Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
243Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
10 intrebari-capcana la interviu si raspunsurile castigatoare

10 intrebari-capcana la interviu si raspunsurile castigatoare

Ratings:

4.5

(2)
|Views: 53,915 |Likes:
Published by Alexandra Bortos
Jobul tau, la un interviu, este sa intelegi orice intrebare si sa te gandesti mai departe - care este sensul ascuns al acesteia si care este cel mai bun raspuns. Cu alte cuvinte, de ce iti pune recrutorul acea intrebare la interviu?

Vezi care sunt intrebarile-capcana, descopera semnificatiile lor secrete si afla raspunsurile pe care este indicat sa le dai la interviu ca sa obtii jobul.
Jobul tau, la un interviu, este sa intelegi orice intrebare si sa te gandesti mai departe - care este sensul ascuns al acesteia si care este cel mai bun raspuns. Cu alte cuvinte, de ce iti pune recrutorul acea intrebare la interviu?

Vezi care sunt intrebarile-capcana, descopera semnificatiile lor secrete si afla raspunsurile pe care este indicat sa le dai la interviu ca sa obtii jobul.

More info:

Categories:Types, Resumes & CVs
Published by: Alexandra Bortos on Mar 23, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/10/2014

pdf

text

original

 
 
10 intrebari-capcana la interviu si raspunsurilecastigatoare
Articol aparut pewww.myjob.ro 
 
Pagina 1 din 3
Articol publicat la data: 3/23/2009
 
Jobul tau, la un
interviu
, este sa intelegi orice intrebare si sa te gandesti mai departe - care estesensul ascuns al acesteia si care este cel mai bun raspuns. Cu alte cuvinte,
de ce iti pune recrutorul acea intrebare la interviu
?Vezi care sunt
intrebarile-capcana
, descopera semnificatiile lor secrete si afla raspunsurile pe careeste indicat sa le dai la interviu ca sa obtii jobul.
1. De cat timp cauti un job?
(Preocupare recrutorului - Este ceva in neregula cu tine de vreme cenici un alt angajator nu te-a selectat?)“Dupa ce am renuntat la fostul meu job, am profitat de perioada libera pentru a-mi examina cariera siviata. Mi-am inceput cautarile in ultimele doua saptamani. Mi-am definit
obiectivul de cariera
siam fost selectiv in legatura cu jobul dorit. Acest post si compania dvs. sunt potrivite intereselor mele.”
2. Cum te-ai pregatit pentru acest interviu?
(Esti destul de interesat de job astfel incat te-aidocumentat cu privire la companie/domeniu sau ai venit la interviu ca exercitiu pentru altele?)“Cand am aflat de acest job de pe Myjob.ro, mi-a trezit imediat interesul. Am cautat mai multe date pe site-ul companiei, precum declaratii de principii sau informatii cu privire la culturaorganizationala si am fost impresionat. Dupa ce am primit telefonul de stabilire a unui
interviu
, amdiscutat cu prieteni si cunostinte care lucreaza in domeniu si sunt convins ca voi afla mai mult inurma interviului de azi.”
3. Care sunt asteptarile salariale in legatura cu acest job?
(Ne permitem sa te avem ca angajat?Te putem obtine pe bani mai putini decat am alocat initial?)“Am nevoie de mai multe informatii legate de job si de responsabilitatile pe care le voi avea inaintede a incepe sa discutam despre
salariu
. Imi puteti da o idee despre limitele de buget pentru aceast job?”
4. Cum afli noutati legate de profesie si domeniul in care lucrezi?
(Odata ce ai obtinut jobul veicontinua sa te dezvolti si sa inveti – sa te mentii in competitie si sa fii motivat?)“Ma mandresc cu abilitatea de a sti mereu ce se intampla in domeniul in care lucrez. Citesc destul demult in acest sens – sectiunile de business din ziare si reviste. Apartin catorva
organizatiiprofesionale
si am o retea extinsa de profesionisti, pe care ii contactez la diverse intalniri. Prefer saurmez cursuri si sa particip la seminarii daca sunt in zona mea de interes.”
5. Povesteste-mi despre perioada cand a trebuit sa organizezi si sa implementezi un proiect dela inceput pana la final
(Intrebare legata de comportament, recrutorul cauta un exemplu alcomportamentului la un job anterior).
 
 
10 intrebari-capcana la interviu si raspunsurilecastigatoare
Articol aparut pewww.myjob.ro 
 
Pagina 2 din 3
Articol publicat la data: 3/23/2009
 
”Am implementat un proiect care a inclus personalul de customer service si tehnicieni. Amorganizat, pentru inceput, o intalnire pentru schimb de idei. In urma acestei intruniri am conceput un plan, cu cele mai bune solutii gasite. Am impartit oamenii in echipe, echilibrand numarul celor de latehnic cu al celorlalti, apoi am fixat termene-limita, pentru a verifica periodic echipele. Dupa treisaptamani ne-am depasit asteptarile si am inceput sa implementam efectiv planul. A reprezentat unefort mare al echipelor si un mare succes. Am fost apreciat de superiorii mei de calitatile de lider,insa am fost mandru mai degraba de spiritul de echipa si cooperarea ce au dus la succesul proiectului.
6. Cu ce tipuri de oameni ai dificultati la job?
(Recrutorul este preocupat de abilitatea ta de a fiflexibil si de a lucra in medii diverse)“La ultimele trei
am lucrat cu barbati si femei din culturi diverse si cu experiente profesionalevariate. Singurul moment in care am avut dificultati cu anumiti oameni a fost atunci cand nu au fostcinstiti in legatura cu munca lor. Spre exemplu, am lucrat cu o persoana care isi asuma muncaintregii sale echipe.
7. Ne asteptam ca managerii sa lucreze mai mult de 8 ore pe zi. Ai vreo problema cu acestaspect?
(Esti un workaholic sau o persoana care are nevoie de echilibru intre viata profesionala sicea de familie?)“Nu am o problema neaparat cu
orele suplimentare
. Am lucrat si 12 sau 14 ore pe zi, insa consider ca este mai important pentru mine sa lucrez destept, nu neaparat cat mai multe ore. Obiectivul meueste sa imi fac munca, in cea mai eficienta maniera.”
8. Cand ai fost cel mai satisfacut in legatura cu cariera ta?
(Ce te motiveaza? Ce tedemotiveaza?)“Jobul anterior celui pe care il am acum a fost cea mai satisfacatoare experienta pentru mine. Amlucrat intr-un mediu motivant, cu o echipa foarte buna. Exista o camaraderie aparte: alaturi de oechipa de patru persoane am realizat lucruri originale si de succes. Intr-un astfel de mediu as preferasa lucrez iarasi.”
9. De ce iti doresti acest job?
(Te folosesti de acest interviu pentru a testa piata sau vrei acest job cuadevarat?)“Am fost foarte atent la companiile carora le-am trimis
CV
-ul. Cand am vazut anuntul pentru acest job am stiut ca am gasit exact ceea ce cautam. Ceea ce pot aduce ca plus acestui job sunt 7 ani deexperienta si cunoastere foarte buna a domeniului, abilitatea mea de comunicare si de construire aunor relatii solide. Acestea, alaturi de flexibilitatea si aptitudinile organizatorice ma fac un candidat bun pentru job. Sunt ceea ce aveti nevoie si dumneavoastra aveti ceea ce vreau.”
10. Suntem gata sa iti facem o oferta. Esti pregatit sa o accepti astazi?
(Nu vrem sa pleci sa tegandesti si apoi sa nu mai vrei jobul - te vrem acum.)

Activity (243)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Flory Nicole liked this
Brescan Sorina liked this
Deutza Deu liked this
Ionela Palade liked this
Cosmin Buzoeanu liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->