Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Betel nr. 45/2013

Betel nr. 45/2013

Ratings: (0)|Views: 10 |Likes:
Published by copilsebastian
Publicatie crestina a Bisericii Penticostale Betel Arad.
Publicatie crestina a Bisericii Penticostale Betel Arad.

More info:

Published by: copilsebastian on Apr 03, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/31/2013

pdf

text

original

 
 
Fondurile necesare editării si distribuiriirevistei „Betel pentru copii si adolescenţi”, se con
-
stituie din donaţii din ţară şi străinătate. Cei caredoresc să sprijine această lucrare pot depunebani în contul
Asociaţiei Creştine de caritateGosen
, deschis la BCR Arad, având codul IBAN:RO 62RNCB 0015 0303 1877 0001.
VămulţumimînNumeleDomnuluiIsus
 
Colectivulredacţie
ISSN: 1583-2589
 pag. 3
 „Copiicuzilepuţine“Isaia65:20
 – Învăţătorul
 pag. 4
Coordonate–
Denisa Atudoroae
 pag. 5 
CăutaţiîncarteaDomnului(1Corinteni)şicitiţi!Niciunadintretoateacesteanuvalipsi–
Dama şi Roana
 pag. 6 
 A-BÎnceputulîelepciunii•A-BGolgota
 pag. 7 
Glumeleproaste,prăjiturilepăcătosului
 – Iosif Anca
 pag. 9
Tânărulbogat–
Predicatorul
 pag. 10 
Ozi,oviaţăpierdută–
Rozi Leahu
 pag. 11
Ceaştepţidelaviaţă?–
Benyamin Popescu
 pag. 12 
Interviu-Pornograaşidependenţadeinternet–oviaţăînminciună
 – Documentar, Radio „VoceaEvangheliei” Timişoara
 pag. 16 
ExpediţiaEndurance
 pag. 18 
Răspunsuri,întrebărişipremianţi 
 pag. 19
Necurăţia/Curăţia
 pag. 20 
Girafa
 – Rebeca Dagău
Ce trebuie să facă
un copil
pentru a ajunge
„un om mare”?
1. Să e ascultător de părinţi —pentru a  fericit.2. Să înveţe la şcoală — pentrua-şi dezvolta capacitateaintelectuală.3. Să frecventeze o şcoalăbiblică pentru copii — pentru a-Lcunoaşte pe Dumnezeu şi planulLui pentru om.4. Să se roage zilnic — pentrua benecia de ajutorul luiDumnezeu.5. Să înveţe o meserie — pentrua-şi câştiga pâinea cea de toatezilele.6. Să-şi îngrijească trupul —pentru a  sănătos.7. Să se dedice Domnului —pentru a-şi înţelege chemarea înlucrarea sfântă.
 
3
Editorial 
Cuvântul lui Hristos să locuiască din belşug în voi în toată înţelepciunea
(Coloseni 3:16)
 
3
(continuare în pagina 7)
S
ă ne amintim că omul a fost creat după chipul şiasemănarea lui Dumnezeu, care este nemuritor,dar după căderea în păcat, ca ultimă pedeapsă pepământ survine moartea. În primele generaţii, oameniitrăiau aproape o mie de ani, dar după potop durata deviaţă s-a redus cu mai mult de jumătate şi a scăzut treptat,până la o sută şi ceva de ani. Din vremea lui Moise, s-astabilit prin decizie divină, o medie ce a rămas până înzilele noastre: „
şaptezecideani,iar,pentruceimaitari,laoptzecideani 
” (Psalmul 90). Însă mult mai scurtă şidecât trăiesc oamenii acum, este viaţa unor „
copiicuzile puţine
”. Întrebarea mea directă şi poate dureroasă caun vaccin este adresată ecărui copil sau adolescent ceciteşte aceste rânduri: „Dacă ai muri în zilele următoare,unde ţi-ai petrece toată veşnicia viitoare? Ceea ce trebuiesă ne imaginăm este o realitate întâlnită la ecare pas:accidente, boli, atentate. Acestea sunt numai unele dinposibilele cauze ce pun capăt unor vieţi fragede. La nivelmondial, statisticile arată o rată a mortalităţii infantile depeste o sută de copii la mie, în unele ţări din lumea a treiaşi aproximativ cinci la mie în ţările dezvoltate. „Potrivitcelor mai recente date Eurostat, mortalitatea infantilă înRomânia este de 9,8 la mie, aproape dublu faţă de mediaeuropeană. Vinovate pentru toate aceste decese suntanomaliile congenitale şi afecţiunile apărute în perioadaperinatală (48 la sută), bolile aparatului respirator, celeinfecţioase şi parazitare (30 la sută) şi accidentele (10 lasută)”, a spus prof. dr. Marin Burlea.
 
Avem şi câteva exemple biblice ce evidenţiazăcopii ce au murit, având parte de mântuire şi respectivcopii ce au sfârşit viaţa, în vederea unui destin de chinveşnic.
Pare şocant, dar nu mai şocant ca în lmele degroază, care sunt tot mai multe şi mai îngrozitoare. Culmeaeste că unele organizaţii ce vor a veni în sprijinul copiilor,au protestat faţă de unele lecţii din programa de religie,care făceau referirela pedeapsa eternă,pentru păcat, dar oriidin lmele de animaţie,nu le deranjează,pentru a cruţa ochiicopiilor de asemenea scene, care îi îndeamnă conştient sau inconştient laviolenţă. Cazul copilului lui Ieroboam,un copil în care s-a găsit ceva bun,prezintă o decolare din această lumespre alte zări, în direcţia paradisuluipromis de Dumnezeu (1 Regi 14). Nuaceeaşi plecare timpurie spre glorie auavut copiii din Betel, care au dispreţuitşi batjocorit pe profetul Elisei. Carnealor fragedă a sfârşit în ghiarele şigura urşilor, iar duhul lor a plecat spre închisoarea de unde se trece la judecata şi pedeapsaeternă (2 Regi 2:23-24).
Scopul acestui articol este provocarea voastră lao cercetare sinceră şi amănunţită, care să se soldezecu o mărturisire în faţa părinţilor sau a slujitorilor adunării şi angajamente concrete de a trăi o viaţăplăcută Domnului.
Vă puteţi imagina viaţa lui Enoh, carea trăit pe pământ aproximativ doar o treime din media devârstă a contemporanilor săi. El a plecat devreme, dar indcă aici a umblat cu Dumnezeu (Evrei 11:5), a ajuns într-o lume mult mai plăcută şi fericită. Unii amână pocăinţapentru mai târziu, dar aceasta este foarte riscant, nu doar pentru cei cu zile puţine, ci şi pentru cei care vor ajungesă cadă în păcate din care îşi vor reveni greu şi vor aveaurmări negative toată viaţa. Felul în care te-ai comportat în copilărie este determinant pentru toată viaţa (Efeseni6:1-3). Cel mai bine este să se producă naşterea din noula o vârstă cât mai fragedă: în jur de 10 ani sau şi mairepede. Veţi  scutiţi de multe păcate ale adolescenţei, iar dacă măcar în jur de 15 ani vă veţi dărui viaţa Domnului,veţi scăpa de capcanele poftelor tinereţii şi intrarea în viaţade adult va  fără cazier murdar şi fără urmări dureroase. A avea o copilărie plăcută Domnului, este un câştig sigur,pentru cei mai mulţi cărora Domnul le dă o viaţă normală,prin răsplata ascultării (Proverbe 22:4), iar pentru cei cu zilepuţine, prin primirea în orele dimineţii, pe porţile splendoriieterne. De asemenea trebuie să luaţi în calcul faptul că lavenirea Domnului, indiferent ce vârstă veţi avea, trebuiesă ţi într-o stare spirituală bună, altfel veţi rămâne alăturide cei răi, pentru judecata la care vor  morţii „mari şi mici(Apocalipsa 20:12).Primirea Duhului Sfânt este indicată tot la o vârstătimpurie, dar numai cu condiţia unei evidente naşteri din nou,altfel mă tem că nu va  ceva autentic şi nici de durată.

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->