Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
47Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
cursuri Power Point

cursuri Power Point

Ratings:

4.4

(1)
|Views: 3,805|Likes:
Published by mihaelyta

More info:

Published by: mihaelyta on Apr 03, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF or read online from Scribd
See more
See less

03/06/2014

pdf

 
Realizarea unei aplicaţii multimedia 
Pentru a realiza o reprezentare multimedia a informaţiei trebuie să aveţi multă
creativitate
. Ea este componenta principală a unei aplicaţii multimedia. Calculatorul vă pune la dispoziţie instrumente hardware şi software pentru realizarea unei aplicaţiimultimedia. Dar fără factorul uman care va găsi forma optimă de prezentare a uneiinformaţii folosind foarte multă imaginaţie, cunoştinţe din domeniul din care face parteinformaţia şi cunoştinţe despre ţintele informaţiei (persoanele care vor folosi informaţia), prezentarea informaţiei în format multimedia nu-şi va atinge scopul. Ea trebuie săconvingă, să informeze corect, să înveţe, nu să creeze spectacol. Cu cât doriţi săconvingeţi mai mult cu informaţia prezentată, cu atât trebuie să creşteţi gradul decreativitate.O reprezentare multimedia a informaţiei poate fi formată din mai multe secţiuni, fiecaresecţiune reprezentând o parte din informaţie. Procesul de creare a unei reprezentărimultimedia a informaţiei înseamnă de fapt procesul de creare a aplicaţiei multimedia caresă afişeze informaţia în format multimedia. Crearea aplicaţiei, la fel ca orice realizare de proiect informatic, trebuie să se desfăşoare în mai multe etape:
 
analiza
 
proiectarea
 
programarea
 
producţia
 
testarea şi documentarea
 
distribuţiaAnaliza
. În această etapă trebuie răspundeţi la urtoarele întrebări care vodetermina stilul şi conţinutul reprezentării multimedia:
 
Care este subiectul?
Prin răspunsul la această întrebare trebuie să identificaţimesajul pe care trebuie să-l transmiteţi. Veţi stabili din ce categorie face partesubiectul: formare într-un domeniu, educaţie, tehnic, vânzarea unor produse etc. Veţimai stabili ce categorie de informaţii din subiect poate fi mai bine prezentată audio şice categorie de informaţii poate fi reprezentată mai bine video.
 
Care este ţinta?
În momentul în care gândiţi o prezentare multimedia a uneiaplicaţii, trebuie să aveţi în minte tot timpul tipul de persoană căreia îi adresaţiaceastă informaţie. Trebuie să identificaţi la ce tip de reprezentare a informaţieireacţionează cel mai bine acea persoană. De exemplu, dacă vreţi să creaţi un softwareeducaţional pentru copii de 5 sau 6 ani, în care să-i învăţaţi operaţiile aritmetice, înreprezentarea informaţiei vor predomina sunetele şi imaginile grafice.
 
Care este mediul în care se foloseşte?
Prin răspunsul la această întrebare identificaţimediul în care se va folosi prezentarea multimedia, adică unde şi cum va fi folosităreprezentarea de către utilizatorul ţintă: în cadrul unui proces de învăţământ, pecalculatorul personal, într-o prezentare în reţea, într-un mediu de afaceri etc.
 
 
 
De ce preferaţi reprezentarea multimedia?
Analizaţi de ce trebuie să convertiţiinformaţia pe care vreţi să o prezentaţi într-un format multimedia, adică cu ce vărezolvă problema acest mod de prezentare a informaţiei. Trebuie să aveţi în vedere căun astfel de mod de reprezentare costă mai mult decât o reprezentare obişnuită ainformaţiei. 
 
Ce alte persoane trebuie să implicaţi?
Identificaţi prsoanele de care aveţi nevoie pentru realizarea reprezentării (de exemplu o persoană care să înregistreze videoreprezentarea informiei sau o persoană care fotografieze reprezentareainformaţiei sau o persoană care să realizeze un desen care să reprezinte informaţia).
Proiectarea
. În această etapă identificaţi conţinutul reprezentării multimedia, modul încare puteţi segmenta acest conţinut, tipul de reprezentare pe care-l veţi alege pentrufiecare segment şi modul în care utilizatorul
va naviga printre segmentele deinformaţie
. Creaţi mai întâi
schiţa obiectelor
(
 storyboard 
) adică schiţa reprezentă-riivizuale a obiectelor multimedia folosite pentru navigarea prin informaţie. Alegereametodei prin care utilizatorul va naviga prin reprezentarea informaţiei este foarteimportantă, deoarece ea determină ordinea în care utilizatorul va putea vedea segmentelede informie. Puteţi alege una dintre urtoarele
structuri de segmentare ainformaţiei
(S1, S2, ..., Sn):
 
Liniară
(
 Linear 
). Utilizatorul va naviga de la un segment la altul înainteşi înapoi (la segmentul următor şi la segmentul precedent). Există unsegment de început (cu care începe prezentarea informaţiei -
S1
) şi unsegment de sfârşit (cu care se termină prezentarea -
Sn
). Segmentele vor fi parcurse secvenţial (nu poate fi vizualizat un segment de informaţie dacănu au fost vizualizate precedentele).
 
Meniu
(
 Menu
). Utilizatorul va alege dintr-o listă de subiecte puse ladispoziţie (fiecare subiect reprezentând un segment de informaţie). Listade subiecte formează
meniul
. După ce parcurge un segment de informaţieutilizatorul se reîntoarce la lista de subiecte. Pentru a parcurge unsegment de informaţie trebuie obligatoriu porneasde la lista desubiecte prezentate de meniu.
 
 
 
Reţea
(
 Network 
). Utilizatorul poate trece de la un segment de informaţiela orice alt segment prin sistemul de legături. Este cea mai complexă şiinteresantă formă de reprezentare.
 
Ierarhică
(
 Hierarchy
). Utilizatorul va alege dintr-o listă de subiecte pusela dispoziţie (
meniul principal
), fiecare subiect reprezentând o altă listăde subiecte (un
submeniu
). Alegând un subiect din submeniu poatevizualiza un segment de informaţie. După ce parcurge un segment deinformaţie, utilizatorul se reîntoarce la submeniul din care face parte.Pentru a parcurge un segment de informie trebuie obligatoriu  pornească de la meniul principal.
 
Hibrid
(
 Hybrid 
). Combină toate cele patru forme de navigare sau o partedintre ele. De exemplu, se poate combina meniul cu structura liniară.

Activity (47)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Andra Ghiran liked this
dormicro liked this
apostol_dania liked this
Laitin Eduard liked this
stefaniamihai liked this
Magda Bulai liked this
ea_she3415 liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->