Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
0Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Preludij Sumanutosti [3rd Draft]

Preludij Sumanutosti [3rd Draft]

Ratings: (0)|Views: 0|Likes:
Published by Toni Juričić

More info:

Published by: Toni Juričić on Apr 12, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as RTF, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/12/2013

pdf

text

original

 
PRELUDIJ SUMANUTOSTI
NapisaoToni Juričić
 
 
FADE IN:INT. SOBA - DAYPISAC se budi se u krevetu. Leži.Nalazi se u maloj sobi, sobi veličine zatvorske ćelije.Zidovi su obljepljeni stranicama scenarija.Na podu je razbacano razno smeće. Od iskorištenog kondoma,papira, pa do praznih vrećica grickalica. I dvije praznečaše na kojima su se fregmenirali ostaci vina. U njihovom jedruštvu i prazna plastična boca vina.PISAC (V.O.)Ponovno nisi spavao cjelu noć.Preznojavao si se i okretao pokrevetu u nadi da izvučeš ikakvuideju iz svoje glave.Sjedne na rub kreveta. Pali cigaru.Pogleda stol.PISAC (V.O.)Znao si da će doć i taj dan. Dankad ćeš se ovako poražen konačnoprikloniti onome što si tolikoodbijao.Uzme dim cigare.PISAC (V.O.)Udahni, izdahni. Možeš ti to.Istina, ovo će vjerojatno završitipoput prvog seksa. Loše.Ispuhne.CUT TO:
 
INT. KUPAONAUmivoanik je ispunjen žućkastom vodom.PISAC (V.O.)Valjda je jutro. Vrijeme kao da sezaustavilo u najdepresivnije dobagodine i jednostavno se odbijapokrenuti i suncem obasjati hladnepločice kao znak da život idedalje, kao znak da nije kraj.Špina teče.PISAC (V.O.)I u toj atmosferi se pokušavašnatjerati da napišeš nešto šta semože prodati. Nešto normalno zanormalne ljude. Nije ni čudo štanisi mogao zaspati.Pisac se gleda u ogledalu.PISAC (V.O.)Jebote, kad se inače budiš sam odsebe u devet ujutro?Ostatak WC-a je prljav, razbacan, neuredan.PISAC (V.O.)Nisi još ni pišao, ni umio svojeprokleto lice. Jedva gledaš krozoči koje su još ljepljive odbizarnih snova.U kadi punoj vode, plastična patkica pliva.PISAC (V.O.)Koji su u ovoj situaciji posvebeznačajni.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->