Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Konflikti etnik ne Ruanda - Genocidi

Konflikti etnik ne Ruanda - Genocidi

Ratings: (0)|Views: 269 |Likes:
Published by Bujar Mehmeti
Konflikti etnik n ruanda - Genocidi
Konflikti etnik n ruanda - Genocidi

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: Bujar Mehmeti on Apr 16, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/16/2013

pdf

text

original

 
 
Prezantim Publik 
Lenda : Politika BoteroreTema : Identiteti, Kultura dhe nacionalizmi n
ë
epok 
ë
n globaleRast studimor: Konflikti Etnik ne Ruanda - GjenocidiMentori: Student
ë
t:Lundrim Aliu Bujar MehmetiFiona NuzaFigen JanovaliGjengis KosovaPrishtin
ë
2013
 
 
P
ë
rmbajtja
1 Hyrje
...................................................................................................1.2 Konteksti Hitorik..............................................................2.
Gjenocidi n
ë
Ruanda
.....................................................................2.1 Eskalimi i konfliktit n
ë
gjenocid ....................................2.2 Pa vendosm
ë
ria e OKB-s
ë
...............................................3
Nivelet e Analizës
...........................................................................3.1 Ndikimi
i gjenocidit në nivelin Kombtarë
......................3.2 Ndikimi
i gjenocidit në nivelin
Regjional.......................3.1 Ndikimi
i gjenocidit në nivelin ndë
rk 
ombtarë
..............4.
Konluzion
..........................................................................................5.
Biblografia
.......................................................................................
 
 1.1. Hyrje
Konflikti etnik 
ë
sht
ë
ndoshta burimi m
ë
i rendesish
ë
m i konflikteve n
ë
shum
ë
luftraq
ë
ndodhin
ë
n
ë
t
ë
gjith
ë
bot
ë
n. Megjithse konflikti nd
ë
rmjet grupeve entnike shpesh kan
ë
 natyr 
ë
materiale, sidomos p
ë
r territorin, kontrollin mbi qeverin
ë
etj.Kontrolli mbi territorin lidhet ngusht
ë
me frymzimet e grupit etnik p
ë
r t
ë
pasur shtetine tij. Ka grupe etnike t
ë
cilave ju mungon shteti am
ë
 
: “ Shembull kurdë
t, t
ë
cil
ë
t jan t
ë
 shp
ë
rndar 
ë
n
ë
kat
ë
r shtet Turqi, Iran, Irak dhe Siri. Po ashtu shtete p
ë
rreth shpeshshqet
ë
soh
ë
n p
ë
r fatin e popujve t
ë
tyre q
ë
jetojn
ë
si pakic
ë
n
ë
shtet fqinje : Rasti i Kosov
ë
s n
ë
 
ish Juogosllavi”
. N
ë
raste t
ë
skajshme qeverit
ë
p
ë
rdorin gjenocidin d.m.th zhdukjen evazhdushme e t
ë
organizuar t
ë
grupeve etnike e fetare tersisht ose pjesrisht me synim p
ë
r t
ë
 shkat
ë
rruar grupe te caktuara n
ë
em
ë
r t
ë
tjerve dhe t
ë
 
konkurrentve Politik, “ Rast i Hitleri
, i
cili perdori fatin e bashkombasve gjerman ne çekosllovaki dhe
Poloni per te perligjur zgjerimin e tij, dhe rasti i gjenocidit ne Ruanda te cilin ne do e shtjellojm
ë
.

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->