Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Ghid-Costa Del Sol

Ghid-Costa Del Sol

Ratings: (0)|Views: 2 |Likes:
Published by SoparlaVerde
Informatii turistice
Informatii turistice

More info:

Published by: SoparlaVerde on Mar 06, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/06/2013

pdf

text

original

 
 
Costa Del Sol - Ghid de calatorie
Cum ajungi
Costa del Sol se afla in partea de sud a Spaniei, in comunitatea Andaluzia, din regiunea Malaga. Cunoscuta si sub numele deCoasta Soarelui, pe vremuri aici erau cateva sate mici de perscari. In 1950, dezvoltatorii au fost fermecati de frumuseteaplajelor si a culturii locale, incat au decis sa transforme zona intr-o destinatie de vacanta de top.
Costa del Sol
este renumita pentru numarul mare de plaje cu nisip fin, apa cristalina, golfuri ascunse si intime si cluburifrecventate de celebritati. Statiunile care se bucura de cea mai mare popularitate sunt: Marbella, Benalmadena, Torremolinos,Fuengirola si Estepona.
Marbella
se afla pe coasta de sud a Spaniei, in inima regiunii Costa del Sol. Dealurile muntilor Sierra ofera un fundalspectaculos, iar apa cristalina sporeste faima orasului. Marbella este o zona bogata si, in profida dezvoltarii turismului, orasulpastraza un caracter istoric, prin stradutele romantice si cladirile cu o arhitectura superba. Marbella este o statiune frecventatade aristocrati.
Malaga
se afla tot de coasta de sud a Spaniei, in regiunea Andalucia. O destinatie turistica de multi ani, Malaga este locul incare sosesc numerosi europeni instariti care raman fermecati de plajele superbe, pietele pitoresti, cladirile istorice si despectaculosul golf Malaga. Sporturile acvatice se numara printre cele mai populare atractii, multi practicand scuba diving sisnorkeling-ul in apele limpezi ale Marii Mediteraneene. Malaga este un oras vibrant, aproape neatins de turism.
Torremolinos
se intinde de-a lungul statiunii Costa del Sol, iar plajele sale cu nisip fin depasesc 7 km lungime. Cunoscuta sisub numele de Torrie, statiunea de vacanta are un tarm magnific, cu plaje aproape de centrul orasului si este ideala pentrutolanit la plaja, inot si alte sporturi acvatice. Torremolinos este o destinatie de vacanta foarte ieftina.
Fuengirola
este o statiune, linistita, perfecta pentru familii si frecventata de nemti si britanici.
Cu avionul
Avionul este cel mai rapid si confortabil mod de a calatori spre Costa del Sol. In timpul sezonului estival, de pe aeroportulHenri Coanda, pleaca curse saptamanale spre Spania. Aeroportul Malaga este unul dintre cele mai importante aeroporturi dinSpania, fiind al patrulea dupa cele dinMadrid,Barcelonasi Palma de Mallorca. Aeroportul Malaga se afla la 8 km de orasul Malaga si 5 km de Torremolinos.
1 / 14
 
 
2 / 14
 
 
Cand sa vizitezi
Costa del Sol are o clima mediteraneana, ceea ce inseamna ca tot anul, vremea este placuta, cu soare, putini nori, temperaturamedie anuala fiind de 16 grade Celsius. Aceste temperaturi sunt rezultatul "protectiei" oferite de muntii Mijas in partea de norda coastei si a influentei marii Mediteraneene in est.Cea mai potrivita perioada pentru a vizita Costa del Sol este vara, cand zilele sunt insorite, iar noptile placute, perfecte pentruplimbari la lumina lunii. In aceasta perioada, temperaturile maxime ajung la 36 grade Celsius, iar noaptea pe la 25 – 28 grade.Turistii care nu agreeaza soarele puternic populeaza statiunea inca din aprilie si continua sa soseasca in Costa del Sol chiar si inoctombrie, cand inca mai pot face plaja. In aceasta perioada, in timpul zilei temperatura ajunge pana la 26 grade Celsius.
3 / 14

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->