Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword or section
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Hypnosis,A Comprehensive Guide

Hypnosis,A Comprehensive Guide

Ratings: (0)|Views: 66|Likes:

More info:

Published by: Angela Serdaru Agachi on Apr 04, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/08/2013

pdf

text

original

 
CAPITOLUL 1Introducere – Conexiunea Minte/Corp
Sinteti pe cale sa explorati arta hipnozei, examinind tehnicile mai multor maestri,de la stilul indirect, permisiv, al lui Milton Erickson, la stilul direct, autoritar al luiGeorge Estabrooks. Puterea tuturor acestor tehnici sta in conexia pe care o construiesti(stabilesti) cu Mintea Inconstienta – a ta si a clientului tau.Secretele si beneficiile hipnozei se sprijina pe starea de transa, si o sa subliniem abilitateade a produce fenomene de transa adanca. Abilitatea de a te muta din starea in care estiacum in starea de transa adanca depinde de raportul tau cu Mintea Inconstienta. Aceastase concentreaza pe a te invata cum sa lucrezi la nivele mai profunde ale Mintii taleInconstiente si cu Mintea Inconstienta a fiecaruia din clientii tai.
Conexiunea Dintre Mintea Inconstienta si Corp
Poarta spre succes in hipnoza este Mintea Inconstienta. Minta ta Inconstienta nunumai ca stocheaza informatia care este in afara constientului, dar deasemenicoordoneaza senzatiile si functiile corpului. Cu un moment inainte de a citi aceasta propozitie, probabil ca nu ai fost constient de felul in care simti contactul picioarelor cu podeaua, sau cel al spatelui cu scaunul. Tot timpul corpul tau receptioneaza senzatii, dar tu ramai inconstient de majoritatea lor. In plus fata de admistrarea tuturor acestor senzatii,Mintea Inconstienta mentine bataile inimii, circulatia sanguina, digestia, si operareasistemului limfatic… si face ca ochii tai sa clipeasca fara a fi constient de toate acestea.Este foarte interesant sa stii ca Mintea Inconstienta coordoneaza toate acestea cu o precizie perfecta.Un prim concept pe care il vom explora este acela ca Mintea Inconstienta poatecomunica cu fiecare celula din corp. Pana in mijlocul anilor 80, oamenii spuneau:“Hipnoza este doar in Mintea ta! Nu este reala!Dar recent, datorita lucrarilor de pionierat ale Dr. Deppak Chopra, oamenii de stiinta au inceput sa-si dea seama deintreaga extindere a conexiei minte/corp. Nu numai ca informatia din minte afecteazacorpul, dar acum exista dovezi stiintifice ca procesele mentale, starile mentale, sicomportamentele mentale afecteaza incontinuu toate celulele corpului.Informatia este transportata in interiorul corpului in forma unor impulsurielectrice care trec prin celulele nervoase, sau neuroni. Intre oricare doi neuroni, exista oseparatie, sau sinapsa. Pentru ca impusurile sa calatoreasca de-a lungul traiectelor nervoase, trebuie sa existe un transportor al impulsului prin sinapsa. Aceasta sarcinaesentiala este indeplinita de neuro- transmitatori, chimicale care conduc impulsurileelectrice prin sinapse intre celulele nervoase.Cind neuro-trnsmitatorii au fost descoperiti pentru prima data, oamenii de stiintaau crezut ca ei exista numai in creier. Mai tirziu, a fost descoperit ca neuro-transmitatoriide fapt conecteaza toti neuronii din corp, formind o vasta retea de circuite electrice. Mairecent, fizica cuantica si biologia cuantica ne-au aratat ca neuro transmitatorii scaldafiecare celula din corpul omenesc. Aceasta noua informatie este cheia conexiei MinteInconstienta/Corp.
 
Mintea Inconstienta nu numai ca gestioneaza senzatiile, miscarile si functiilecorpului, dar si trimite informatie, care calatoreste catre miliardele de celule din corp, leafecteaza, producand sanatate sau boala, potrivit cu credintele noastre inconstiente.Chopra descrie aceasta ca un sistem imunitar care continuu ”trage cu ochiul” la dialogulintern.Din puctul de vedere al hipnozei si al programarii neuro-lingvistice, sistemulnostru imunitar, deasemeni “trage cu ochiul” la tablourile stocate in mintea noastra… lasunetele pe care ni le reamintim sau care ne atrag atentia… la simtamintele pe care leavem… si la conceptele pe care mintea le ia in considerare. Prin conductivitatea neuro-transmitatorilor care inconjoara celulele, sistemul imunitar este in mod constant afectat deactivitatea Mintii Inconstiente.De multe lucruri suntem constienti, dar operarea si sanatatea corpului este ofunctie optimizata de Inconstient. Hipnoza ne permite sa incepem sa venim in contact cuMintea Inconstienta si sa folosim conexia Minte/Corp. Acesta este inceputul abilitatiinoastre de a manifesta un numar de lucururi minunate.
Ce este real?
Considerand minunile felului in care Mintea Inconstienta lucreaza, ne lovimcontinuu de intrebarea: Ce este real? Aceasta este in mod strict o intrebare legata deMintea Inconstienta, pentru ca la nivelul Inconstient, nimic nu este “real”.Am putea de asemena sa intrebam “Este Mintea Inconstienta reala?”. Pentru ca,cuvantul “real” inseamna “a avea substanta”, Mintea Inconstienta nu poate fi reala!Urmatoarea mare intrebare este ce este “real” despre hypnoza si conexiunea intre MinteaIncostienta si Corp? Raspunsul se afla in faptul ca puntea care conecteaza Corpul siMintea este aceeasi punte care ne perminte sa calatorim “din “real” in “imaginar”. DacaRealul este “fizicul”, trebuie sa consideram ca mintea este “imaginara” (ne-reala). Incontinuare veti fi capabili sa declansati o schimbare fluida in oameni cunoscind ca totuleste Minte.Ca sa o exprimam in alt fel, lectia Shamanului este ca nici una din lumile din jurulnostru nu este reala. Cind aceasta afirmatie va capata sens pentru tine, veti intelege“nerealitatea” a ceea ce noi numin realitate. Aceasta este o stare inalta de constiinta.Budistii Zen mediteaza la cuanuri paradoxale zeci de ani pentru a realiza ca intreagarealitate incepe cu perceptia intentiei mintii.O intelegere a “nerealitatii realitatii” te va ajuta in a lucra cu hipnoza, pentru cavei intelege ca corpul este la fel de “nereal” ca orice altceva. Poate fi schimbat foarterapid, daca nu chiar instantaneu. Ca urmare iti poti lecui mintea si corpul oricand,eliberindu-te de orice, de la tensiune mare pina la metabolism scazut.Subliniind intrebarea
ce este real 
, una dintre cele mai uimitoare povesti este cea aunei diabetice cu personalitati multiple. Cand femeia a fost testata in timpul personalitatiidiabetice, singele ei avea un nivel inalt periculos de zahar. Cand a trecut la o alta personalitate, in care nu era diabetica, un asistent i-a luat o proba de sange imediat si
 
nivelul zaharului in sange a fost normal, fara ca timpul scurs sa fi fost suficient ca sangelesa fie filtrat de ficat si rinichi. Intrebarea este “Care este cauza diabetului? Este el real?”Metafizic vorbind, mintea este singulara, dar din moment ce nu toti oamenii o percep inacelasi fel, diviziunea in Minte Constienta si Minte Inconstienta este o distinctiefolositoare. In ciuda parerii unor comportamentalisti ca nu am avea o Minte Inconstienta,distinctia ne poate permite sa intelegem mai clar modul in care mintea opereaza.
De ce invatam despre Hipnoza?
Valoarea experimentarii transei si invatarii hipnozei rezida in a atinge puterea de ane vindeca propriul corp si a ghida clientii in a si-l vindeca pe al lor… puterea de ainvata… si puterea de a crea schimbari in viata noastra.Daca poti produce fenomene hipnotice in tine insuti, cum ar fi catalepsie(rigiditate), relaxarea muschilor principali, catalepsia intregului corp, sau purtarecomportament somnambulic, atunci ai puterea de a produce schimbari vindecatoare intine insuti. Daca iti poti inchipui o minge de tenis, iti poti inchipui un gunoier miccalatorind in corpul tau si stringind celulele sau substantele care au provocat boala.??????Daca ai dureri musculare severe in spate, gandeste-te ce usurare ar fi sa stai jos si sa intriin transa sau sa lucrezi cu un hipnoterapeut, si sa spui “Minte Inconstienta, incepe sivindeca muschii spatelui meu!”. Daca ai o comunicare clara cu Mintea Inconstienta potiface asta. Exista acum un val crescand de suport pentru puterile vindecatoare ale hipnozeiin comunitatea traditionala de medicina alopata.In afara de vindecare, Mintea Inconstienta deschide noi usi cunoasterii (invatarii).Daca este ceva ce vrei sa inveti usor, ii poti spune Mintii tale Inconstiente “Sa invatamaceasta” si te va sprijini. Daca esti preocupat de o prezentare pe care o faci, ii poti spuneMintii tale Inconstiente “Sa organizam aceasta in asa fel incat sa curga usor si fara efort”.Mintea ta Inconstienta va face toate acestea pentru tine.In transa, putem deasemeni sa ne incarcam cu putere reala pentru a crea schimbariin vietile noastre, vindecand ceea ce trebuie vindecat, conservand invataminte din trecut,si facand noi conexiuni neurologice pentru a ne indeplini visele. In aceste scopuri predauTime-Line Therapy ® pentru mii de oameni in fiecare an. Daca avem o legatura cuMntea noastra Inconstienta, vom avea toate resursele de care avem nevoie pentru a necrea viitorul, indeplinindu-ne visele.Milton Erickson a spus odata “Pacientii sunt pacienti pentru ca nu sunt in legaturacu propriul lor Inconstient”. Pacientii hipnoterapiei sunt oameni care au suferit prea multa programare, atat de multa programare exterioara incat au pierdut contactul cu eul lor interior. Oamenii care sunt in legatura cu Inconstientul lor pot sa-si controleze destinul.Exploram hipnoza pentru doua scopuri. Pe de o parte, invatam cum sa fim superbihipnoterapeuti, capabili sa ii ghidam pe altii pentru a obtine beneficiile transei. Pe de alta parte, invatam cum sa fim foarte buni subiecti pentru hipnoza, pentru a putea accesa acele beneficii cind intram in transa noi insine.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->