Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more ➡
Download
Standard view
Full view
of .
Add note
Save to My Library
Sync to mobile
Look up keyword
Like this
1Activity
×
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Naskah Drama Basa Sunda

Naskah Drama Basa Sunda

Ratings: (0)|Views: 166|Likes:
Published by Farhan Rahmahdi
naskah drama bahasa sunda SD
naskah drama bahasa sunda SD

More info:

Published by: Farhan Rahmahdi on Apr 12, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, DOCX, TXT or read online from Scribd
See More
See less

01/02/2014

pdf

text

original

 
Kabayan Ngala Nangka (edited by me)Drama sunda komedi untuk 5 orang.Nyi Iteung, pamajikanana Kabayan teh nuju hamil ngora. Manehna teh ngidam hoyongpisan Nangka, tapi si Kabayan nu dasarna kebluk, tara daek ngala Nangka. Dina hijiisuk, Iteung nyamperkeun Kabayan nu keur sasarean di bale hareupeun imah.Iteung : (Ngagangguan Kabayan) Kang, hayu atuh pang alakeun Nangka kanggo Iteung!Kabayan : (Melek hiji soca, langsung sare deui) Haduh, Nyai, engke weh nya, isukan.Akang teh tunduh keneh!Iteung : (Ngambek) Huh, si Akang mah teu sayang ka Iteung!Kabayan : (Ngorok)Saking keheulna, Nyi Iteung angkat ka bumi emakna Kabayan. Sanepina di bumiemakna Kabayan.Iteung : (Lumpat sabari ceurik langsung nangkeup emak) Emaaakkkkk....Emak Kabayan : (Reuwas) Eleuh-eleuh, aya naon ieu, Nyai?Iteung : Eta, Ma! Si Kabayan! Kuring teh ngidam, hoyong pisan Nangka, tapinamanehna tara daek pangalakeun!Emak Kabayan : Geus tong ceurik atuh! Keun weh, Emak nu ngomong ka si Kabayan!Emak sareng Iteung balik ka imah Kabayan. Sanepina di imah Kabayan, Emak sarengIteung ningali Kabayan nu sare keneh dina bale.Emak Kabayan : Heh! Kabayan, kebluk! Hudang sia!Kabayan : Naon sih mak? Isuk-isuk geus adat-adatan!Emak Kabayan : Maneh teh kumaha sih! Geus nyaho si Iteung keur hamil, ngidamNangka! Lain mah diturutkeun kahayangna! Malah gogoleran teu puguh!Kabayan : Heueuh mak, sakedeung deui dipangalakeun!Emak Kabayan : Buru! Ayeuna geura mangkat neangan Nangka! Nu kolot nya,Nangkana!Kabayan : (Hudang) Heueuh! Kuring mangkat ayeuna lah!Kabayan mangkat neangan Nangka. Tapi Kabayan teu terang, tangkal Nangka nu keurbuahan teh dimana. Sapanjang jalan, manehna luak-lieuk neangan Nangka. Akhirnamanehna manggih hiji tangkal Nangka nu buahna leubeut.Kabayan : Hahhh! Akhirna kuring manggihan Nangka! Karolot deui Nangkana!
 
Kabayan langsung naek ka tangkal Nangka nyokot hiji Nangka nu pang kolotna. Teu lilaanu boga kebon datang. Kabayan langsung turun ti tangkal Nangka.Kabayan : Haduh kumaha ieu! Nyi Ndit datang! Mana kacida galakna deui!Kabayan lumpat ka ragasi nu aya di tukangeun kebon. Kabayan malidkeun eta Nangka.Kabayan : Nangka, jung balik tiheula nya! Kuring rek kabur heula!Nangka teh kabawa palid ku cai, teu lila, nu boga kebon datang.Nyi Ndit : Heh! Sia keur naon di kebon aing! Maneh rek maling?Kabayan : Henteu Nyai.Nyi Ndit : Ah sia! Alesan wae! Ngaku weh ari rek nyopet mah!Kabayan : Bener Nyai, teu bohong!Nyi Ndit : Demi naon sia, Kabayan?Kabayan : Demi Nyi Iteung, Nyai!Nyi Ndit : Alah, sia! Nyopet mamawa ngaran pamajikan! Hayu milu jeung urang! Urangka imah Pa RT!Kabayan : Duh, nyai! Ulah atuh! Bener abdi teh teu nyopet! Sok mana barang buktina!Nyi Ndit : (Mariksa Kabayan) Heueuh geuning, euweuh! Jung geura mangkat, sia! Ulahkadieu deui!Kabayan : (Lumpat) Dadah, Nyai!!Kabayan balik ka imahna. Dipapag ku Emak jeung Iteung.Iteung : Euleuh, akang! Tos dongkap?Emak Kabayan : Meunang teu Nangka teh?Kabayan : Meunang atuh, mak! Kolot jeung gede deuih!Iteung : Mana atuh Nangkana, Kang?Kabayan : Hoh? Can nepi eta Nangka?Emak Kabayan : Hah? Nepi kumaha, Kabayan?Kabayan : Si Nangka teh dipalidkeun, dititah balik tiheula ku kuring! Geuningan cannepi? Apan eta Nangka teh tos kolot, piraku teu nyaho jalan balik!Iteung : Heueuh nya, Kang! Eta Nangka teh geuning teu nyaho jalan balik!Emak Kabayan : Ari sia! Ku belet-belet teuing, Kabayan! Maenya Nangka bisa baliksorangan! Teu hideng!Kabayan : Yeuh, si Nangka nu teu hideng mah, Mak!Emak Kabayan : Hah, ngimpi naon, kuring teh boga anak belet kos sia!

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->