Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
32Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Integrimet Ekonomike Evropiane

Integrimet Ekonomike Evropiane

Ratings:

4.0

(1)
|Views: 3,358 |Likes:
Published by Heroid

More info:

Published by: Heroid on Mar 05, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PPT, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/15/2012

pdf

text

original

 
 
H y r j e
Procesi i integrimeve ekonomike ndërkombëtare - një ndër fenomenet më tërëndësishme të ekonomisë bashkëkohore botërore
Tendenca e integrimit ekonomik ndërkombëtar dhe rindërtimi i vendeve tëshkatërruara nga lufta
domosdoshmëri në zhvillimin e ekonomisë botërore bashkëkohore
Organizatat ekonomike ndërkombëtare me karakter universal dhe rajonal
Qëllimi kryesor: shtimi i bashkëpunimit ekonomik
Tendencat e integrimeve ekonomike - më të shprehura në kontinentinevropian
kundërthënia mes potencialit të forcave prodhuese dhe tregut të ngushtënacional
të shkohet në mënyrë më të guximshme në lidhjen ekonomike të shteteveevropiane
zhvillimi dinamik tekniko-teknologjik
Në këto themele u formua Bashkësia Ekonomike Evropian (BEE)
qëllimi afatgjatë krijimi i një unioni të vërtetë ekonomik
 
 
Pyetje e reja karakter strategjik të botës së zhvilluar
Inkuadrimi në Unionin Evropian- një ndër qëllimet strategjike të çdovendi në Evropë
Shkatërrimi i sistemit komunist në Evropën Juglindore dhe tranzicioni ifilluar
Gatishmëria e Unionit për ndihmën në rrugën drejt demokracisë,ekonomisë së tregut dhe ristrukturimit të ekonomisë
Përgatitjet e Unionit Evropian të për sfidën më të madhe në historinë esaj- Zgjerimin
Njohja më e mirë e problematikës së BEE dhe Unionit Evropian
 
 
1. FORMIMI DHE QËLLIMET
Ideja mbi Evropën e bashkuar
Kristalizimi i saj në projekt politik-qëllim afatgjatë politik
“Shtetet e Bashkuara të Evropës”-ideal në kohën e Viktor Hygosë
Lufta e I Botërore -viktimat njerëzore dhe shkatërrimet materiale
Lufta e II Botërore – ringjallje e idesë për nevojën e bashkimit evropian
Përkrahja nga politikanët evropian:
-
Konrad Adenauer - kancelar i RF Gjermane
-
Aleide de Gasperi - premieri i Italisë
-
Robert Shumani- Bashkësia Evropiane për Thëngjill dhe Çelik (18.4.1951 -Paris)- Jean Monnet - Komiteti Nacional për Bashkimin e Shteteve Evropiane
 
Formimi i Bashkësisë Evropiane për energji atomike (Euroatom) dhe i BEE-së
Marrëveshja e Romës: 25.3.1957 (hyri në fuqi më 1.1.1958)

Activity (32)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Fortesa Dragusha liked this
Dafina Jonuzi liked this
Blerina Lina liked this
Blerina Lina liked this
Blerina Lina liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->