Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Acatistul Sf Spiridon

Acatistul Sf Spiridon

Ratings:
(0)
|Views: 19|Likes:
Published by Viorica Culidiuc
Acatistul Sf Spiridon
Acatistul Sf Spiridon

More info:

Published by: Viorica Culidiuc on Mar 23, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/30/2014

pdf

text

original

 
ACATISTUL SFANTULUI IERARH SPIRIDON
( 12 DECEMBRIE )
 
Rugaciunile incepatoare :
 In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Amin.Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie !Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie !Slava Tie, Dumnezeul nostru, Slava Tie !Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti sitoate le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si Tesalasluieste intru noi, si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste,Bunule, sufletele noastre.Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor.Amin.Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Doamne, curateste pacatele noastre.Stapane, iarta faradelegile noastre. Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintelenoastre, pentru numele Tau.Doamne miluieste, Doamne miluieste, Doamne miluieste.Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor.Amin.Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, fievoia Ta, precum in cer si pe pamant. Painea noastra cea spre fiinta, da ne-onoua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilornostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau.Pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, ale Sfintilor Parintilornostri si ale tuturor Sfintilor, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu,miluieste-ne pe noi. Amin.
Condacele si IcoaseleCondacul 1 :
Aparatorului credintei dreptmaritorilor, Cuviosului Parintelui nostru Spiridon, sa-
 
i aducem din inima marturisiri multumitoare, toti care prin ale lui intelepteinvataturi ne-am luminat cu credinta, si sa-i cantam : Bucura-te, Sfinte IerarheSpiridoane, mare facatorule de minuni !
Icosul 1 :
Popoarele credinciosilor cunoscand multimea minunilor tale, prin care ai rusinatpornirea ereticilor cea fara judecata asupra credintei noastre, cu umilinta telaudam pe tine, cu cantari ca acestea :Bucura-te, ierarhul Mantuitorului Hristos;Bucura-te, scaparea celor ce nazuiesc catre tine;Bucura-te, indreptatorul credintei;Bucura-te, ajutatorul celor necajiti;Bucura-te, ca mintea paganilor tu o intuneci;Bucura-te, ca si tu ai lucrat stralucirea credintei;Bucura-te, ca pe protivnici vitejeste i-ai gonit;Bucura-te, cel ce pururea noua te-ai aratat purtator de biruinta;Bucura-te, faclia care luminezi pe cei din intunericul pacatului;Bucura-te, cel ce cu blandete primesti la tine pe cei gresiti;Bucura-te, invatatorul dogmelor crestinesti;Bucura-te, care cu negraita dulceata indreptezi pe cei nepriceputi;Bucura-te, Sfinte Ierarhe Spiridoane, mare facatorule de minuni !
Condacul 2 :
Desi nu avem indestulata vrednicie si pricepere noi ticalosii, pentru ca salaudam cu potrivite cuvante minunile tale, dar pentru ca din suflete curate si dininimi umilite indreptam catre tine aceste marturisiri, primeste-le SfinteSpiridoane de la noi, care Ii cantam lui Dumnezeu : Aliluia !
Icosul 2 :
Care dintre noi pacatosii s-ar putea lauda ca rugaciunea lui cu vrednicie va fiprimita de tine, daca nu ne sarguim a stinge pornirea patimilor noastre celetrupesti, care sunt lucrare de la vicleanul diavol ? Dar prin multimeaintelepciunii tale, socotind slabiciunea firii noastre cu milostivire, pentrunceazurile ce ne-au cuprins, primeste cantarea aceasta :Bucura-te, cel ce din pantece ai fost ales de Dumnezeu;
 
Bucura-te, cel care fara invatatura filozofica ai fost legii aparator, biruind pefilozofi;Bucura-te, arhiereule impodobit cu darul Sfantului Duh;Bucura-te, comoara legii noastre cea mult pretuita;Bucura-te, de la care si cei mai invatati legiuitori s-au povatuit;Bucura-te, lauda arhiereiior si a dascalilor;Bucura-te, podoaba Bisericii lui Hristos;Bucwa-te, mustratorul obiceiuriior celor rele ale ereticilor;Bucura-te, ca din pruncie ai fost plin de intelepciune;Bucura-te, ca la Sobor te-ai aratat mare invingator;Bucura-te, care pentru lege te-ai luptat cu toata puterea;Bucura-te, cel ce si astazi de la noi credinciosii nu te departezi;Bucura-te, Sfinte Ierarhe Spiridoane, mare facatorule de minuni !
Condacul 3 :
Impovarati de multe ispite, si in noianul pacatelor celor mai vatamatoareaflandu-ne astazi, mare nadejde punem in tine, Ierarhe. Ajutorul celor fara denadejde, mangaierea celor necajiti, te rugam fii mijlocitor pentru sufletelenoastre, si impreuna sa cantam lui Dumnezeu : Aliluia !
Icosul 3 :
Darul Duhului fiind cu tine, desi in tinerete ai fost pastor turmelor celornecuvantatoare, la batranete insa fiind cu intelepciune, ai stiut a pastori siturmele cele cuvantatoare ale credinciosilor si la Soborul cel dintai te-ai aratataparator si de minuni facator; pentru aceasta iti aducem cantarea :Bucura-te, episcopul Trimitundei;Bucura-te, lauda poporului celui credincios;Bucura-te, tamaduirea bolnavilor;Bucura-te, ca esti rugator catre Dumnezeu pentru cei cuprinsi de patimi;Bucura-te, ca din primejdii mantuiesti pe cei ce alearga la tine;Bucura-te, izbavitorul patimilor celor trupesti si sufletesti;Bucura-te, ca oricine alearga la ajutorul tau nu iese neajutorat;Bucura-te, tamaduitorul ranilor celor de moarte;Bucura-te, ca la orice intamplare fiind chemat esti grabnic ajutator;Bucura-te, doctorul cel fara de plata;Bucura-te, nadejdea tuturor;Bucura-te, acoperamantul si scaparea noastra;

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->