Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
8Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Raport activitate semestrul I - Catedra de Limba romana

Raport activitate semestrul I - Catedra de Limba romana

Ratings:
(0)
|Views: 8,667|Likes:
Published by Zoe Radulescu
Raport activitate semestrul I - Catedra de Limba romana
Colegiul Economic ”Ion Ghica” Targoviste
responsabil: prof. Gabriela Musoiu
Raport activitate semestrul I - Catedra de Limba romana
Colegiul Economic ”Ion Ghica” Targoviste
responsabil: prof. Gabriela Musoiu

More info:

Categories:Types, Resumes & CVs
Published by: Zoe Radulescu on Mar 10, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/26/2015

pdf

text

original

 
RAPORT ASUPRA ACTIVITĂŢII CATEDREI DE LIMBA ŞI LITERATURAROMÂNĂ
-Semestrul I, an şcolar: 2012 – 2013În anul şcolar 2012 2013, catedra de Limba şi literatura roare încomponenţă patru membri titulari şi un cadru didactic pensionar.Activitatea propriu-zisă a catedrei a început cu stabilirea Planului managerial şi aPlanului de activităţi pentru anul şcolar în derulare. De asemenea, pentru un demersdidactic eficient, au fost stabilite responsabilităţile fiecărui membru al catedrei regăsite şiîn fişele de atribuţii. Au fost precizate de asemenea, modalităţile de evaluare a activităţiifiecărui membru, potrivit reperelor din fişa de autoevaluare, propusă în Metodologia deevaluare anuală a activităţii personalului didactic şi didactic auxiliar AnelaOMECTS nr. 6143/01.11.2011, publicată în Monitorul Oficial României, partea I, NR.824 BIS/22.11.2011.Au fost elaborate individual, planificările calendaristice, anuale şi semestriale şi afost analizată oferta manualelor şcolare, mai ales că, pentru clasele a IX-a şi a X-a biblioteca are un deficit de manuale şcolare. Din acest motiv, fiecare profesor acompensat lipsa manualelor, unde a fost cazul, cu materiale auxiliare.Pentru asigurarea unui demers didactic eficient la începutul anului şcolar au fostaplicate test de evaluare predictivă şi ulterior evaluării, au fost stabilite la nivelul catedreiun plan de măsuri ameliorative, care se regăsesc în documentele catedrei.În general, activitatea profesorilor catedrei s-a derulat potrivit obiectivelor din planul managerial.
Calitatea procesului de învăţământ 
a fost asigurată prin oferta didactică pe carefiecare profesor a propus-o claselor pe care le coordonează.Fiecare cadru didactic a încercat să-şi perfecţioneze stilul de lucru, valorificândcunoştinţele dobândite la cursurile de specialitate care s-au încheiat anul trecut.Perfecţionarea continuă s-a realizat şi prin studiu individual, cadrele didactice optând pentru metodele de învăţare şi evaluare care li s-au părut a fi cele mai eficiente la claselela care predau. Şi şedinţele tematică de la nivelul catedrei sunt o ilustrare a acestui fapt.Un bun exemplu îl constituie referatul cu tema ,,Metode de comprehensiune a textuluinonliterar” susţinut de prof. Iancu Nicoleta. Pentru dezvoltarea abilităţilor de comunicarescrisă şi orală a fost realizată o varietate de activităţi în colaborare cu biblioteca şcolii.Aşa au fost: ,,Să scriem împreună o poveste” – iniţiată de prof. Iugulescu Petruţa, laclasele a IX-a şi a X-a; ,,Cafeneaua literară – analize de text aparţinând unor genuriliterare diferite(clasele a X-a F, H, C şi a XII-a D, a XI-a A – prof. Iancu Nicoleta;Repere ale romantismului românesc - ,,Chiriţa în provinţie” – vizionare film – prof. Iancu Nicoleta şi Cristache Monica; ,,O scrisoare pierdută” punere în scenă a trupei deteatru ,,Excelsior” –condusă de prof. Iancu Nicoleta; ,,Sincretismul artelor” prof.Muşoiu Gabriela.În activitatea didactică la clasă s-a pus accent pe aplicarea strategiilor moderne ceau ca scop nu doar transmiterea unor informaţii, cât mai ales formarea la elevi a unor abilităţi şi competenţe necesare investigării textului literar, susţinerii argumentate a unor opinii critice sau a unor puncte de vedere proprii.

Activity (8)

You've already reviewed this. Edit your review.
athos liked this
anamar_mija2989 liked this
1 thousand reads
1 hundred reads
oxi_miti liked this
Ioana Raluca liked this
Madalina Ene liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->