Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
4Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Aplicare Test Wisc

Aplicare Test Wisc

Ratings: (0)|Views: 887|Likes:
Published by Mya Mia

More info:

Published by: Mya Mia on Apr 11, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

02/04/2015

pdf

text

original

 
Testul WISC-R 
Cuprinde- zece probe
obligatorii-
două probe
suplimentare
1.Proba de informatii generale
Se incepe cu itemul:1--subiecti 8 ani si cei suspecti de intarziere mentala5--8-10ani7--11-13ani11--14-16aniDaca raspunsul la intrebare nu este suficient de clar este permis sa se spuna:”explica mai bine”.Daca un subiect de 8-16ani obtine maximum de puncte la primii 2 itemi,se acordamaximum de puncte la itemii precedenti.In caz contrar,se aplica itemii descrescator panasubiectul da doua raspunsuri consecutiv corecte.Notare:se acorda un punct pentru fiecare raspuns corect.Nota maxima:30 puncte Nr ItemiRăspunsuri acceptate1Cum se numeşte acest deget?(se arata degetul mare).- deget mare(dacă subiectul spune “unu”spunem ”da, dar care este numelede
 
getului ”)2Cate urechi ai?- două3Cate labe are un câine?- patru4Ce trebuie sa faci ca sa fiarbă apa?- o punem la foc- o încălzim- o punem pe aragaz(- sau orice răspuns care arată ca apatrebuie încălzită)5Ce animal ne da lapte(sau
 şuncă
)?- vaca, oaia, capra(sau orice animal ce dălapte comestibil) (porcul)6Cum se numeşte puiul vacii?-viţel7Cate zile are o săptămână?- şapte(dacă subiectul spune 6spunemsă numere toate zilele)8Care sunt cele 4 anotimpuri?Subiectul poate să nu le spună în ordine9Care e luna care urmează după martie?- aprilie10Cate obiecte sunt intr-o duzina?1211Cate obiecte sunt intr-o pereche?212La ce servte stomacul?
-
să digere hrana
-
să stocheze hrana
-
să primească alimentele
-
să transforme alimentele în lichide
 
-
să dizolve alimentele13Ce era Valahia?- o parte(regiune) a ţării noastre14te kg sunt într-o to?(câte capitale are o ţară?)-1000 kg(o capitală)15Cine a descoperit vaccinul contraturbării?Pasteur 16De ce uleiul plutte pe apa?
-
 pentru că e mai uşor 
-
nu e atât de greu ca apa
-
e mai puţin dens
-
apa e mai grea17Ce este un barometru?
-
măsoară presiunea atmosferică
-
indică ce fel de timp va fi: dacă va ficald sau rece(atenţie să nu facăconfuzia cu termometrul)18Pe ce continent se afla China?
-
Asia
-
În Orient
-
Pe continentul asiatic19Ce este un an bisect?
-
este unul la 4 ani
-
un an care are o zi în plus
-
când februarie are 29 de zile20Unde apune soarele?
-
la vest, apus, asfinţit
-
dacă arată: “Da, dar care este numeleacestei direcţii?”21Care este îimea medie a unuiadult?- orice răspuns între 1,65-1,75 m22Ce sunt hieroglifele?
-
scriere veche egipteană
-
scriere făcută din desene, simboluri, unfel de limbaj
-
inscripţii egiptene
-
OBS: subiectul trebuie să identificehieroglifele cu o scriere pictograficăsau simboluri desenate, chiar dacă leasociază cu grecii sau alte popoare)23Ce se rbătorte pe 1 decembrie?
-
realizarea Marii Uniri
-
dacă spune că e o sarbătoare naţională:“Da, dar ce se sărbătoreşte în acestăzi?”24Care e capitala Greciei?Atena25Ce distanta este intre cel mai nordic sicel mai sudic punct al României?(sau între Timişoara – Constanţa)26Din ce materie principală e custicla?
-
nisip, siliciu
-
roci cristaline
-
cuarţ
 
-
OBS: dacă spune “var” sau “sodă”spunem:”Da, dar din ce altă materie principală?”27Care sunt apele ce mărginesc ţaranoastră?- Dunăre, Prut, Tisa, Marea Neagră28Ce determina fierul sa rugineas?
-
oxigenul, oxidarea
-
o reacţie chimică
-
umiditatea aerului
-
combinarea cu aerul umedOBS: dacă subiectul spune “aer”, “apă”spunem: ”Da, dar ce există în “aer”, ”apă”care determină fierul să ruginească_ ”29Cine era Einstein?
-
fondatorul teoriei relativităţii
-
a descoperit fotonulOBS: dacă spune ”savant” sau ”fizician”spunem: “Da, dar pentru ce este el cel maicunoscut?”30Din ce e făcut betonul?
-
ciment, nisip, pietriş, apăOBS: trebuie numite minim treicomponente
2
.
Completare de imagini
In fiecare imagine prezentata lipseste o parte esentiala.Se cere subiectului sa o indiceverbal.Consemn:”Iti voi arata cateva imagini din care lipseste o parte esentiala.Priveste cuatentie fiecare imagine si spune-mi ce lipseste.”Timp de prezentare:20 sec.;oprirea probei dupa 4 esecuri consecutive.Daca subiectul numeste subiectul desemnat sau o parte care nu se afla in afaraimaginii,se spune:”ce anume lipseste?”.Notare:un punct pentru fiecare raspuns corect.
Până la 8 ani
1. Exemplul (pieptene) - dinţii2.(vulpe).- ureche3.(mână)- unghie, lac, oja de pe unghia de la degetul mic4.(femeie)- gura, buzele
8-16 ani
5.(pisica)- mustaţa6.(bărbat)- scara17.(foarfece)- şurub7.(oglinda) - reflectarea păpuşii(dacă spunepăpuşaspunem :Arată unde)18.(şurub)-, linia crestată,fanta şurubului, loc pentruşurubelniţă

Activity (4)

You've already reviewed this. Edit your review.
Aura Beldean liked this
crissa70 liked this
1 thousand reads
1 hundred reads

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->