkan EngkauEngkaulah Pelindung bagi sekalian pelarianEngkaulah jua Penaung bagi yang mencari pelindunganEngkaulah Penenteram bagi mereka yang berada di dalam ketakutanYa Allah kiranya aku ini tersurat pada sisi MuSebagai penjahat lagi terkutuk Sebagai terhindar dari yang jauh lagi sempit tanpa rezki dariMuDengan segala kebajikan yang ada pada MuYa Allah Hapuskanlah dari suratanMu itu Kejahatan yang tersurat tadiJuga kutukan yang jauh dari kebahagiaanTermasuk penghindaranku dari sisiMu dan kesempitan hidupkuYa Allah tetapkanlah dalam suratan MuSebagai orang yang berbahagia ….sentiasa beroleh rezekiMenerima aneka kurnia dan kebajikanSebenarnya Engkau Ya Tuhan telah bertitahTitahmu adalah Hak dan Benar Tersurat dalam kitabMu yang diturunkan

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->