Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
HRVATSKA SRBIJA 2 0 (2013, Kvalifikacije za SP)

HRVATSKA SRBIJA 2 0 (2013, Kvalifikacije za SP)

Ratings: (0)|Views: 45 |Likes:
Published by kristijankrkac
Komentar utakmice Hrvatska - Srbija 2:0 2013. godine u Zagrebu.
Komentar utakmice Hrvatska - Srbija 2:0 2013. godine u Zagrebu.

More info:

Categories:Types, Reviews
Published by: kristijankrkac on Mar 23, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/25/2013

pdf

text

original

 
HRVATSKA – SRBIJA 2:0
Stadion Maksimir, Zagreb, 23. ožujka, Ljeta Gospodnjeg 2013.
 Komentar utakmice
„Znam kaj sam videl.“
„I know what I saw.”(Agent Mulder,
The X-Files
)
Uopće ne želim ulaziti u autorstvo novinskih naslova središnjih dnevnih i stručnih športskihnovina danas. Naprosto sam „otklizao“ (kako se hrvatski veli „to scroll“, možda „otklizati“) i prelistao par internetskih i tiskanih izdanja i ostao sam šokiran. Vjerojatno je krajnje vrijemeda
vidim tko mi je okulist 
(koliko god to paradoksalno zvučalo jer ako dobro vidim
 zašto
, aako loše vidim
kako
) jer očito ne vidim ono što drugi vide. A znam što sam vidio (pa makar to bio i privid). Također, očito ne čujem što drugi čuju. A znam što sam „čuo“ (pa makar i to bio privid). Na koncu, očito ne čitam dobro ono što drugi „pišu“ u maniri nesuvislih „polupijanih“ poruka. A znam što čitam (pa makar i to bio privid). Dosta je gluposti! Potrebno je reći kakostvari stoje. Dakle, nasuprot svim naslovima i ponekad istini za pravo ipak koliko toliko„objektivnim“ komentarima utakmice ovdje ću pružiti svoju ocjenu i pokušati navesti razlogeza istu.Opća ocjena utakmice je 2,5. Zašto? Nekoliko je jasnih i potpuno vidljivih razloga, pačak i onima koji navijaju za Hrvatsku, pa čak i onima koji vole nogomet. Prvo poluvrijeme.Prvih 15 minuta Hrvatska se doslovno nije 3 puta dodala između igrača veznog reda, ili kraće – Modrić nije imao s kime igrati. Uz to Hrvatska je konstantno igrala s 10 igrača, jer naimeKranjčar nije znao što igra, gdje igra i posljedično što treba činiti (s druge strane, to je moždai bolje). Ipak, kao gost Srbija je donijela i svoje poklone. Bilo ih je više, ali Hrvatska jeiskoristila dva takva poklona. Naime, oba zgoditka tj. akcije za zgoditke zapele su pogreškama gostiju. Kako je do kraja ostao rezultat 2:0 čak i moja kćer koja uopće ne volinogomet zaključuje da Hrvatska nije „zabila gol“ iz čiste akcije. Drugo poluvrijeme. Gosti suse otvorili i pokazao se drugi nedostatak Hrvatske igre. Naime, Hrvatska nema uigran protunapad: brzo i široko otvaranje, križanje, lažni manevar (barem) tandema napadača iizigravanje vratara. Naprosto nema. Nasuprot tome, gosti su imali nekoliko 100%-tnih prilikakoje nisu iskoristili. Hrvatska pokazuje da ne zna igrati zatvoreno na svojoj polovici igrališta(zonsku obranu). I tako završava utakmica. No, valja izdvojiti nekoliko sitnica koje u stvarivode mojoj općoj ipak pozitivnoj ocjeni.
Modrić je igrao koliko je mogao, na žalost nije imao s kim, npr. s povučenim Da Silvom,no i unatoč tome vidjeli smo finoću driblinga (par njih za pamćenje), požrtvovnost u faziobrane i po mom skromnom mišljenju samo jedan taktički briljantan potez, navlačenjesuparničkog veznog i krila na lijevoj strani i čisto, točno i pravovremeno prebacivanjestrane skoro u cijeloj širini igrališta nakon čega je trebao slijediti povratni centaršut izgoditak, ali nažalost nije.
Olić je pokazao sve što smo o njemu i znali, brzinu, točnost, snalažljivost i suradnju utandemu, napose za prvi zgoditak koji je tako bio u stvari zgoditak na pragu poniženjasuparnika. Mandžukić u tandemu pokazao je sve što je naučio „vani“, ali ovdje tandemnije bio uigran tako da u stvari i nije imao jasne zadaće.
Hvala Bogu netko je shvatio, nadam se izbornik iako ne vidim na koji način, da Vukojevićnaprosto nije potreban momčadi. Još da taj netko shvati da niti Kranjčar nije potreban i nakonju smo jer napokon možemo pokušati nešto novo, naime igrati s 11 igrača.
Faza obrane odigrana je katastrofalno.1

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->