Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Exercitii de Dictie

Exercitii de Dictie

Ratings: (0)|Views: 18|Likes:
Published by Compania D'arte
exercitii de dictie
exercitii de dictie

More info:

Categories:Topics, Art & Design
Published by: Compania D'arte on May 07, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/19/2014

pdf

text

original

 
Exercitii de dictie
INTRODUCERE: (ptr. 7-17 ani)EX. Acest exercitiu le arata copiilor cat de important este sa-siproiecteze vocea in functie de distanta ptr. care vorbesc, unde seafla persoana careia I se adreseaza)Se aseaza 3 genti cu fasole la 3 distante din ce in ce mai departate(10 pasi, 20,30)a). I se spune copilului sa se uite direct la prima geanta si sa-sispuna numele si numele animalului apropiat, preferat.b).Instructorul ii zice sa faca exact acelasi lucru pentru a douageantac). Vorbesti cu acelasi volum? Bineinteles ca nu, geanta fiind maideparted). Cand ii zici sa se adresesze celei de-a 3-a genti, ii zici ca trebuiesa-si proiecteze vocea mai departe si sa vb. mai tare, ptr. ca geantaeste mai departee). Dupa ce toata lumea face ex. Li se explica ce au facut, ca asa seface si la teatru ca sa te auda si omul din ultimul rand. La inceputte-au auzit doar randurile din fata, apoi cele din mijloc, apoi siultimele randuri. Si tu vrei sa te auda toata lumea.
EX. Se aseaza fata in fata pe doua randuri si incep o conversatiedoi cate doi. La semnalul meu fac 1,2,3 (in functie de spatiu)inapoi fara sa se opreasca din conversatie. Trebuie sa se ajungasa strige unii la altii pentru a se face auziti, distanta crescandtreptat la maximum.
1. Un sas cu glas de bas cam gras si ras pe nas sta la taifas de-unceas la parastas despre un extras din pancreas.2. Capra calca-n piatra, piatra crapa-n patru, crape capul caprei inpatru precum a crapat piatra-n patru.
1
 
3. Capra neagra calca-n clinci. Clinciul crapa-n cinci, crape capulcaprei-n cinci, precum a crapat clinciul-n cinci.4. Duc in bac sac de dac, aud crac, o fi rac? O fi drac? Face pac, audmac, aud oac, nu e rac, nu-i gandac, nu e cuc, nu-i brotac, il apuc,il hurduc. E tot drac.5.Cosaşul Saşa când coseşte, cât şase saşi sasul coseşte. Şi-s sus şi-njos de casa sa, coseşte sasul şi-n şosea. Şi şase case Saşa-şi stie.- Ce şansă!… Saşa-şi spuse sieşi6. Un cocostârc s-a dus la descocostârcărie, unde sedescocostârcăreau şi alţi cocostârci nedescocostârcăriţi, ca să sedescocostârcărească de cocostârcăria lui.7. Bucura-te cum s-a bucurat Bucuroaia cand s-a intors Bucurelbucuros de la Bucuresti.
8. Un vultur stă pe pisc cu un pix în plisc.9. Cupă cu capac, capac cu cupă.10.Un cocostârc s-a dus la descocostârcărie, unde sedescocostârcăreau şi alţi cocostârci nedescocostârcăriţi, ca să sedescocostârcărească de cocostârcăria lui.11. Unui tâmplar i s-a-ntâmplat o întâmplare. Alt tâmplar, auzindde întâmplarea tâmplarului de la tâmplărie a venit şi s-a lovit cutâmpla de tâmplăria tâmplarului cu întâmplarea.12. nd a mirit midarul pe miriţă, acărămidărit cărămidăriţa pe cărămidar.13. Balaban nescu lbâite lbâituri lbâite penegândite.14. Capra calcă piatra. Piatra crapă-n patru. Crăpa-i-ar capulcaprei precum a crăpat piatra-n patru.
2
 
15. Domnule Director, Doamna Dida Drăgan doreşte două dudedin dudul dumneavoastră de dincolo de drum.16
. O babă bălană mănâncă o banană babană.
17
. Pe cap un capac, pe capac un ac.
18
. Doisprezece cocostârci pe casa lui Kogălniceanu.
19
. Domnule Dudău, dă-mi două dude din dudul dumitale de dincolo dedrum!
20
. Retevei de tei pe mirişte de mei.
21
. Oaia aia e a ei, eu i-o iau.
22
. E pestriţă prepeliţa pestriţă, dar mai pestriţi sunt puii prepeliţei pestriţe.
23
. Rică nu ştia să zică "râu", "răţuşcă", "rămurică".
24
. Soră Sară, n-ai sărit aseară să vezi carnea cum se sară?
25
. Stanca stă-n castan ca Stan.
26
. Prin Vulturi vântul viu vuia.
27
. Şase saşi în şase saci.
28. Sase sasi in sase saci, sasii soseau pe o sosea in sase saci
.
29
. Şase saşi cosaşi cosesc şase saci săseşti.
30.
Şase sute şaizeci şi şase de saşi în şase sute şaizeci şi şase desaci.
31.
Saşiul stă pe şasiu şi şuşoteşte.
32.
Şapte sape late jos şi-alte şaptezeci şi şapte de sape late-nspate.
3

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->