Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Studiu de Caz

Studiu de Caz

Ratings: (0)|Views: 11 |Likes:
Published by Giurca Camelia

More info:

Published by: Giurca Camelia on Mar 26, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/13/2014

pdf

text

original

 
UNIVERSITATEA TRANSILVANIA BRAŞOVFACULTATEA DE SOCIOLOGIE ŞI COMUNICARESPECIALIZAREA SOCIOLOGIEAN III, GRUPA I 
Cazul Kronospan Sebeş
Îndrumător: Prep. Univ. Drd. Victor BRICIUStudentă: Anca IONIŢĂCamelia GIURCĂ
1
 
Braşov2013 
Cazul Kronospan
Kronospan este cel mai mare producător de plăci PAL din Sud-Estul Europei şi o filială a multi-nationalei Kronospan. Această companie operează în România în oraşele Sebeş, Braşov şi Constanta.Activitatea Kronospan în Sebeş şi Braşov se desfăşoară cu încălcarea gravă a legislaţiei privindautorizarea de mediu şi a lucrărilor de construcţii, generând deja un impact semnificativ asuprasănătăţii populaţiei şi asupra mediului.Autorităţile competente au sancţionat în repetate rânduri ilegalităţile comise de Kronospan însăcompania prefera să plătească amenzi de cele mai multe ori simbolice, să evite consecinţele juridice,continuând să polueze mediul şi să afecteze sănătatea oamenilor.Dintre cele 3 locaţii unde operează Kronospan în România (Sebeş, Braşov, Constanta), Sebeş estelocaţia unde se afla în prezent platforma industrială de producţie.
 Instalaţia Kronospan Sebeş:
Profilul instalaţiei: producerea răşinilor ureoformaldehidice (prafuri în compoziţia cărora intră maimulte substanţe printre care şi formaldehida, din care se fac cleiurile folosite la fabricarea plăcilor, mai precis la întărirea fibrei lemnoase); producerea plăcilor stratificate din lemn MDF şi placi aglomeratePAL.
2
 
Prezentarea studiului de caz
Client
: Kronospan
Campanie
: Decide singur 
Context
: În 2007, compania Kronospan Sebeş era activă de 3 ani pe piaţa din România, perioada încare nu a iniţiat nici o campanie de informare cu privire la activitatea proprie sau la alte acţiuni, de tip public relations. În cadrul companiei nu a existat nici un departament de comunicare sau PR, care săcoordoneze întreaga imagine. Din cauza acestei deficienţe de informare şi de comunicare cu publicul,format atât din cetăţenii oraşului Sebeş cât şi din presă locală, compania Kronospan Sebeş se confruntăcu acuzaţii privind poluarea oraşului şi periclitarea sănătăţii cetăţenilor, în condiţiile în care se doreaextinderea capacităţii de producţie a formaldehidei. Aceasta este una dintre cele mai vechi substanţechimice, folosite în industrie pentru obţinerea răşinilor, respectiv în fabricarea plăcilor de lemn.
Soluţie
: Promovarea campaniei
“Decide singur” 
, menită să informeze cetăţenii oraşului Sebeş cu privire la activitatea companiei, sub mesajul
“Decide tu singur care este adevărul despre compania Kronospan Sebeş şi nu te lăsa influenţat de oamenii dornici de o carieră politică.”
Acţiunile realizate pe durata a două luni de campanie au inclus:
-pregătirea unei persoane din cadrul companiei
, care să fie responsabilă de comunicare şi de relaţiacu presa-
invitarea liderilor de opinie
la sediul companiei, unde s-a făcut un tur de prezentare a platformeiA continuat cu o campanie de
drop mailing
: fiecare cetăţean a primit acasă pliantul Decide Singur, încare se găseau răspunsurile argumentate la cele mai importante acuzaţii aduse companiei. Deasemenea, a fost implementată o linie telefonică gratuită, la care toţi cei interesaţi au avut posibilitateasă adreseze întrebări legate de activitatea companiei.În luna august 2007, a fost organizată
Ziua Porţilor Deschise
, iar scopul evenimentului a fost căcetăţenii să poată vizita interiorul companiei, într-un cadru organizat, să vadă în mod direct tehnologiade ultimă oră şi măsurile de siguranţă luate în interior.
Ziua Porţilor Deschise
nu s-a adresat doar oamenilor maturi, ci şi copiilor, care au participat la diverse concursuri. Angajaţii companiei au fost permanent informaţi prin revista internă
Krono News
. Scopul acesteia a fost de a informa direct proprii angajaţi şi nu prin intermediul altor canale externe.
3

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->