Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
0Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
270 Pregled poremecaji zabuna sa epilepsija.pdf

270 Pregled poremecaji zabuna sa epilepsija.pdf

Ratings: (0)|Views: 1|Likes:
Published by Dragutin Petric

More info:

Published by: Dragutin Petric on Apr 25, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

04/25/2013

pdf

text

original

 
Epilepsija: Sveobuhvatna Udžbenik
 
2. izdanje
© 2008 Lippincott Williams & Wilkins
 
 
 
Poglavlje 270
Pregled: Poremećaji To može bitizbunjen sa epilepsije
Frederick Andermann
Uvod
Povijest je presudno u sugerirajući dijagnozu epilepsije. Vrijednost intervjuuOslonac uglavnom o dostupnosti točan povijesti iz oba pacijenta i svjedokdogađaja. U nedostatku bilo koji od tih bitnih obilježja, informacija je običnonepotpuna ili neadekvatna, a sve kako bi se dobiti kompletnu i detaljnuračun prije pokušaja formulirati dijagnozu.
2
Posljednju četvrtinu stolja bilježi veliki porast u broju neurologasofisticirane u liječenju epilepsije, a takvi neurolozi su sada dostupni umnogim praksi skupina i akademskih odjela. Mnogi neurolozi razviosofisticirane nadzorne jedinice, kojima pacijenti s neobjašnjivimParoksizmalna događaja često se spominju. Uskoro je postalo očito da sumnogi od tih pojedinaca nije imao epileptički napad, a to je doveloepileptologists i druge neurolozi usredotočiti na širokom rasponu bolestipredstavljaju za diferencijalnu dijagnozu. Još nedavno je ovo povanjesvijesti i točnost u dijagnostici strane liječnika koji se odnose dovela je dosmanjenja broja bolesnika s klinički prepoznatljivih nonepilepticParoksizmalna događaja koji su iz epilepsijom centrima.Nonepileptic napadaji predstaviti najčešći problem u diferencijalnoj dijagnozi(vidipoglavlje 282 
 
). Sve raspoložive informacije i profinjenost u kombinacijis neometan pristup medicinskoj literaturi i Interneta, uz sposobnostpojedinca da uče iz prethodnih anketara i ispitivača, dovela je do pojavesloženih runa o tome što bi se moglo nazvati "pseudoepilepticnonepileptic napadaji." Dakle, takvi pacijenti često pružaju povijest kojasadrži mnoge značajke temporalnog režnja epilepsije ili drugih specifičnihepileptičkih poremećaja. Oni mogu imati pozadinu istraživanja u područjuvezane za epilepsiju, koji očito čini dijagnoza teško. Pacijenata 'socijalne ikulturne pozadine su važne odrednice ne samo obrascu nonepilepticnapadaja, ali i njihovu odgovoru na liječenje. U mnogim postavkama ilokaliteta vina pacijenata reagira na odgovarajući psihijatrijskog liječenja
 
oproste napada. U drugim sredinama s različitim razinama psihijatrijskogsofisticiranosti i socijalnih problema, poremećaj je mnogo više uporan ipostotak pacijenata koji ne može biti razriješen svoje nonepileptic napada je veći.
43
 
Sustavne Poremećaji
Anoksičnih konvulzije, ili "ishemijske konvulzije" jer se ponekad naziva, idalje predstavljaju dijagnostički problem. Javljaju se najčešće kao nastavaksinkope, a odnose se obično na osobu koja se čuva u uspravnom ilistojećem položaju. Ponekad, međutim, sinkopa mogu pojaviti kod osoba kojesu ležeći. Okolnosti događaja i obiteljske povijesti će osigurati tragove nadijagnozu.
18 
 
,21 
 
,29 
 
,43
 
 
Ne samo da bi mogao bolesnici s astmom tijekomakutnog napada ima cerebralnu ishemiju, ali oni također mogu predstaviti stonik epizoda, čiji je mehanizam analogan da da anoksičnih konvulzije.
27
 
Kada je neki lateralizacija, diferencijalna dijagnoza je, naravno, teže.Međutim, lateralizacija kliničkim značajkama nije neuobičajeno i već jeodavno prepoznat u općim procesima kao što su idiopatske epilepsije.
24
 
 
Tomože dovesti zaključiti promatraču, ovisno o pacijentu položaju tijekomnapada. To je važno razlikovati uporni ili uobičajeno lateralizacije i manjeznačajnih i nedosljedan asimetrija u tijela i udova položaja i pokreta.Mnogi pojedinci s migrenom predstaviti značajke koje čine dijagnozu teško (poglavlje 274 
 
). Acephalgic migrena javlja kod starijih osoba često nijepopraćen glavoboljom, a ti pacijenti nerijetko se spominju za dijagnozu zbogsumnje intermitentnih moždanih ishemijskom atakom ili epileptičkogetiologije. Acephalgic migrena, međutim, također se javljaju u mlađih osobai djece.
45
Ožujak od migrainous aurom ima vremena naravno da često se razlikuje odone u zapošljavanju simptoma u epilepsije, te u većini pojedinaca razlikujuizmeđu dvije nije teško.
12,38,45
Nakon migrainous aure, međutim,Pacijent može imati grčevite napadaje, tzv interkalirani napada.
3 
 
,47
 
 
Ovosu najvjerojatnije vezane uz širenje depresije prijelaz središnje sulkusa, alidokaz posebne mehanizma nedostaje. Bilo ti napadi zahtijevaju liječenjeantiepileptičko lijekova nije jasno. Pacijenti s uobičajenog tendencijom dase razvije takve epileptičke manifestacije u okviru svojih napada migrene svremenom može razviti konvulzije, obično temporalnih u obrascu, koji seviše ne pojavljuju u odnosu na jasan migrainous događaje. Mehanizam togoblika srednjoškolskog epileptogenesis nije jasno.
1
Confusional migrenatakođer može dovesti do epileptičkog napadaja dolazi tijekom akutnogdogađaja.
1,19
Evo, također, mogućnost eventualnog razvoja nezavisnihepileptičnih napada postoji.Pacijenti s bazilarne migrene nerijetko predstavljaju teške dijagnostičkeprobleme. To je obično niz simptoma koji upućuju na debla uključenosti, kaošto diplopija i ataksija, koji pruža tragove dijagnoze.
9,39,46
Neuro-otologic istraga tijekom napada je dokumentirano vrlo istaknuto nistagmu jetakođer koristan.Pacijenti s bazilarne migrene također može imati epileptičke događaja ili u
 
P.2696rijetkim slučajevima statusa epilepticus. Ovdje, također, računa simptomakoji prethode oduzimanje će dovesti do pojašnjenja.
14
Unresponsiveness da nije neuobičajeno vrijeme bazilarne migrene napadamože se tumačiti kao gubitak svijesti, međutim, bolesnici uglavnom možeuzbuđuju snažan stimulacije, samo da recidiva u stupor kada stimulacijaprestaje.
9
 
Osim kliničkih problema, priznanje da je migrena auru može se itujeelektroencefalografije (EEG) smvoda (obično preko stražnje glave regija)može dovesti do dijagnostičke poteškoće.
6,33,44
Migrena je iznimno čest poremećaj, i usprkos naporima međunarodneMigrena društva, još uvijek postoji znatna razlika u odlučivanju o svojojprisutnosti. Čini se prilično jasno da je migrena i epilepsije imaju različitemehanizme, ali da su odnosi između dviju uvjetima, u vrijeme uzročnojprirode, postoje. Zanimljiv primjer je povezanost između benignog rolandicepilepsije ili benigne okcipitalnog epilepsije i migrene.
10
Začudo, ne postojisuglasnost među pedijatrijskih neurologa i epileptologists o visokom, avjerojatno i dosljedna udruživanja tih dvaju poremećaja. Pojašnjenje morajučekati napredak u molekularne genetike, koji je, kako se nadao, će osiguratimarkere za tim uvjetima.Nedavni napredak u molekularnoj biologiji rasvijetliti o prirodi hemiplegicmigrene s komi, primjetno je da su ti pacijenti nemaju jasne epileptičnedogađaja. U halucinacije koje se javljaju kao oni oporaviti od komi su sličnionima peduncular hallucinosis.
26,36,50
Pacijenti s peduncular halucinacija često se smatra da imaju epilepsiju itako liječi. U halucinacije su obično žive, stereotipni, dugotrajno i nijepovezana s otvorenog epileptičkih manifestacija. Oni su uzrokovanemesencephalic lezije ili abnormalnosti i ne reagiraju na antiepileptike.
15,25,37
su halucinacije bolesnika s parkinsonizam su vjerojatno slične ako ne iidentične onima peduncular hallucinosis i također može postaviti pitanja onjihovoj prirodi.
16,20
slušne halucinacije od gluhi ili vizualne halucinacijeod slijepe povremeno se pogrešno interpretiraju kao epileptičara u prirodi.
Neurološki poremećaji
Pacijenti s epizodne hipotalamusa disfunkcije ili Kleine-Levin sindroma suvarirale ponašanja abnormalnosti, uključujući halucinacije i pretjeranogspavanja. Pacijenti često imaju neki poremaj svijesti i pamćenja, iako oniostati potpuno svjestan.
11,42
država epileptički sumrak se s vremena navrijeme osumnjičen, ali kad ispitivač je svjestan stanja, detaljna povijestističući povezane značajke kao što su prekomjerne prehrane i neprimjerenoseksualno ponašanje treba dovesti do dijagnoze.Paroksizmalna događajima isključivo za vrijeme spavanja su doveli dodijagnostičkih poteškoća za neko vrijeme (vidipoglavlje 276 
 
).
22 
 
,35
 
identifikacija noćnog paroksizmalne distonije kao specifičan entitet nastaou vrijeme kada je bilo malo svijest o raznim uzorcima nalaze u frontalnom

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->