Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more ➡
Download
Standard view
Full view
of .
Add note
Save to My Library
Sync to mobile
Look up keyword
Like this
2Activity
×
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
SHnr2246

SHnr2246

Ratings: (0)|Views: 1,911|Likes:
Published by Eugen Mihai
SHnr2246
SHnr2246

More info:

Published by: Eugen Mihai on Apr 16, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See More
See less

11/07/2013

pdf

text

original

 
CMYK
 Anul X
z
Nr. 2246 Miercuri, 17 aprilie 2013, 12 pagini
EDIT EDIT  A  A  T DE TMT MEDIA INTERN T DE TMT MEDIA INTERN A  A  TION TION AL  AL 
DIREDIRECT CT OR GENERAL: V OR GENERAL: V  ALENTIN POPESCU ALENTIN POPESCU WWW  WWW .SER.SER VUSPRESS.R VUSPRESS.ROO
Preţ: 80 bani
conţine şi informaţii din Valea Jiului  
 
Sursa: meteo.ro 
METEO
Minim 8
0
CMaxim 18
0
C
Deva
Minim 8
0
CMaxim 18
0
C
Hunedoara
Minim 5
0
CMaxim 17
0
C
Brad
Minim 5
0
CMaxim 17
0
C
Petroşani
CURS VALUTAR
EURO
4,3783 RON
USD
3,3480 RON
5,1232 RON
FRANCULELVEŢIAN
3,6007 RON
       S     u     r     s     a     :       b     n     r  .     r     o
LIRASTERLINĂ
KARAKARA TEKA HUNEDORENI, TEKA HUNEDORENI,CEI MAI BUNICEI MAI BUNILA FLA FĂGĂRAŞĂGĂRAŞ
Pagina
1212
Pagina
55
Pagina
44
„LIDER EUR„LIDER EUROPEAN”OPEAN” V VA REA RECCOMPENSOMPENSAAPRPROIEOIECTELECTELEDE VDE VOLOLUNTUNTARIAARIA T TALE ELEVILALE ELEVILOR HUNEDORENIOR HUNEDORENICIRCIRCCA 70 DE SOCIALA 70 DE SOCIAL--DEMOCRADEMOCRA ŢI HUNEDORENI ŢI HUNEDORENI V VOR VOR VOO T TAALA CLA CONGRESUL PSDONGRESUL PSD
Furnalulde la Govăjdie,ecologizatde voluntari
Pagina
77
D
octoriţa Mirela ClaudiaBenea
(foto) 
, cu speciali-zarea de medicina mun-cii, din municipiul Hunedoara,acuzată că ar fi pretins şi primit suma de 1.000 de lei de la un băr-bat ce avea nevoie de un do-cument, o expertiză, pentru pre-lungirea pensiei de invaliditate,rămâne în libertate.La Curtea de Apel de la AlbaIulia s-a judecat, ieri, recursul pecare procurorii l-au formulat îm-potriva deciziei luată de magistra-ţii Tribunalului Hunedoa-ra, care au hotărât camedicul să nu fie arestat preven-tiv, ci lăsat în libertate, cu obliga-ţia de a nu părăsi ţara. Potrivit luiCosmin Muntean, purtătorul decuvânt al Curţii de Apel AlbaIulia, instanţa a respins recursuldeclarat de către reprezentanţiiParchetului în cazul medicului,prin urmare, acesta va fi cercetat în stare de libertate, avândaceeaşi obligaţie, aceea de nu apărăsi ţara.
„Mascaþii” au rãscolitValea Jiului în cãutareaunui interlop periculos
 P  P er er cheziţii pentr cheziţii pentr u găsir u găsir ea lui Nicolae Bit ea lui Nicolae Bit ang ang 
 
Pagina
33
Pag ina
 2 2
Recursul procurorilor a fost respinsDoctoriţa acuzată că a luat şpagă rămâne în libertate
 
2
Servus Hunedoara
Amendaţi de jandarmi pentru că pescuiau în Jiu în perioadă de prohibiţie
Doi bărbaţi au fost amendaţi de jandarmi, după ce au fost prinşi în flagrant, în timp ce pescuiau în Jiul de Vest. Cei doi sunt localnici din Valea Jiului şi au fost depistaţi în timpul unui control. Stăteau cu undiţa în apă, pe malul râului, în zona ExploatăriiMiniere (EM) Paroşeni, deşi e perioadă de prohibiţie. Jandarmii spun că cei doi bărbaţi pescuiau cu momeală naturală, eifiind amendaţi. În plus, le-au fost ridicate şi permisele de pescuit în vederea suspendării pe o perioadă de 90 de zile.
Eveniment
Nr. 2246, Miercuri, 17 aprilie 2013
 D N 66: Haţeg  - Baru  Mare D N 68: Haţ eg Toeşi D N 68: ToeştiZeicani D N 66:Haţeg  Că lan D N7:Mintia  Veţ e l D N 7: Veţ e l Leşnic D N7:Leşnic Săcăm D N 7: Ilia  Gurasada D N 7:Gurasada Bur juc D N 7: Bur juc -Zam De va:Ca leaZarand;Sânu ha lm D N 76:Şoimuş  Be jan Petroşani:peD N 66şi B -du l1Decem brie
RadarRadare 17apriliee 17aprilie
Sursa: IPJ Hunedoara
)
www.servuspress.ro
U
n puternic incendiu a iz-bucnit, ieri dimineaţă, lao casă din localitatea Hă-rău. Imobilul, construit din lemn,a fost cuprins de flăcări care s-auextins rapid, şi a ars în întregime.Focul a fost observat în jurulorei 09:30, la faţa locului inter- venind trei echipaje de pompieri,cu tot atâtea autospeciale cu apăşi spumă. În ciuda intervenţieiprompte a pompierilor, locuinţa,construită pe o suprafaţă de a-proximativ o sută de metri pătra-ţi, a fost distrusă de flăcări.Pompierii nu au stabilit încăcu exactitate de la ce a pornit fo-cul, cauza incendiului fiind încă încurs de stabilire. Se bănuieşte,totuşi, că acesta a fost generat deo improvizaţie la instalaţia electri-că.
 Ramona Şt Ramona Ştef ef anan
Poliţiştii din Lupeni au cerut, ieri di-mineaţă, ajutor „mascaţilor”, tocmai pen-tru că aveau informaţii că omul căutat sesustrage anchetei şi, în plus, mai deţineşi arme pe care le-ar putea utiliza. Din lo-cuinţa sa au fost ridicate mai multe bu-nuri, între care şi câteva arme albe şi unpistol. Surse din rândul anchetatorilorsusţin că bărbatul, pe numele său Nico-lae Bitang, ar fi lucrat o perioadă în Ita-lia, dar de când s-a întors în ţară s-ar fi o-cupat de mai multe tâlhării comise cu violenţă.
 „Arma e de jucărie” 
Rudele sale, însă, îl apără şi, deşi re-cunosc că avea o armă, aceştia spun că a-ceasta era „de jucărie”. „Nu funcţiona ar-ma aia. Un fel de pistol, cum s-ar spune.El a mai făcut prostii, dar mai înainte, iarde vreo patru ani nu a mai făcut nimic”,spune tatăl bărbatului, care şi el a fost călcat de „mascaţi” cu mandat de perche-ziţie. Asta, în timp ce concubina acestuiane lămureşte cum stă treaba cu arma res-pectivă: „M-au ţinut cinci ore nemâncatăcu copiii. Mi-au luat lucrurile mele pecare le-am adus de la sora mea din Italia. Arma aia e una de expoziţie, pe care acumpărat-o de la un băiat, Doli. Aia nu ebună”, spune concubina bărbatului cău-tat de mascaţi, care a fugit de acasă.Şi în ceea ce priveşte locaţia în care s-ar afla suspectul, rudele sale se contra-zic. „Eu le-am zis poliţiştilor că băiatulmeu e la Timişoara să îşi caute de lucru,de câteva zile”, susţine tatăl acestuia, întimp ce concubina sa susţine altceva: „A plecat azi dimineaţă să îşi caute de lucru,că avem doi copii”, spune femeia. Anchetatorii mai spun la Lupeni,ieri, s-au făcut în total trei percheziţii,bărbatulcăutat, Ni-colae Bitang,fiind suspect înmai multe furturi şi tâlhării comise cu vi-olenţă. Deocamdată, poliţiştii au descinsdoar la domiciliul lui şi al câtorva rudede-ale sale, ancheta continuând în acest caz.
U
n hunedorean, în vârstă de 39 de ani,ce era dat în urmărire internaţională,a fost prins de poliţişti. Bărbatul aveaemis pe numele său, de autorităţile maghiare,un mandat european de arestare. Acesta afost condamnat de un tribunal din Ungaria laun an şi patru luni de închisoare, fiind acuzat de vătămare corporală din culpă şi fugă de lalocul accidentului. Mai exact, bărbatul ar fiprovocat un accident de circulaţie, evenimen-tul rutier având loc pe teritoriul Ungariei în 9august 2008.După ce a primit sentinţa, el nu a mai fost de găsit, fiind prins de poliţiştii de la „Inves-tigaţii criminale” chiar în oraşul în care îşi aredomiciliul, la Hunedoara. El urmează să fiedat pe „mâna” autorităţilor maghiare pentrua-şi ispăşi pedeapsa primită.
 Ramona Şt Ramona Ştef ef anan
 P  P er er cheziţii în V cheziţii în V alea Jiului alea Jiului 
„Mascaţii” au răscolit Lupeniulîn căutarea unui interlop periculos
M
ai multe trupe de la Servi-ciul de Acţiuni Speciale(SAS) Hunedoara au luat cuasalt, ieri, un bloc din Lupeni, undelocuieşte un individ, despre carespun ei, ar fi deosebit de periculos.La capătul acţiunii, „mascaţii” au ri-dicat din locuinţa sa mai multe ar-me.
 Diana Mitr  Diana Mitr acheacheedactia@ser edactia@ser vusvus pr  pr ess.r ess.r oo
Oamenii legii zic cã Nicolae Bitang ar fi suspect de comiterea mai multor tâlhãrii ºi furturi, toate sãvârºite cu violenþã
 
sţ ” u sns  unţ  u n, ş  muun u  s
Hunedorean, dat în urmărire internaţională, după cea fost condamnat de un tribunal din Ungaria, prins
Bãrbatul era cãutat de autoritãþile maghiare, fiind gãsit vinovat pentru producereaunui accident grav, ce a avut loc pe teritoriul statului vecin în anul 2008
Incendiu la Hărău. O casă din lemn s-a făcut scrum
Focul a izbucnit ieri dimineaþã ºi, în ciuda intervenþiei prompte a pompierilor, nu s-a putut salva mai nimic
 
Servus Hunedoara
3
Bugetarii şi-ar putea primi salariile pe aprilie înainte de Paşti
 Angajaţii hunedoreni care lucrează la stat ar putea primi o veste bună înaintea sărbătorilor pascale. Pe ordinea de zia Executivului se află un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede plata salariilor acestei categorii de angajaţiînainte de Paşte. Astfel, banii ar urma să intre în conturile bugetarilor pe 30 aprilie, în loc de 5-10 mai, cum era stabilit iniţial. În plus, angajaţii de la stat care lucrează în instituţiile publice au parte şi de o mini-vacanţă de Paşte, de pe 1 pânăpe 6 mai.
Actualitate
Nr. 2246, Miercuri, 17 aprilie 2013
)
www.servuspress.ro
D
octoriţa Mirela Claudia Benea
(foto) 
, cu specializarea de medi-cina muncii, din municipiul Hu-nedoara, acuzată că ar fi pretins şi primit suma de 1.000 de lei de la un bărbat ceavea nevoie de un document, o expertiză,pentru prelungirea pensiei de invalidi-tate, rămâne în libertate.La Curtea de Apel de la Alba Iulia s-a judecat, ieri, recursul pe care procuroriil-au formulat împotriva deciziei luată demagistraţii Tribunalului Hunedoara, careau hotărât, săptămâna trecută, ca medi-cul să nu fie arestat preventiv, ci lăsat înlibertate, cu obligaţia de a nu părăsi ţara.Potrivit lui Cosmin Muntean,purtătorul de cuvânt al Curţiide Apel Alba Iulia, instanţa arespins recursul declarat de că-tre reprezentanţii Parchetuluiîn cazul medicului, prin urmare, acesta va fi cercetat în stare de libertate, avândaceeaşi obligaţie, aceea de nu a părăsiţara. Conform sursei citate, hotărârealuată de instanţa din judeţul vecin în ca-zul doctoriţei este definitivă.
FLAGRANT ÎN CABINETUL MEDICAL 
Reamintim că, doctoriţa, în vârstă de39 de ani, a fost prinsă, săptămâna trecu-tă, în urma unui flagrant organizat deprocurori chiar în cabinetul său medical. Aceştia au spus că banii pe care i-a primit erau „marcaţi”, adică aveau seriile înre-gistrate, cei 1.000 de lei fiind găsiţi într-un plic pe biroul femeii. În timpul per-cheziţiei de la cabinetul medical al aces-teia, s-au mai descoperit şi alte sume debani, atât în lei, cât şi în valută, în valoaretotală de circa 2.000 de lei. Doctoriţa afost reţinută în prima fază, dar, ulterior,pusă în libertate de judecătorii de la Tribunalul Hunedoara. Procurorii au ata-cat decizia lor cu recurs, ce s-a judecat ieri, la Curtea de Apel de la Alba Iulia şicare a fost respins.Doctoriţa Mirela Benea este angajatăa Casei Judeţene de Pensii Hunedoara demai bine de 10 ani. Aceasta se ocupă depersoane care solicită pensionarea pecaz de invaliditate, având în responsabili-tate zona de nord-centru al judeţului Hu-nedoara, în afară de Valea Jiului, undeexistă un alt medic care are în atribuţiiacest gen de dosare. Ea nu a recunoscut învinuirile ce i se aduc, susţinând că per-soana respectivă i-ar fi pus plicul pe bi-rou fără să ştie, în timp ce ea se afla cuspatele.
 Ramona Şt Ramona Ştef ef anan
D
orel Vîrciu
(foto) 
, bărba-tul care i-a vândut unuimedic bolovani în loc deaur, în schimbul pietroaielor înca-sând o sumă uriaşă de bani,290.000 de lei, a obţinut clemen-ţă din partea magistraţilor ÎnalteiCurţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ)a României. Aceştia i-au redus dinpedeapsa primită. Astfel, con-form hotărârii acestora, Vîrciutrebuie să stea doar şase ani înspatele gratiilor şi nu zece, aşacum se hotărâse iniţial.Decizia a fost luată săptămânatrecută, când ÎCCJ a admis recur-sul declarat de bărbat. Tot atunci,instanţa supremă a dedus şi dinpedeapsă. „Admite recursul de-clarat de inculpat împotriva de-ciziei penale nr. 135/A din 15 no-iembrie 2012 pronunţată de Cur-tea de Apel Alba Iulia – Secţia Pe-nală. Casează în parte decizia pe-nală atacată şi sentinţa penalănr.184 din 14 septembrie 2012pronunţată de Tribunalul Hune-doara – Secţia Penală şi rejude-când reduce pedeapsa principalăaplicată inculpatului (...) de lazece la şase ani. Menţine celelal-te dispoziţii ale ambelor hotarâri(...) Deduce din pedeapsa aplica-tă inculpatului timpul reţinerii şiarestării preventive de la 27 no-iembrie 2011 la 11 aprilie 2013(...). Hotărâre definitivă”, se ara-tă în soluţia făcută publică pe site-ul ÎCCJ a României.Reamintim că, pentru faptasa, Dorel Vîrciu a fost condamnat prima dată la zece ani de închi-soare de Tribunalul Hunedoara.Cum hotărârea magistraţilor hu-nedoreni nu a fost definitivă,acesta a atacat-o la Curtea de A-pel de la Alba Iulia. Instanţa de a-colo i-a menţinut pedeapsa, aşacă Dorel Vîrciu s-a adresat maideparte instanţei supreme, undea avut câştig de cauză şi s-a alescu o pedeapsă mai mică.
 A FOST „ÎNŞELĂCIUNEA  ANULUI 2011”!
În noiembrie 2011, Dorel Vîr-ciu i-a vândut unui medic din Ro-şia Montană două recipiente dinplastic, pline cu pietre fără nicio valoare, despre care a spus că es-te aur, gestul său fiind calificat drept „înşelăciunea anului 2011”,dat fiind faptul că rocile au fost cumpărate cu suma de 290.000de lei. Toată tranzacţia a avut locîn comuna hunedoreană Buceş,din apropiere de Brad. Mediculînşelat şi-a dat seama destul detârziu de acest lucru şi s-a dus lapoliţie. Acesta le-a povestit oame-nilor legii cum l-a cunoscut pe Vîrciu şi cum a ajuns să plăteascăaceastă sumă uriaşă pe câtevaroci, fără nicio valoare. Din relată-rile medicului, cei doi s-au cunos-cut prima dată în oraşul Abrud,din judeţul Alba, cu doar câtevazile înainte de desfăşurarea tran-zacţiei, după ce Vîrciu ar fi dat sfoară în ţară că are de vânzaredouă pepite din aur. Medicul, a-mator de aur, a decis să se întâl-nească cu vânzătorul fără să bă-nuiască niciun moment că va fi în-şelat. Prezentându-se cu numele„Marius”, Dorel Vîrciu i-a spusdoctorului că cele două bucăţi deaur pe care le are de vânzare cân-tăresc 3,5 kilograme şi le dă înschimbul sumei de 290.000 delei. Oferta i s-a părut acceptabilămedicului, aşa că cei doi au bătut palma şi au hotărât să se întâl-nească în apropiere de Brad pen-tru a realize tranzacţia. Ajunşi înBuceş, medicul (despre care, ul-terior, s-a aflat că este un anumedoctor Nicolae Bara, din RoşiaMontană) i-a dat lui Dorel Vîrciutoţi banii ceruţi şi a primit, înschimb, două recipiente din plas-tic, ambele sigilate cu bandă ade-zivă. Abia după despărţire, medi-cul a verificat cele două pachete,constatând că în interiorul lor nuse aflau decât câteva pietre.Dându-şi seama că a fost înşelat,doctorul a depus plângere la po-liţie. Oamenii legii l-au prins şiarestat imediat pe Vîrciu.
 Ramona Şt Ramona Ştef ef anan
P
rimarul oraşului Petrila,Ilie Păducel, a fost audi-at de procurorii antico-rupţie, după ce un fost coleg l-a reclamat la DNA pentru abuzîn serviciu. Mai precis, edilul şef afost acuzat că nu ar fi organizat o lici-taţie, aşa cum prevede legea, atunci când aconcesionat păşunile din jurul localităţii la „cârma” căreia se află,unor crescători de animale din zonă.Cel care l-a reclamat la DNA e fostul administrator public al oraşu-lui Petrila, Dorin Curtean. „Am fost reclamat de un fost coleg dinprimărie în ceea ce priveşte modul de arendare al păşunilor. El estenemulţumit că nu a primit o porţiune de păşune pentru oile pe careşi le-a cumpărat anul trecut. I-am explicat că după ce vor expiraactualele contracte, poate să solicite o bucată de păşune pentru ani-malele sale”, a declarat, pentru Agerpres, primarul oraşului Petrila.Edilul mai zice că, păşunile din jurul localităţii sunt concesionate,în totalitate, unor fermieri din zonă şi crescătorilor individuali, şi căprocedura de atribuire prin decizie se practică de zeci de ani, fără săfi fost semnalate până acum probleme. „Sunt păşuni care se închiria-ză de zeci de ani, aş putea spune chiar din tată-n fiu, şi până acum nuau fost probleme”, a mai declarat Ilie Păducel, citat de Agerpres.
 Ramona Şt Ramona Ştef ef anan
RERECLAMACLAMA T DE UN F T DE UN FOSOS T C T COLEGOLEG
Primarul de la Petrila,Ilie Păducel, „a dat cu subsemnatul” la DNA 
Edilul-ºef a trebuit sã rãspundã întrebãrilor procuroriloranticorupþie, în legãturã cu atribuirea unor pãºuni
 
mu  , ă u ),  sm ă    uă şun n  j uu ă ţ  un să   nm n ”  ş nun ţ , ş um 
 ÎC ÎC J i-a  J i-a edus pedeapsaedus pedeapsa
Dorel Vîrciu, şase anide închisoare, în loc de zece
Magistraþii Instanþei Supreme au decis ca bãrbatul ce i-a vândut unui medicun bolovan spunându-i cã este din aur, sã stea mai puþin dupã gratii
Doctoriţa acuzată că a luat şpagă rămâne în libertate. Recursul procurorilor a fost respins
 
HOTĂRÂREA CURŢII DE APEL ALBA IULIA ESTE DEFINITIVĂ 

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->