Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
SHnr2247

SHnr2247

Ratings:
(0)
|Views: 1,615|Likes:
Published by Eugen Mihai
SHnr2247
SHnr2247

More info:

Published by: Eugen Mihai on Apr 17, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/03/2013

pdf

text

original

 
CMYK
 Anul X
z
Nr. 2247 Joi, 18 aprilie 2013, 12 pagini
EDIT EDIT  A  A  T DE TMT MEDIA INTERN T DE TMT MEDIA INTERN A  A  TION TION AL  AL 
DIREDIRECT CT OR GENERAL: V OR GENERAL: V  ALENTIN POPESCU ALENTIN POPESCU WWW  WWW .SER.SER VUSPRESS.R VUSPRESS.ROO
Preţ: 80 bani
conţine şi informaţii din Valea Jiului  
 
Sursa: meteo.ro 
METEO
Minim 8
0
CMaxim 18
0
C
Deva
Minim 8
0
CMaxim 18
0
C
Hunedoara
Minim 5
0
CMaxim 17
0
C
Brad
Minim 5
0
CMaxim 17
0
C
Petroşani
 
CURS VALUTAR
EURO
4,3668 RON
USD
3,3177 RON
5,0674 RON
FRANCULELVEŢIAN
3,5927 RON
       S     u     r     s     a     :       b     n     r  .     r     o
LIRASTERLINĂ
PRIMUL MEPRIMUL MECI,CI,PRIMUL EŞEPRIMUL EŞECCLA TURNEUL SEMIFINLA TURNEUL SEMIFINALALPENTRPENTRU CSŞ PETRU CSŞ PETROŞANIOŞANI
Pagina
1212
Pagina
55
Pagina
22
PPARLAMENTARLAMENTARARUL MONICUL MONICAAIAIACCOB RIDZIOB RIDZI VREA C VREA CAS-UL ÎNAS-UL ÎNAPOIAPOIPENTRPENTRU PENSIONU PENSIONARIIARIIDEDECEDCEDAA ŢI ŢIPETRICĂ IANCU APETRICĂ IANCU ACUZACUZA T TDE TRAFIC CU MERDE TRAFIC CU MERCUR,CUR,AR PUTEA AFLA LAR PUTEA AFLA LUNI DUNI DAA V VA FI SA FI SAU NU ELIBERAAU NU ELIBERA T T
HunedoreanulIoan Barb a scris11 ipostazeale realităţii în „Oraşulscufun-dat”
Pagina
77
U
ltimele date privind pre-ţurile alimentelor de ba-ză care se regăsesc în di- verse zone sau judeţe ale ţării,furnizate de Ministerul Agricul-turii arată că, deşi hunedoreniisunt printre cei mai prost plătiţiangajaţi din ţară, ei sunt nevoiţisă cheltuiască mult mai mulţibani decât cei din judeţele în ca-re nivelul de trai este mai ridicat.Practic, statisticile contrazic i-deea care spune că piaţa îşi re-glează preţurile în funcţie de pu-terea de cumpărare. Preţurile a-limentelor de bază, cum sunt car-tofii, fasolea, carnea, laptele sauouăle, oscilează de la judeţ la ju-deţ, iar conform statisticilor înzonele sărace ale ţării acesteasunt printre cele mai mari.
Huila este extrasăde mineri tot maibătrâni şi plini de boli
 Îşi riscă  Îşi riscă at at ea pentr ea pentr u căr u căr bunele Văii Jiului bunele Văii Jiului 
 
Pagina
55
Pag ina
 3 3
Hunedorenii plătesc mai mult pe alimente decât locuitorii judeţelor cu un nivel de trai mai ridicat 
 Săcie  Săcie ax ax ată mai scumată mai scum p la  p la ar ar abăabă
 
2
Servus Hunedoara
Conflict aplanat pe o stradă din Orăştie. Un tânăr băut şi înarmat cu un cuţit, ridicat depoliţişti
Un tânăr de 32 de ani, din Orăştie, s-a ales cu dosar penal, după ce, băut fiind şi înarmat cu un cuţit, a ameninţat un bărbat, incidentul având loc pe strada Mureşuldin localitate. Norocul a fost că pe acolo a trecut un echipaj de poliţie, care a văzut ce se petrecea şi a intervenit imediat, înainte de a se întâmpla vreo tragedie. „Tânărulse afla sub influenţa băuturilor alcoolice, iar asupra sa avea şi un cuţit. Acesta a fost depistat în momentul în care profera ameninţări cu acte de violenţă la adresa unui bărbat”,a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Totul s-a încheiat la sediul poliţiei, acolo unde a fost dus tânărul, ce trebuie acum să răspundă penal.
Actualitate
Nr. 2247, Joi, 18 aprilie 2013
 D N 66: Haţeg  - Baru  Mare D N 68: Haţ eg Toeşi D N 68: ToeştiZeicani D N 66:Haţeg Că lan D N7:Mintia  Veţ e l D N 7: Veţ e l Leşnic D N7:Leşnic Săcăm D N 7: Ilia  Gurasada D N 7:Gurasada Bur juc D N 7: Bur juc -Zam De va:Ca leaZarandu lui -Sântu halm D N 76:Şoimuş  Be jan Petroşani: peD N 66şi B -du l 1Decem brie
RadarRadare 18 apriliee 18aprilie
Sursa: IPJ Hunedoara
)
www.servuspress.ro
 T 
ot mai mulţi hunedoreni sunt prinşi depoliţişti, după şi-au rotunjit semnifica-tiv veniturile din vânzarea fierului vechi, fără să plătească, însă, niciun „şfanţ” lastat. Aceştia declară, în fals, că fiarele, vându-te în cantităţi uriaşe, provin din curtea lor, şiîn niciun caz nu ar fi adunate din diverse lo-curi, aşa cum se întâmplă de fapt. Pe patroniicentrelor de colectare nu îi interesează prove-nienţa fierului. Îl preiau, dau banul vânzătoru-lui şi atât, iar când învinuiţii sunt prinşi aceş-tia nu recunosc nici în ruptul capului că fierular proveni din alte părţi decât din gospodărialor. Vorbim de cantităţi impresionante de de-şeuri feroase, predate la centrele de colectaredin judeţ, mai precis de sute, chiar mii de kilo-grame, de pe urma cărora sunt încasate sume„frumuşele” de bani. Pe cât e de mare venitulce intră în buzunarul vânzătorului, cam tot atât e şi paguba adusă la bugetul de stat, adu-să prin neplata impozitului datorat.
BANI „FĂCUŢI” PESTE NOAPTE,DIN VECHITURI
Metoda de a face bani din fier vechi estefoarte simplă şi la ea au mai recurs şi alţi co-naţionali, nu doar locuitori ai judeţului Hune-doara. Deşeurile colectate sunt predate la so-cietăţile de profil, obţinându-se de pe urmalor sume importante de bani. Comercianţii cupricina declară, în mod nereal, că materialelear proveni din gospodăria proprie, prin aceas-ta sustrăgându-se de la plata cotei de 16 la su-tă, reprezentând impozit pe venit.Numai în ultima lună, poliţiştii hunedoreniau întocmit cel puţin cinci dosare penale unorlocuitori prinşi că au recurs la această modali-tate de a obţine bani. Simeria, Brad, Hune-doara sau Deva sunt oraşele în care au fost semnalate astfel de incidente, însă, în modclar, persoane care provin şi din alte localităţiale judeţului au fost depistate că au prejudici-at statul în acest fel.
 TONE DE DEŞEURI, VÂNDUTELA CENTRELE DE COLECTARE
Ultimul caz de acest gen instrumentat depoliţie este al unui devean de 34 de ani, des-pre care s-a stabilit că, în cursul anului 2010,a predat la un centru de colectare al deşeu-rilor feroase din oraş nu mai puţin de aproape16.000 de kilograme de fier vechi, pentru ca-re a încasat, după cum spun oamenii legii,peste 11.185 delei, fără a maitrece, însă, şi pela Fisc, pentru a-şi plăti dările.Într-un alt caz, doisimerieni au valorificat la o societate de profildin localitatea unde îşi au domiciliul nu maipuţin de peste 50.000 de kilograme de deşe-uri, declarând la fel, în fals, că acestea ar pro- veni din propria curte. Iar exemplele pot con-tinua.În toate aceste situaţii, poliţiştii întocmescdosare penale, sub acuzaţiile de evaziune fis-cală şi fals în declaraţii, dosarele ajungând, înfinal, pe masa judecătorilor.
 Ramona Şt Ramona Ştef ef anan
S
ăraci şi inventivi. Aşa pot fi catalogaţi cei care găsesc oricemijloace pentru a supravieţui, iar una dintre metode estebranşarea ilegală la energia electrică. Jandarmii hunedoreni audepistat patru familii din Vestul Văii Jiului, care au recurs la aceastămetodă, iar acum sunt cercetate penal. Hoţii de curent au fost prinşiîn timpul unui control desfăşurat de mai multe efective de jandarmi,împreună cu reprezentanţi ai Enel Distribuţie Banat. „Acţiunea a avut scopul de a preveni şi combate faptele ilegale, constând în furturi deenergie electrică, fiind organizată în localităţile Lupeni şi Uricani. Înurma controalelor efectuate, jandarmii au depistat patru persoanecare se branşaseră ilegal la reţeaua de distribuţie a energiei electrice. Acestora le-au fost întocmite actele premergătoare sub aspectulsăvârşirii infracţiunilor de furt de energie electrică şi branşare ilegalăla reţeaua de distribuţie a energiei electrice. Documentele de con-statare întocmite vor fi înaintate Parchetului de pe lângă JudecătoriaPetroşani, pentru continuarea cercetărilor”, spun responsabiliibiroului de presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ)Hunedoara.În Valea Jiului, la fiecare razie, oamenii legii găsesc astfel de situ-aţii, iar reprezentanţii Enel şi-au reconfigurat aproape peste tot sis-temul de distribuţie, tocmai pentru a preveni faptele de aceastănatură.
 Diana Mitr  Diana Mitr acheache
P
etrică Iancu (50 de ani),hunedoreanul din satulStănija, comuna Buceş,prins în timp ce încerca să vândăpeste 10 kilograme de mercur îngara din municipiul Deva, ar pu-tea afla la începutul săptămânii viitoare dacă va fi sau nu eliberat.Un nou termen în procesul încare acesta este judecat a avut loc ieri la Tribunalul Hunedoara.Magistraţii l-au audiat pe PetricăIancu, care, apoi, a depus o cere-re de eliberare sub control judi-ciar şi alta de înlocuire a măsuriiarestare preventivă cu o altă mă-sură, solicitări în privinţa cărorainstanţa urmează să se pronunţeluni, 22 aprilie.Pe de altă parte, judecătorii austabilit ca următoarea înfăţişareîn acest proces săaibă loc la mijlocullunii viitoare, maiprecis în 15 mai,când vor fi audiaţimartori din acest dosar, potrivit luiIldiko Glăman, pur-tătorul de cuvânt al TribunaluluiHunedoara.Ieri a fost al doilea termen de judecată în acest dosar, procesulpe fond, în care este judecat hu-nedoreanul din satul Stănija, înce-pând în martie.
 ÎN AREST DIN IANUARIE
Reamintim că, Petrică Iancu afost prins în flagrant, în luna ia-nuarie a acestui an, chiar în mo-mentul în care încerca să vândăcantitatea de 10,325 de kilo-grame de mercur, în zona staţieiCFR din Deva. Flagrantul a avut loc după ce poliţiştii au intrat înposesia unor informaţii cum căbărbatul ar de-ţine aceastăsubstanţă in-terzisă şi că in-tenţionează săo vândă. Aşacă, în momen-tul în care băr-batul a venit la Deva pentru a în-cheia „afacerea”, oamenii legii auintervenit imediat, înainte catranzacţia să fie dusă la capăt. A-cesta era însoţit de fiul lui de 16ani, iar oamenii legii l-au încătu-şat pe Petrică Iancu imediat şi l-au dus la sediul poliţiei unde atrebuit să răspundă întrebăriloranchetatorilor. Bărbatul nu şi-arecunoscut vina şi nici nu a vrut să spună de unde avea mercurulpe care intenţiona să-l vândă cusuma de aproximativ de 5.500 deeuro. Judecătorii au decis ca, pen-tru fapta sa, Petrică Iancu să fie a-restat preventiv.
 Ramona Şt Ramona Ştef ef anan
Hoţi de curent electric,prinşi la Uricani şi Lupeni
S-au branºat ilegal la reþeaua de energie electricã, dar au fostdepistaþi de jandarmi. Vorbim despre patru familii din VestulVãii Jiului, care acum sunt cercetate pentru furt
UN NOU TERMEN DE JUDEUN NOU TERMEN DE JUDECCAA T TĂ ÎN PRĂ ÎN PROCESUL HUNEDOREANULOCESUL HUNEDOREANULUI PRINS ÎN TIMP CE ÎNCERUI PRINS ÎN TIMP CE ÎNCERCCA SĂ VA SĂ VÂNDĂ PESÂNDĂ PES TE 1 TE 10 KIL0 KILOGRAME DE „OGRAME DE „ARARGINT VIU”GINT VIU”
Petrică Iancu, din satul Stănija, acuzat de trafic cu mercur,ar putea afla luni dacă va fi sau nu pus în libertate
Bãrbatul le-a cerut, ieri, magistraþilor sã fie scos din arest. Instanþa urmeazãsã se pronunþe în legãturã cu solicitarea sa la începutul sãptãmânii viitoare
 
mai este data în care va avea loc următorul termen de judecată în acest proces 
15
O afacere bănoasă, fier vechivândut la centru de colectaredin „propria gospodărie”
Poliþiºtii hunedoreni au în „colimator” mai multe persoanecare au reuºit sã fenteze statul prin aceastã metodã
n”  u h â şă ş â nă u şnu nuu , muţ n su
 
L
ucrătorii în subteran de laminele din Valea Jiului auboli profesionale şi mun-cesc pe brânci. Aceasta este con-cluzia celor ce se ocupă de sănă-tatea ortacilor şi care spun acumcă media de vârstă este aproapede cea de pensionare, în timp ceproducţia de cărbune este tot maimare.
STRESUL, CEA MAI NOUĂ SUFERINŢĂ 
Ortacii din minele Văii Jiului,fie ei de la exploatările considera-te viabile, fie de la cele care se în-chid până în 2018, sunt bolnavi,bătrâni şi scot cu preţul sănătăţiihuila din străfundul pământului. Asta o recunosc acum şi doctoriide medicina muncii, dar şi cei ca-re se îngrijesc de sectorul Sănăta-te şi Securitate în Muncă. Ortaciiau boli de oase, de plămâni, mala-dii considerate profesionale şi tot mai mulţi ajung să treacă de 40de ani, fiind foarte aproape de vârsta pensionării. „Bolile profe-sionale sunt silicoze, hipoacuzii,hernii de disc, boli de plămâni.Locul I îl ocupă silicozele, iar 15mineri au dobândit această boalăprofesională. Pe locul secundsunt herniile de disc, iar aici vor-bim de 12 mineri care acum sunt la Societatea Naţională a Huilei”,a declarat inginerul şef GabrielPetrescu, şeful Serviciului Sănă-tate şi Securitate în Muncă(SSSM) de la Societatea Naţiona-lă a Huilei (SNH) Petroşani.Nici stresul nu-i ocoleşte pemineri, iar evenimentele din ulti-ma lună în care mai mulţi ortaciau ajuns la spital, iar unul s-a sinu-cis, conduc la ideea că grija zileide mâine e o problemă pentru ei.„Este şi stresul un factor de risc,dar nu ştiu să îl cuantific acum.Da, sunt şi oameni care s-au sinu-cis, dar au fost probleme familia-le”, a mai adăugat Petrescu.
„COCOŞAŢI” DE SARCINI,PENTRU UN PUMNDE BANI
Pe de altă parte, reprezentan-ţii Inspectoratului Teritorial deMuncă (ITM) se pregătesc să săr-bătorească „Ziua Mondială a Să-nătăţii şi Securităţii în Muncă”,iar anul acesta totul se desfăşoarăsub egida bolilor profesionale.Specialiştii vorbesc despre mi-neri obosiţi, măcinaţi degriji, cu multe lipsuri şisalarii nu prea mari, ca-re dau acum o produc-ţie mai mare decât a-nul trecut, deşi câtevasute de oameni s-audisponibilizat şi urmea-ză să plece şi alţii. Fieca-re a preluat, în subteran,munca unuia plecat, dacă nu adoi sau mai mulţi, iar stresul îşispune mereu cuvântul. „Faţă de2012, când aveam 61 de boli pro-fesionale cu 41 de lucrători, daracum avem tot atâtea boli pro-fesionale, dar 42 de lucrători, du-pă ce un miner a fost diagnosticat cu o nouă boală profesională laMina Lonea. Putem vorbi de mi-neri tot mai bătrâni şi, odată cu vârsta, şi de mineri tot mai bol-navi”, a mai a-dăugat Petrescu.Minele din Valea Jiului s-au împărţit în cele care se vor închide în câţiva ani, deşi auresurse de huilă, şi în cele ce vorrămâne să funcţioneze. Angajăriîn sistem nu au fost posibile pânăacum, iar ortacii trag, cu preţul vieţii, scoată aurul negru dinpământ, pentru un pumn demărunţiş. Asta pentru că, înlunile bune, un miner de la front merge acasă cu vreo 2.500 de lei.
 Diana Mitr  Diana Mitr acheache
S
ituaţia celor aproximativ 700 de hunedoreni care lu-crează în cadrul Poştei Ro-mâne rămâne încă incertă, lideriide sindicat fiind încă în discuţii cureprezentanţii guvernului şi cei aiconducerii companiei. Mai exact,Florin Cheţe, vicepreşedinteleSindicatului Lucrătorilor Poştaşi(SLP) din România a declarat pentru cotidianul „Servus Hune-doara” că în urma discuţiilor ceau avut loc la Bucureşti, repre-zentanţii sindicatelor au decis săcontinue întâlnirile cu reprezen-tanţii guvernului şi ai Parlamen-tului pentru a găsi soluţii la pro-blemele existente în această com-panie. Acest “armistiţiu” propus desindicate va fi pe tot parcursulacestei luni, urmând ca în eventu-alitatea unui eşec la “masa nego-cierilor, începând cu luna mai si-dicatele să decidă calendarul pro-testelor.
DECIZII FĂRĂ ACOPERIRE
Pentru o mare parte dintrepoştaşii hunedoreni veştile proas-te vizând iminenţa unui nou valde concedieri sunt din ce în cemai actuale, ultimele deciziianunţate de conducerea com-paniei fiind în opinia liderilor desindicat “o veritabilă campanie deconcedieri mascate”. Mai exact,acestea vizează reducerea timpu-lui de lucru de la opt la şase saupatru ore înseamnă diminuareasalariilor cu 25 sau 50 la sută pen-tru circa 6.000 de salariaţi dinurban şi rural. Mai mult, sindi-catele acuză conducerea com-paniei de faptul că normarea s-afăcut “după ureche” fără ca argu-mentele aduse în acest scop săfie reale. “Din păcate, normareaprezentată de către conducereacompaniei nu are nimic de a facecu realitatea din teren. Practic,atunci când s-a realizat aceastănormare, s-au folosit nişte datestatistice care nu au nimic încomun cu realitatea din tren. Tocmai de aceea considerăm situaţia trebuie reevaluată”, aspus Cheţe. În opinia acestuiareducerea programului de lucrupentru toţi salariaţii din cadrulcompaniei fără a se ţine cont desituaţia din teren este o măsurăcare nu poate fi aplicată.
 Iulian S Iulian Str tr oiaoia
Servus Hunedoara
3
 Tatiana Făgădar – suspendată din funcţia de preşedinte al PC din municipiul Hunedoara 
Biroul Executiv Judeţean al PC Hunedoara a decis să o suspende pe Tatiana Vasilescu Făgădar (foto) din funcţia de preşedinte al filialei dinmunicipiul de pe Cerna a acestui partid. Făgădar a fost arestată preventiv pentru 29 de zile în cazul reţelor false eliberate pentru bolnaviide cancer, dosar în care sunt implicaţi de la medici oncologi, până la asistenţi sau farmacişti. Decizia de suspendare a fost luată în con-formitate cu articolul 20, Capitolul V din Statutul PC şi va rămâne în vigoare până la pronunţarea de către instanţă a unei sentinţedefinitive în cazul Tatianei Făgădar.
Actualitate
Nr. 2247, Joi, 18 aprilie 2013
Consiliu de Administratie al S.C. CIF SA Deva cu sediul în Deva ,str. Depozitelor , nr. 6, judeţulHunedoara, înmatriculată la ORC sub nr.J20/413/1991, având CUI RO2116908, întrunit în şedinţa dindata de
11.04.2013, convoacă Adunarea Generala Extraordinară a Acţionarilor
pentru data de24.05.2013 ora 13:00. Adunarea Generala Extraordinar[ a Acţionarilor îşi va desfăşura lucrarile la sediul societăţii din Deva ,str. Depozitelor , nr.6, judeţul Hunedoara.La aceasta Adunare Generală ale Acţionarilor sunt îndreptăţiţi să participe şi să voteze toţi acţionariiînregistraţi în Registrul acţionarilor la sfârşitul zilei de 30.04.2013, data de referinţă.Convocarea se efectuează în conformitate cu prevederile Legii 31/1990 republicată, cu toate modi-ficările ulterioare şi cele ale Actului Constitutiv al societăţii. Adunarea Generala Extraordinară a Acţionarilor va avea urmatoarea ordine de zi :1. Aprobarea vânzării imobilului situat în Deva, str. Aleea Streiului, bl. 62 sc.II, judeţul Hunedoara , aimobilelor proprietatea SC CIF SA situate în Deva, str. Mareşal Averescu , bloc nr. 1 şi a utilajelor achiz-iţionate prin creditele de investiţii.2. Aprobarea diminuării remuneraţiilor membrilor Consiliului de Administraţie cu câte 1200 lei net pen-tru fiecare, pe o perioadă cuprinsă de la data sedinţei Consiliului de Administraţie până la 31.12.2013, caurmare a acordului dat de administratorii societăţii .3. Diverse. Acţionarii se pot prezenta la Adunarea Generală în nume propriu sau prin reprezentare pe baza deprocura.Pentru completarea ordinii de zi , acţinoarii reprezentand minim 5% din capitalul social pot face prop-uneri până la data de 30.04.2013 în scris, la sediul societăţii ( registratura cu mentiunea „AGEA din24.05.2013.”- telefon 0254/212608).
Preşedinte Consiliu de Administratie,ORMINDEAN SIMION COSMIN
Convocare
)
www.servuspress.ro
 ÎŞI RISCĂ  ÎŞI RISCĂ  T TAA TEA PENTR TEA PENTRU CĂRBUNELE VU CĂRBUNELE VĂII JIULĂII JIULUIUI
Huila este extrasă de mineri tot mai bătrâni şi plini de boli
Silicozele, hipoacuziile sau herniile de disc sunt doar o parte din maladiile cu care s-au ales ortacii dupã ani de muncã în mãruntaiele pãmântului
ARMISARMIS TIŢIU TIŢIU
Sindicaliştii din Poşta Română continuănegocierile cu Guvernul
Poºtaºii din judeþ ar putea ieºi în stradã în luna mai, pentru a protesta „campaniei de concedieri mascate” a conducerii companiei
 
Poştaşii hunedoreni aşteaptă o hotărâre în ceea ce priveşte viitorul lor 
ş sun ă  sun  msţ , , î n  să  să  ns,   uâ s,  muns ş î nu   u ssnţ 

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->