Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
ALL'LLAHU i lajmëruar nga Muhammedi(s.a_w) (Shqip)

ALL'LLAHU i lajmëruar nga Muhammedi(s.a_w) (Shqip)

Ratings: (0)|Views: 629|Likes:
Published by Emre
Miku im!

Nuk është e rastësishme që ju tash t’a kini në duar, një libër të veçantë , i cili shpjegon domethënjen e emrit si dhe ekzistencën e njëmendtë të njeriut , në një mënyrë tjetër, e panjohur kjo deri tash për ju ,e në pajtim të njëmendtë me mësimet e Muhammedit ( paqja dhe bekimi qofshin mbi te), dhe duke u mbështetur mbi KUR’ANIN e shenjtë .

Para së gjithash , do të dëshiroja të theksojë se qëllimi im i vetëm, duke përgatitur këtë përkthim, ka qenë t’a arrijë këtë shkencë të njëmendtë të Muhammedit (paqja dhe bekimi qofshin mbi te) ,dhe këtë të kuptuar të vërtetë , në mënyrë që t’ua komunikojë aq sa është e mundur , atyre që më pyesin , qofshin ata besimtarë ose jobesimtarë ; pra nga penda e Zotri Ahmed HULUSI ! .
, është përmbledhje esesh , të riprodhuara nga fjalimet (diskurset)) e Ahmed Hulusit , të bashkuara në burim në një libër , i shkruar në turqisht më 1989 ..Siç do t’a hetoni ju vet , qëllimi kryesor i këtij libri është të shpjegojë se kurrë nuk ka ekzistuar kurfar ZOTI dhe se paragjykimet mbi temëm e një ZOTI , të ngulitura në mendjet e njerëzve ose të diskutuara në qarqet religjioze , nuk i përgjigjen në asnjë mënyrë të kuptuarit të ALL’LLAHUT, i lajmëruar nga Muhammedi. Në mënyrë prozaike, të kuptuarit e ALL’LLAHUT të lajmëruar, do të rishqyrtonte plotësisht pikpamjet e secilit mbi jetën , mbi organizimin duke iu bashkuar atij , poashtu mbi vet ekzistencën e vet, dhe aq më parë, këndvështrimi tij mbi ekzistencën. Kështu , trajtimi(qasja) tradicional i religjionit si insitucion i veçuar(izoluar) nga pjesa tjetër e jetës , do të shfaqet i pabazë derisa të shofim se ç’ofron ky lloj i të kuptuarit të njëmendtë.
Duhet të thuhen disa fjalë mbi përkthimin anglisht.

www.ahmedhulusi.org/en

Miku im!

Nuk është e rastësishme që ju tash t’a kini në duar, një libër të veçantë , i cili shpjegon domethënjen e emrit si dhe ekzistencën e njëmendtë të njeriut , në një mënyrë tjetër, e panjohur kjo deri tash për ju ,e në pajtim të njëmendtë me mësimet e Muhammedit ( paqja dhe bekimi qofshin mbi te), dhe duke u mbështetur mbi KUR’ANIN e shenjtë .

Para së gjithash , do të dëshiroja të theksojë se qëllimi im i vetëm, duke përgatitur këtë përkthim, ka qenë t’a arrijë këtë shkencë të njëmendtë të Muhammedit (paqja dhe bekimi qofshin mbi te) ,dhe këtë të kuptuar të vërtetë , në mënyrë që t’ua komunikojë aq sa është e mundur , atyre që më pyesin , qofshin ata besimtarë ose jobesimtarë ; pra nga penda e Zotri Ahmed HULUSI ! .
, është përmbledhje esesh , të riprodhuara nga fjalimet (diskurset)) e Ahmed Hulusit , të bashkuara në burim në një libër , i shkruar në turqisht më 1989 ..Siç do t’a hetoni ju vet , qëllimi kryesor i këtij libri është të shpjegojë se kurrë nuk ka ekzistuar kurfar ZOTI dhe se paragjykimet mbi temëm e një ZOTI , të ngulitura në mendjet e njerëzve ose të diskutuara në qarqet religjioze , nuk i përgjigjen në asnjë mënyrë të kuptuarit të ALL’LLAHUT, i lajmëruar nga Muhammedi. Në mënyrë prozaike, të kuptuarit e ALL’LLAHUT të lajmëruar, do të rishqyrtonte plotësisht pikpamjet e secilit mbi jetën , mbi organizimin duke iu bashkuar atij , poashtu mbi vet ekzistencën e vet, dhe aq më parë, këndvështrimi tij mbi ekzistencën. Kështu , trajtimi(qasja) tradicional i religjionit si insitucion i veçuar(izoluar) nga pjesa tjetër e jetës , do të shfaqet i pabazë derisa të shofim se ç’ofron ky lloj i të kuptuarit të njëmendtë.
Duhet të thuhen disa fjalë mbi përkthimin anglisht.

www.ahmedhulusi.org/en

More info:

Published by: Emre on Mar 18, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF or read online from Scribd
See more
See less

05/10/2014

pdf

 
 
 
 
“ALL’LLAHU i lajmëruar nga Muhammedi(s.a w)”
 
AHMED HULÛSI
 
KITSAN
 
<<ALL’LLAHU>> I LAJMËRUAR NGA MUHAMMEDI
 
(s.a.w)
 
<<ALL’LLAHU>> sipas Kur’ani El-Kerim
 
AHMED HULUSI
 
Përktheu nga frengjishtja
 
L.KULLASHI
 Për hollësi mbi autorin dhe botimet e tij drejtojuni shtpisë botuese KITSAN-STAMBOLLTicathane Sokak N°:4134400 Cağaloğlu-İstambull/TURQUIEPhone: (212)513 67 69Telefax: (212) 511 51 44
 
 
Ua kushtova këtë libër vëllezërve të mi në mbarë botën , që e kanë arritur të VËRTETEN dhe e jetojnë  ATË 
 
 A.HULÛSI 
 
 Njohja e të gjitha njohjeve është njohja e “ALLAHUT”, nuk ka njohje pa njohjen“ALLAHUT”!
 
 Ahmed HULUSI 
 La ilahe ill-ALLAH
 Nuk ka Zot, vetëm ALL’LLAHU ËSHTË 
!
 
Sikur të gjitha veprat eAhmed HULUSIT, as ky liber nuk ka drejt autorsie .
 
Me kusht që t’i mbetet besnik testit burimor , libri i përkthyer mund t botohet,
 
 shtypet , shumëzohet nga të gjithë . Shkenca e ALL’LLAHUT nuk mund të shpërblehet .
 
“Ata nuk madhëruan ALL’LLAHUN me madhërinë e TIJ të vërtetë....”[22-74]
 
“ Nuk e ke parë ti (Muhammed)atë që duke e ditur , dëshirën(epshin) e vet e respekton si ZOT.të vetin ...?”[45-23]
 
“ Mos adhuro , pranë ALL’LLAHUT , asnjë zot tjetër.....”[28-88]
 
“Thuaj : Është 
 
 ALL’LLAHU” , dhe lëri të tjerat !...”[6-91]
 

Activity (2)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->