Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Acuzat cu declaraţii de martor despre zvonuri publice - Deputatul Ion Stan - trimis în judecată pe baza unor interceptări ilegale

Acuzat cu declaraţii de martor despre zvonuri publice - Deputatul Ion Stan - trimis în judecată pe baza unor interceptări ilegale

Ratings: (0)|Views: 4|Likes:
Published by Nicolas Marion
Sub influenţa puternică a preşedintelui Traian Băsescu de a-l scoate din coasta SRI şi SIE pe deputatul Ion Stan (PSD-Dâmboviţa), acesta a fost trimis în judecată. Aflat la cel de-al patrulea mandat consecutiv, Ion Stan este obligat să vadă cum funcţionează justiţia atunci când omul intră în luptă cu o anume putere ocultă din justiţie, politică şi servicii.

Ce a aflat deputatul Ion Stan din rechizitoriul pe care il-a întocmit procuroarea Claudia Roşu, soţia la fel de celebrului în făcutul dosarelor Doru Ţuluş?

Mai întâi şi mai întâi, că mijloacele de probă din dosarul cauzei sunt doar procese-verbale de redare în forma scrisa a interceptărilor. Acestea nu pot fi însă probe decât în dictatură.
Sub influenţa puternică a preşedintelui Traian Băsescu de a-l scoate din coasta SRI şi SIE pe deputatul Ion Stan (PSD-Dâmboviţa), acesta a fost trimis în judecată. Aflat la cel de-al patrulea mandat consecutiv, Ion Stan este obligat să vadă cum funcţionează justiţia atunci când omul intră în luptă cu o anume putere ocultă din justiţie, politică şi servicii.

Ce a aflat deputatul Ion Stan din rechizitoriul pe care il-a întocmit procuroarea Claudia Roşu, soţia la fel de celebrului în făcutul dosarelor Doru Ţuluş?

Mai întâi şi mai întâi, că mijloacele de probă din dosarul cauzei sunt doar procese-verbale de redare în forma scrisa a interceptărilor. Acestea nu pot fi însă probe decât în dictatură.

More info:

Categories:Types, Research
Published by: Nicolas Marion on Mar 28, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/15/2014

pdf

text

original

 
Acuzat cu declaraţii de martor despre zvonuri publice
Deputatul Ion Stan - trimis în judecatăpe baza unor interceptări ilegale
De 
Sub influenţa puternică a preşedintelui Traian Băsescu de a-l scoate din coasta SRI şi SIEpe deputatul Ion Stan (PSD-Dâmboviţa), acesta a fost trimis în judecată. Aflat la cel de-alpatrulea mandat consecutiv, Ion Stan este obligat să vadă cum funcţionează justiţiaatunci când omul intră în luptă cu o anume putere ocultă din justiţie, politică şi servicii.Ce a aflat deputatul Ion Stan din rechizitoriul pe care il-a întocmit procuroarea ClaudiaRoşu, soţia la fel de celebrului în făcutul dosarelor Doru Ţuluş?Mai întâi şi mai întâi, că mijloacele de probă din dosarul cauzei sunt doar procese-verbalede redare în forma scrisa a interceptărilor. Acestea nu pot fi însă probe decât în dictatură.Or, în cazul deputatului de Dâmboviţa, înregistrările stau la baza rechizitoriului, ceea celegal nu poate fi admis. Mult mai rău şi mult mai grăitor pentru un mod de a gândi şi de aacţiona în Parchet şi la DNA este altceva.Procurorul Claudia Roşu îşi întemeiazărechizitoriul pe interceptari ilegale.Astfel, la pagina 57 din rechizitoriu, însecţiunea
 Autorizaţii de interceptări şi înregistrări audio-video
, se menţionează:“Prin ordonanta din26.11.2012s-a dispus interceptarea si inregistrarea cu titluprovizoriu a convorbirilor si comunicarilor telefonice si a celor purtate in mediulambiental de catre DIMA NICUSOR SORIN si STAN ION, fiind emisa in acest sensautorizatia 25/2012.
 
Prin încheierea din29.11.2012, emisa in dosarul nr. 23/2012, Inalta Curte de Casatie siJustitie a conformat ordonanta provizorie emisa de propcuror si a dispus autorizarea incontinuare a interceptatrilor si inregistrarilor audio – video, fiind emise in acest sensautorizatiile nr. 696, 697, 698 si 699 din29.11.2012, prelungite prinincheiereanr.85/21.11.2012, pana la10.12.2012” (n.n. observăm că autorizaţiile au fost prelungite cu 8 zile înainte de a fi emise!).Surpriză totală, însă, toate interceptarile şi înregistrările audio-video care au condus lainculparea deputatului Ion Stan au fost efectuate, conform datelor din paginile 5, 10, 14,16, 26 şi 31 ale rechizitoriului, cu 30, 18, 16, 14, 6 şi 4 zile înainte de a fi autorizate! Cualte cuvinte, înregistrări ilegale, fără valoare probatorie.Potrivit legii, interceptarea comunicaţiilor fără autorizare se pedepseşte cu închisoare dela 2 la 7 ani.Când procurorul va fi pus în faţa evidenţelor, va căuta să invoce scuza:“Eroare materială”.Da, dar eroarea cu privire la datare, când data este condiţia esenţială de legalitate şi valabilitate a unui act, loveşte actul respectiv de nulitate absolută.Să zicem că este vorba de un mic truc de procurori. Şi totuşi, cum poate fi prezentă, într-un act oficial de trimitere în judecată, o eroare materială repetată de trei ori?! Admiţând, prin absurd, posibilitatea acestor incredibile erori, nu ar trebui să ne îndoim şide adevărurile fondului din rechizitoriu? Şi de buna credinţă a procurorului de caz?
Proba cu martori nu susţine nici o constatare a vreunei fapte incriminate
Declaraţiile a trei martori, reţinute ca relevante pentru acuzarea deputatului, nu au valoare de probe directe şi nu furnizează elemente privind săvârşirea vreunei fapte decătre inculpat. Ele au la bază doar zvonuri publice şi supoziţii. Astfel, martorul N.C., manipulant la un depozit al unei societăţi comerciale, si-a amintitcaîn perioada respectivăse vorbeadespre faptul ca acele galeţi trebuiau sa ajungă la partid”.Din declaraţia de martor a lui M.M., procurorul reţine: “Singurul element relevat (…) esteacela ca a afirmat ca il cunoaste si pe DIMA SORIN, care mergea la biroul inculpatuluiSTAN ION,fiind cunoscut din zvonul public ca «omul de incredere al inculpatului»“.
 
 Aşadar, libertatea şi demnitatea, valori supreme ale Declaraţiei Universale a DrepturilorOmului, garantate de primul articol al Constituţiei României, se tranşează de magistratulprocuror Claudia Roşu la nivelul zvonului public.În fine, martorul A.C., fost angajat al denunţătorului, “(…) a si vazut aceste obiecte lasediul partidului din Targovişte, în timp ce trecea prin zonă” (sic!).
Interpretări cu rol de înfundări
Inculpatulnu a negat că au fost cumpărate găleţi, sens în care a şi prezentat rapoartele de venituri şi cheltuieli electorale, acestea relevând achiziţionarea a 7.300 de găleţi.Procurorul Claudia Roşu concluzionează: “(…)se constata ca numarul produselorachizitionate este infim raportat la populatia judetului Dambovita in perioada dereferinta, respectiv de 540.000 de locuitori”. Aşadar, ce să înţelegem, că inculpatul s-arface vinovat de discriminarea a 532.700 de dâmboviţeni, de la prunci până la moşnegi cu barba sură!?
Deputatul Ion Stan a fost reţinut şi lipsit ilegal de libertate
La data de 22 noiembrie 2012, dupa ce DNA a finaat campania electoraacandidatului Ion Stan cu 45.000 lei, fără să fie posibilă realizarea flagrantului pe careregizorii înscenării l-au pregătit, denunţătorul l-a aşteptat pe Stan în faţa sediului filialeipartidului, pregătit cu replici explicite care să releve audio şi video predarea a 15.000 lei,iar echipa operativă de flagrant să intervină spectaculos şi televizat.Deputatul Ion Stan l-a invitat pe donator în sediul de campanie. Acesta s-a eschivat,moment în care deputatul a fost ameninţat cu încătuşarea, împachetat, îmbarcat şi depusla DNA, cu regia mediatică pregătită.Este adevărat, deputatul Ion Stan nu a formulat obiecţii asupra procedurii, dar în drept, în cazul său i-a fost violată imunitatea parlamentară, a fost reţinut şi lipsit de libertate înmod ilegal.
Transcrierea înregistrărilor este “editată, nefiind susţinută de originalulacestora, ci de duplicate
Potrivit opiniei experţilor, duplicatele nu pot fi supuse expertizelor care atesteautenticitatea redărilor / transcriptelor.Procurorul califică, ceea ce este o inadmisibilă imixtiune, faptele şi actele politice aledeputatului, aflate sub protecţia constituţională a imunităţii parlamentare

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->