Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
ANATOMIA OCULTĂ A OMULUI DUPĂ YOGA

ANATOMIA OCULTĂ A OMULUI DUPĂ YOGA

Ratings: (0)|Views: 87 |Likes:
Published by LeeLee28
După învăţăturile doctrinei esoterice a Indiei, trei mari forţe emanate din soarele dădător de viaţă se răspândesc pe pământ şi asupra locuitorilor săi:
Numărul de nadisuri variază după tradiţii şi cărţi. Tratatele sanscrite cad de acord asupra a patrusprezece nadisuri principale şi dintre acestea patrusprezece, trei sunt de importanţă primordială. Aceste trei „canale subtile” sau „tuburi” sunt:
• Susumna-nadi, tubul din mijloc, localizat în coloana vertebrală.
• Ida-nadi şi Pingala-nadi, aceste două tuburi se înfăşoară în jurul nadisului central.
După învăţăturile doctrinei esoterice a Indiei, trei mari forţe emanate din soarele dădător de viaţă se răspândesc pe pământ şi asupra locuitorilor săi:
Numărul de nadisuri variază după tradiţii şi cărţi. Tratatele sanscrite cad de acord asupra a patrusprezece nadisuri principale şi dintre acestea patrusprezece, trei sunt de importanţă primordială. Aceste trei „canale subtile” sau „tuburi” sunt:
• Susumna-nadi, tubul din mijloc, localizat în coloana vertebrală.
• Ida-nadi şi Pingala-nadi, aceste două tuburi se înfăşoară în jurul nadisului central.

More info:

Categories:Types, Resumes & CVs
Published by: LeeLee28 on Apr 22, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/07/2013

pdf

text

original

 
După învăţăturile doctrinei esoterice a Indiei, trei mari forţe emanate din soarele dădător de viaţă serăspândesc pe pământ şi asupra locuitorilor săi:
FOHAT
, sau
ELECTRICITATEA.
PRANA
, sau
VITALITATEA.
KUNDALINI
, sau
PUTEREA COSMICA LATENTĂNADISURILE
Numărul de nadisuri variază după tradiţii şi cărţi. Tratatele sanscrite cad de acord asupra a patrusprezecenadisuri principale şi dintre acestea patrusprezece, trei sunt de importanţă primordială. Aceste trei „canalesubtile” sau „tuburi” sunt:
Susumna-nadi, tubul din mijloc, localizat în coloana vertebrală.
Ida-nadi şi Pingala-nadi, aceste două tuburi se înfăşoară în jurul nadisului central.
CENTRII DE FORŢĂ (CHAKRELE)
Centrii de forţă în fiinţa umană sunt aranjaţi pe parcursul lui Susumna-nadi. Aceşti centri sunt numiţi însanscrită: chakras, cuvînt ce semnifică literal, roţi. Chakrele sunt puncte de legătură prin care energia trecedintr-un corp în alt corp.In limba sanskrita, “
chakra
” inseamna “roata”, “cerc”. “Chat Chakras” semnifica cele
sapte chakre
saufocare de forta, care se gasesc localizate in zona trunchiului, gatului si capului, pe linia mediana. Omulcomunica cu mediul inconjurator prin intermediul celor sapte
chakre principale
. Ele asigura un permanentschimb de energii subtile care au rolul de a mijlocii comunicarea in orice situatie. Prin
chakre
, fiinta umanaprimeste informatii de la alte fiinte umane, atunci cand se urmareste un schimb de informatii, sau atuncicand are loc o comunicare. Comunicarea verbala este o actiune separata si este coordonata de constient.Schimbul de energii subtile care are loc prin sistemul chakrelor se desfasoara sub coordonareasubconstientului. Fiecare
chakra
are legatura cu o glanda cu secretie interna, aceasta la randul eialimentand organele cu care este in legatura directa. Asadar, pt. a trai in conditii mai bune, ar fi bine sa nepurificam chakrele.
Chakrele
sunt importante, pt. ca ne asigura informatii suplimentare despre anumite subiecte de caresuntem interesati. De exemplu:
daca ne gandim la o persoana foarte importanta, putem sa-i simtit starea interioara
daca ne gandim la un rasarit de soare, putem sa simtim caldura soarelui, sau unele persoane maisenzitive pot vedea cu ochiul mintii imaginea soarelui care rasare
daca ne gandim la o persoana foarte draga, putem sa-i simtim prezenta foarte aproape sau putem sao vedem
daca ne gandim la o persoana cu care suntem in conflict, se poate simti o stare de tulburare siagitatie interioara, furie, dorinta de razbunare, agresivitate.Rolul important al
purificarii chakrelor
consta in cresterea perceptiei extrasenzoriale, dezvoltarea intuitieisi acumularea de energii subtile. In aceasta situatie, atunci cand avem o comunicare verbala cu o anumitapersoana, intuitia, prin intermediul subconstientului si al energiilor subtile primite prin chakre, poate saconduca la ideea ca persoana cu care comunicam incearca sa ne prezinte o imagine falsa despre subiectulin discutie
.
1. ROŞU - DE BAZĂ - MULADHARA-LOTUS
 
LOCALIZARE: BAZA COLOANEI DORSALE.
 
ZONA COCCISULUI
:
are
rolul de a elimina rezidurile energetice. Raspunzatoare de legatura
 
omului cu lucrurile pamantesti, de instincte (securitate, supravietuire etc.). Tot aceasta are legatura si curaspunsul de tip “fight or flightin cazul unei amenintari de natura fizica ce poate pune in pericolsupravietuirea. Pe scurt, din punct de vedere fizic, ea raspunde de sexualitate, mental stabilitate,emotional – senzualitate, spiritual – nevoia de securitate.
FACULTATEA TREZITĂ: CONŞTIINŢ FIINŢEI
.
Daca aceasta chakra este sanatoasa, ea guverneaza instinctele de supravietuire. Controleaza capacitatea dea castiga bani, de a plati facturi, de a avea grija de o casa, da a avea atat cat este nevoie pentru a indeplininevoile omenesti.
 
Daca chakra nu functioneaza bine, poate duce la lacomie, la sentimente de nerecunostinta fata de ceea ceavem in viata. Poate duce la o neglijare a mediului inconjurator.Pentru a ne deschide chakra, este bine sa ne focalizam pe culoarea rosu sau sa vizualizam o floare rosiedeschizandu-se.Daca chakra este prea deschisa, pot aparea probleme de lacomie si de dominare in relatiile cu cei din jur.Atunci putem vizualiza floarea rosie inchizandu-se.
2. PORTOCALIU – SACRAL -
 
SWADHISTANA-LOTUSLOCALIZARE: ÎN REGIUNEA GENITALĂ.ZONA ORGANELOR SEXUALE:
(doua degete sub buric). Aici gasim nevoile primare(instinctul de conservare, frica, nevoia de hrana, reproducere etc.), relatiile de cuplu, violenta,dependentele, nevoile emotionale, placerea. Coordoneaza sistemele urinar si genital. Din punct de vederefizic – reproducerea, mental – creativitatea, emotional - bucuria, spiritual – entuziasmul. Din pacate maitoate informatiile din societate se axeaza pe aceasta chakra, prin ea fiind mai usor exercitata manipulareaindividului. Orice om are nevoile sale primare si atat timp cat se axeaza numai pe ele, sau in cea mai mareparte, este mai usor de manevrat
.
FACULTATEA TREZITĂ: MEMORIE.
Daca este echilibrata, ai hobby-uri creative, scrii, pictezi, canti sau dansezi. Daca este dezechilibrata, viata ta poatearata ca un roller coaster emotional: obsesii, si sentimente de pesimism legate de situatii care nu sunt chiar atat degrave.Imagineaza-ti o floare orange deschizandusi petalele daca ai probleme in a-ti exprima emotiile sau nu esti creativ. Dacaemotiile iti scapa de sub control, imagineaza-ti floarea inchizandu-se incet.
3.
PLEXUL SOLAR -
 
MANIPURA-LOTUSLOCALIZARE: ÎN ZONA OMBILICULUI.
ZONA PLEXULUI SOLAR
, raspunzatoare de aparatul digestiv si de transformarea hranei in energie. Dinpunct de vedere fizic – digestia, mental – puterea personala, emotional – exuberanta, spiritual – dorinta de a evolua. Deea depind frica, anxietatea, formarea de opinii, introvertirea si tranzitia de la emotii simple la cele complexe. Reprezintaun prag intre nevoile de baza si dorinta de a sti mai multe despre tine ca persoana. Tot Manipura este un centruenergetic al protectiei. De cele mai multe ori instinctiv stam cu mainile in san atunci cand nu ne simtim in largul nostru,iar acest lucru inchide campul energetic oferindu-ti un plus de siguranta interioara. Acelasi lucru il poti face tinandpalmele peste plexul solar, pentru ca in sine este aceeasi actiune, dar manifestata altfel fizic.
FACULTATEA TREZITĂ: SENZAŢIE.
Aceasta chakra controleaza energiile si activitatile tale. Controleaza lucrurile pe care alegi sa le faci si motivele pentrucare le faci.Daca chakra este echilibrata, vei lua decizii bune, vei lucra la proiecte care merita timpul tau si te vei simti multumit derezultate.Daca ai probleme cu aceasta chakra, faci judecati gresite si iei decizii care nu sunt bune pentru tine. Poti sa deviidependent de munca, sa te concentrezi mult prea mult doar intr-o singura directie a vietii tale.
4. VERDE – INIMĂ
-
ANAHATA-LOTUSLOCALIZARE: DEASUPRA INIMII.CHAKRA INIMII
– are legatura cu
. Zona in care este situata este pe coloana indreptul inimii. Este chakra care coordoneaza emotiile complexe, compasiunea, tandretea, respingerea sistarea de bine. Din punct de vedere fizic – circulatia sangelui, emotional – iubirea neconditionata fata de sinesi ceilalti, mental – pasiunea, spiritual – devotamentul. Comunicarea prin chakra aceasta asigura o intelegereperfecta a mesajului pe care vrei sa-l transmiti catre interlocutor. Este o comunicare sincera caci prinAnahata comunica sufletul.
FACULTATEA TREZITĂ: CUNOAŞTERE.
Daca chakra inimii este echilbrata, vei putea empatiza cu altii si vei putea sa le accepti dragostea siprietenia in viata ta. Vei avea prieteni buni si vei fi capabil sa creezi relatii pline de iubire. Vei aveacompasiune pentru ceilalti.Daca chakra nu e sanatoasa, vei avea probleme in a mentine prietenii si in a gasi dragostea. E posibil sa tesimti singur, sa fii dominator sau inchis si rece fata de ceilalti.Lucreaza cu pietrele verzi precum jadul. Pentru a fi mai iubitor cu tine insuti incearca quart-ul roz.Imagineaza-ti o floare roz care ti se deschide in inima.Daca esti gelos si posesiv, inseamna ca ai chakra supraactivata. Poti folosi tot culoarea verde. Scopul taueste sa inveti sa ai incredere.
5. ALBASTRU – GÂT - VISHUDDHA-LOTUSLOCALIZARE: ÎN ZONA GÂTULUI.CHAKRA GATULUI SAU A COMUNICARII
, situata in zona cu acelasi nume. Coordoneazaglanda tiroida. Vishuddha asigura comunicarea verbala cu ceilalti. O dictie mult prea rapida ori balbaita estecauzata de o disfunctionalitate la nivel energetic. Din punct de vedere fizic – comunicarea, emotional –independenta, mental – gandirea fluenta, spiritual – sentiment de securitate.
 
FACULTATE TREZITĂ: CLARAUDIŢIE.
Daca chakra e echilibrata, poti comunica usor cu familia si prietenii, cu cei cu care lucrezi si interactionezi.Poti chiar sa vorbesti in fata unei audiente.Daca ai probleme la nivelul acestei chakre, poti fi timid, intimidat in anumite situatii si incapabil sa exprimiceea ce vrei sa spui cu adevarat. Sau poti fi prea vorbaret in situatii in care ar trebui sa asculti prea mult.Pentru dezvoltarea chakrei, se poate folosi agata albastra sau turoazul. Vizualizeaza o floare albastra cacerul care se deschide.
6. INDIGO – FRUNTE
-
AJNA-LOTUSLOCALIZARE: PE FRUNTE.CHAKRA CELUI DE-AL 3-LEA OCHI
. Lucrurile aici devin foarte interesante. Este pozitionatain dreptul glandei pineale, care secreta melatonina, ce regleaza somnul si trezirea. Aici salasluieste intuitia.Daca functioneaza perfect, individul reuseste sa vada (si sa auda) ceea ce se alfa dincolo de planul material.Deseori asociata cu Schizofrenia de catre psihiatri. Ironic, nu?
FACULTATEA TREZITĂ: CLARVIZIUNE.
Daca chakra este echilibrata, esti impacat cu tine si esti aplecat spre studierea unor aspect legate despiritualitate. Poti sa-ti dezvolti intuitia psihica.Daca chakra este inchisa, incepi sa sari de la o idée la alta, fara a te putea concentra. Sau esti predispus sate fixezi pe o singura idée, fara a lua in considerare si alte pareri.Printre pietrele capabile sa te ajute sa echilibrezi chakra, pot fi ametistul si lapis lazuli. Focalizeaza-te pelocul dintre ochii fizici si imagineaza-ti o floare care-si deschide petalele larg.
7. VIOLET – COROANA - SAHASRARA-LOTUSLOCALIZARE: DEASUPRA LOCULUI UNDE SE ÎNTILNESC SUSUMNA-NADIS,IDA-NADIS ŞI PINGALA-NADIS.
CHAKRA COROANEI
. Este chakra constiintei pure si se afla in stransa legatura cu hipotalamusul, care are un rol debaza in dezvoltarea ei. Se ocupa de rezolvarea karmei. Din punct de vedere fizic – meditatia, metal – constiintauniversala si unitate cu Universul, emotional starea de a fi si atat. Daca functioneaza la capacitate maximadecorporalizarea devine posibila, de asemenea si dedublarea etc. Superman ar fi un copil pe langa tine.
Aceasta chakra controleaza intelepciunea si intelegerea adevarata. Cand este totul in echilibru la nivelulacestei chakre, iti poti planifica viata si face fata sarcinilor zilnice si provocarilor vietii. Simti legatura cudivinitatea si cu restul creatiei.Cand chakra este nesanatoasa, iei decizii proaste, esti nefericit si indecis. Te simti singur si separat de restulcreatiei.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->