Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Contoh Naskah Drama Basa Sunda Bahasa Sunda

Contoh Naskah Drama Basa Sunda Bahasa Sunda

Ratings: (0)|Views: 60 |Likes:
Published by Tri Adi
kabayan ngala nangka
kabayan ngala nangka

More info:

Categories:Types, Reviews
Published by: Tri Adi on Mar 13, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/16/2013

pdf

text

original

 
Kabayan Ngala Nangka
Drama sunda komedi untuk 5 orang. Nyi Iteung, pamajikanana Kabayan teh nuju hamil ngora. Manehna teh ngidam hoyong pisan Nangka, tapi si Kabayan nu dasarna kebluk, tara daek ngala Nangka. Dina hiji isuk, Iteungnyamperkeun Kabayan nu keur sasarean di bale hareupeun imah.Iteung : (Ngagangguan Kabayan) Kang, hayu atuh pang alakeun Nangka kanggo Iteung!Kabayan : (Melek hiji soca, langsung sare deui) Haduh, Nyai, engke weh nya, isukan. Akang tehtunduh keneh!Iteung : (Ngambek) Huh, si Akang mah teu sayang ka Iteung!Kabayan : (Ngorok)Saking keheulna, Nyi Iteung angkat ka bumi emakna Kabayan. Sanepina di bumi emaknaKabayan.Iteung : (Lumpat sabari ceurik langsung nangkeup emak) Emaaakkkkk....Emak Kabayan : (Reuwas) Eleuh-eleuh, aya naon ieu, Nyai?Iteung : Eta, Ma! Si Kabayan! Kuring teh ngidam, hoyong pisan Nangka, tapina manehna taradaek pangalakeun!Emak Kabayan : Geus tong ceurik atuh! Keun weh, Emak nu ngomong ka si Kabayan!Emak sareng Iteung balik ka imah Kabayan. Sanepina di imah Kabayan, Emak sareng Iteungningali Kabayan nu sare keneh dina bale.Emak Kabayan : Heh! Kabayan, kebluk! Hudang sia!Kabayan : Naon sih mak? Isuk-isuk geus adat-adatan!Emak Kabayan : Maneh teh kumaha sih! Geus nyaho si Iteung keur hamil, ngidam Nangka! Lainmah diturutkeun kahayangna! Malah gogoleran teu puguh!Kabayan : Heueuh mak, sakedeung deui dipangalakeun!Emak Kabayan : Buru! Ayeuna geura mangkat neangan Nangka! Nu kolot nya, Nangkana!Kabayan : (Hudang) Heueuh! Kuring mangkat ayeuna lah!Kabayan mangkat neangan Nangka. Tapi Kabayan teu terang, tangkal Nangka nu keur buahanteh dimana. Sapanjang jalan, manehna luak-lieuk neangan Nangka. Akhirna manehna manggihhiji tangkal Nangka nu buahna leubeut.Kabayan : Hahhh! Akhirna kuring manggihan Nangka! Karolot deui Nangkana!Kabayan langsung naek ka tangkal Nangka nyokot hiji Nangka nu pang kolotna. Teu lila anu boga kebon datang. Kabayan langsung turun ti tangkal Nangka.Kabayan : Haduh kumaha ieu! Nyi Ndit datang! Mana kacida galakna deui!Kabayan lumpat ka ragasi nu aya di tukangeun kebon. Kabayan malidkeun eta Nangka.Kabayan : Nangka, jung balik tiheula nya! Kuring rek kabur heula! Nangka teh kabawa palid ku cai, teu lila, nu boga kebon datang. Nyi Ndit : Heh! Sia keur naon di kebon aing! Maneh rek maling?Kabayan : Henteu Nyai. Nyi Ndit : Ah sia! Alesan wae! Ngaku weh ari rek nyopet mah!Kabayan : Bener Nyai, teu bohong! Nyi Ndit : Demi naon sia, Kabayan?Kabayan : Demi Nyi Iteung, Nyai! Nyi Ndit : Alah, sia! Nyopet mamawa ngaran pamajikan! Hayu milu jeung urang! Urang ka imahPa RT!Kabayan : Duh, nyai! Ulah atuh! Bener abdi teh teu nyopet! Sok mana barang buktina!

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->