Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Pedicuta - leac miraculos.doc

Pedicuta - leac miraculos.doc

Ratings: (0)|Views: 9|Likes:
Published by amy_c
Sanatate - plante medicinale
Sanatate - plante medicinale

More info:

Categories:Types, Recipes/Menus
Published by: amy_c on Mar 31, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/06/2014

pdf

text

original

 
de Gabriela Bunea
Pedicuţa, cunoscută şi sub denumirea de talpa-ursului sau brădişor, este oplantă medicinală asemănătoare cu muşchiul de pământ, veşnic verde, cu unconţinut important de radiu, ocrotită în ţări precum Germania şi Austria. Această plantă este considerată magică, fiind utilizată încă din cele mai vechitimpuri pentru tratarea diverselor afecţiuni, atât interne, cât şi externe.
O comoară pentru sănătate
Pedicuţa mai este denumită şi „leacul biblic”, datorită minunilor pe care le face în vindecarea unor boli grave, pentru care speranţele se risipesc. Aşadar,pedicuţa este o plantă recunoscută pentru proprietăţile sale în tratarea bolilor hepatice, chiar şi formele cele mai grave (hepatită, tumori ale ficatului, ciroză),a pietrelor la rinichi şi la bilă. Efecte miraculoase are şi în tratareaalcoolismului, iar ceaiul de pedicuţă îi ajută pe fumători să scape de acestviciu. Totodată, pedicuţa este recomandată şi în următoarele afecţiuni:hemoroizi, constipaţie cronică, reumatism, litiaze şi colici renale, afecţiuni alecăilor urinare şi ale organelor genitale, convalescenţă. În scop fitoterapeuticse foloseşte întreaga parte aeriană a plantei şi sporii, sub formă de ceai,tinctură sau cataplasme.
Doctorie antialcool şi antifumat
Ca tratament în combaterea alcoolismului, precum şi a dependenţei de tutun,fitoterapia recomandă ceaiul de pedicuţă. Beţi câte o cană cu ceai cu o jumătate de oră înainte de micul dejun. Tratamentul trebuie urmat timp de 14-21 de zile, pentru a obţine rezultatul dorit. După o pauză de două săptămânise poate relua dacă este nevoie. Şi tinctura de pedicuţă este la fel deeficientă. Se administrează câte o jumătate de linguriţă cu tinctură în 100 mlde apă, de patru ori pe zi, cu 15 minute înainte de masă. Tratamentul trebuiesă dureze minimum trei luni. Fumătorii care doresc să scape de acest viciupot urma şi un tratament cu pulbere de pedicuţă. Zilnic pot lua câte o jumătatede linguriţă cu pulbere pe care o ţin sub limbă aproximativ zece minute, apoi o înghit. După cinci zile de tratament, apare senzaţia de vomă la fiecare fumtras în piept şi, de aici, repulsia faţă de fumat.
Vine de hac cirozei hepatice
Pentru persoanele care suferă de ciroză hepatică, ceaiul de pedicuţă este unmiracol. Se vor bea două ceaiuri pe zi, cu 20 sau 30 de minute înainte demasa de prânz şi cină.Ceaiul se prepară astfel: o linguriţă rasă cu plantă se opăreşte în 200 ml deapă în clocot şi se lasă câteva minute.Chiar şi atunci când reumatismul prezintă modificări ale formei articulaţiilor,dar şi în caz de constipaţie cronică şi hemoroizi se recomandă ceaiul depedicuţă. Acest ceai se întrebuinţează şi în afecţiunile căilor urinare şi aleorganelor genitale, la eliminarea nisipului de la rinichi, precum şi întratamentul colicilor renale.
Umpleţi o pernă cu plantă în caz de dureri
O faţă de pernă din pânză de dimensiuni mai mici se umple cu 200 sau 300

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->