Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Diversificarea Corecta a Alimentatiei Bebelusilor

Diversificarea Corecta a Alimentatiei Bebelusilor

Ratings: (0)|Views: 3|Likes:
Published by Nicoleta Vintila

More info:

Published by: Nicoleta Vintila on Mar 01, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/10/2014

pdf

text

original

 
Diversificarea corecta a alimentatiei bebelusilor 
DATA PUBLICARII: 06/06/2007
Care sint pasii corecti ai diversificarii alimentatiei bebelusilor. Cind si cu ce incepem. De ce este binesa respectam o serie de reguli. Despre toate acestea aflati in materialul urmator.
Diversificarea alimentatiei sugarului reprezinta inlocuirea treptata a alimentatiei constituita exclusiv dinlactate cu alimente solide si semisolide.„Diversificarea la sugarul care este alimentat la sin se face la 6 luni de viata. Recomandat este ca labebelusii alaptati sa nu se dea nici un fel de sucuri de fructe in primele sase luni pentru ca introducereasucului de fructe inseamna diversificarea. La copilul alimentat cu formule de lapte, diversificarea incepe maiprecoce. Adica se poate incepe cu sucuri de fructe in jurul virstei de 6 saptamini. Dar, de preferat este cadiversificarea la bebelusii alimentati cu lapte praf sa inceapa la doua luni. Asa cum am spus, se incepe cu sucul de fructe initial, iar apoi diversificarea prin supe de zarzavat se vaface treptat. Aceasta supa de zarzavat este bine sa nu contina cartof pentru ca produce fermentatie.Introducerea cartofului in alimentatia bebelusului trebuie sa aiba loc dupa 6 luni. Introducerea se va facetreptat, incit va fi inlocuit complet prinzul de la ora unu cu aceasta supa de legume. Lucru ce se va intimplape parcursul a doua saptamini. As vrea sa mai subliniez un fapt: banana se introduce in alimentatia copilului la 6 luni, nu la 2-3 luni, cumprocedeaza multi dintre parinti. Asta deoarece banana este un aliment care poate cauza alergii daca seintroduce inalimentatiemai devreme de 6 luni", explica conf. dr. Maria Stamatin, sefa Sectiei de Neonatologie din cadrul Maternitatii„Cuza Voda" Iasi, director medical al spitalului.
Sa nu fortam nota
„Exista tot felul de retete de diversificare a alimentatiei bebelusilor. Si de multe ori, din dorinta de a-sihrani cit mai bine copiii, parintii exagereaza. „Daca sintem prea agresivi in diversificare, ii producem undisconfort digestiv bebelusului si acel copil va fi mereu un copil agitat. Asta pentru ca totusi noi trebuie sa nelasam copiii sa se dezvolte normal si sa nu fortam anumite note. Cum este de exemplu premergatorul. Sintfoarte multi parinti care pun copilul in premergator la 5-6 luni. Nu vor face altceva decit sa modifice coloana,mersul copilului si statica copilului. Acest premergator nici nu ar trebui sa existe", mai arata conf. dr. MariaStamatin.Dupa ce supa de zarzavaturi a inlocuit prinzul de la ora unu, urmatorul aliment ar trebui sa fie brinza devaci amestecata cu pulpa de mar. Si aceasta este introdusa treptat, astfel incit sa fie inlocuit si prinzul de laora 10.
Ficatel de pasare fiert in lapte si facut apoi pe gratar 
„Incet-incet pina la 4-5 luni supa de zarzavat se transforma in supa de carne, iar pe la patru luni si jumatate se poate introduce carnea mixata. Tot la sugarul alimentat cu formule de lapte praf se mai poateintroduce pe la 5 luni galbenusul de ou fiert tare sau ficatelul de pasare.Copilul accepta foarte bine ficatelul de pasare daca este fiert mai intii in lapte, apoi pus pe gratar si pasatin mincare: supa, piureuri de legume. Pentru un copil alaptat la sin, diversificarea urmeaza aceeasi pasiprezentati mai sus doar ca incepe mai tirziu: la 6 luni.De asemenea, in cazul acestora, trebuie continuata alaptarea pina la 1-2 ani. Asta pentru ca laptele demama, pina la 1-2 ani, se pare ca aduce absolut tot necesarul de vitaminesi microelemente necesare copilului. Iar cei diversificati pe preparate de lapte artificiale, sigur ca vor aveadoua mese de lapte pe zi. Mai trebuie spus ca, dupa virsta 7-8 luni, un bebelus nu ar trebui sa manince maimult de 500 de ml de lapte pe zi", completeaza conf.dr. Maria Stamatin.
Introducerea unui aliment nou se face numai la sugarul sanatos

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->