Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
25 de Super Supe

25 de Super Supe

Ratings: (0)|Views: 18|Likes:
Published by florinacris
retete gasite pe net
retete gasite pe net

More info:

Categories:Types, Recipes/Menus
Published by: florinacris on Mar 22, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/13/2014

pdf

text

original

 
 u
 
 
C
UPRINS
 
 
 
Istoria supei
Istoria supei a inceput probabil odata cu istoria gatitului. Combinarea diverselor ingrediente in oale mari cu scopul de a crea mancaruri usor de gatit si servit, care sa fiehranitoare si usor de digerat, era la urma urmelor de neevitat. Astfel a fost creata alegereaperfecta atat pentru culturi sedentare cat si migratoare, bogati sau saraci, oameni sanatosisau bolnavi (supa fiind vazuta ca un medicament si azi).
 
Supa de-a lungul vremii
 
Supele (ca si ciorbele) au evoluat conform ingredientelor si gusturilor locale, si astfel s-aucreat varietati pentru fiecare regiune si popor. Supa de peste din New England (chowder),supa-salata spaniola rece (gazpacho), supa de sfecla ruseasca (borscht), supa de legumeitaliana minestrone, supa de ceapa frantuzeasca si supa chinezeasca won ton sunt toatevariatiuni pe aceeasi tema.
Inceputurile supei
 
Din cele mai vechi timpuri, stramosii nostri au folosit apa fierbinte pentru incalzireaalimentelor in recipiente naturale. Totusi, tehnica de gatire prin fierbere a inceput sa fiefolosita in mod uzual acum cinci mii de ani, cand au fost inventate recipienteleimpermeabile si rezistente la caldura.Fierberea este o tehnica foarte convenabila si usor de folosit. Apa se transforma in abur lao temperatura constanta care nu trece de 100 grade Celsius la nivelul marii.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->