Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Khutbah Jumat Bahasa Sunda

Khutbah Jumat Bahasa Sunda

Ratings: (0)|Views: 227 |Likes:
Published by Khairul Atma

More info:

Published by: Khairul Atma on May 09, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOCX, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/28/2013

pdf

text

original

 
Teks khutbah (Basa Sunda) Sabda Asa XII IPS
Assalammuallaikum Wr.Wb.Allhamdullillah wasyukurillah dina dinteun anu tos di ridhai Gusti nu MahaSuci ,arurang sadayana tiasa kempeul di ieu acara ,nu mang rupa tos jadikawajiban sadayana salaku umat islam di dunia.Dina kasempetan emas ieu khatib ngawasiat ka jamaah MasjidAbdurrahman Bin Auf khususna ka diri pribadi oge ,Tema dinteun ieu nyaeta
“Berpikir Dewasa” , nah berpikir dewasa teh kudu di aplikasikeun dina kahirupan
umat muslim sapopoe ,sabab jaman ayeuna mah umur teu jadi jaminan can tangtuumur kolot ge berpikiran dewasa , can tangtu oge budak leutik teu bisa berpikir dewasa, bisa di contoh dina kahirupan ngorana Rassullullah SAW. , dina umurnanu ngora Rassullullah ntos bisa mimpin pasukan perang islam, eta ngacerminkeun bahwa Rassullullah keur ngorana ntos bisa jadi panutan umatna sabab Rassullullahdikaruniakeun ku Gusti Allah berpikiran dewasa sejak dini, pun kitu arurangsadayana kedah ngacontoh Rassullullah anu mangrupan tauladan umat beragamaislam di saluruh dunya, dina kahirupan jaman ayeuna tos aya budaya anu kolot pasti berpikiran dewasa salajeung na budak mah encan, padahal eta can tangtungajamin sabab ayeuna mah seeur kawula
 – 
kawula muda nu ntos ngabuktikan
 
 bahwa maranehanana ntos bisa berpikir dewasa jeung boga prinsip , teu saetik  pengusaha
 – 
pengusaha muda nu tos maju ngabanggakeun ieu bangsa Indonesia .Dimana kawula muda ka cap na nyeta masa pubertas tinggi , atawa prosesneangan jati diri , dina kaca panon jelema tradisional atawa awam anu teu apal jaman mah , kawula muda ngan bisa nyieun masalah wae , sabab pipikereuna nage pondok keneh alias can dewasa , padahalmah dina jaman ayeuna mah eta sudut pandang teh tos teu bisa di jadikeun suatu panutan ngalainkeun ngarusak citrakawula muda bangsa sorangan.Malah dina kanyataana mah nu loba nyieun masalah teh nyaeta kolot
 – 
 kolot bangsa anu sering disebut para wakil rakyat , dina data statistik tos seeur kasus korupsi anu ngarugi keun bangsa sorangan nyaeta bangsa Indonesia, rek kumaha maju ? rek kumaha alus kawula
 – 
kawula muda jaman ayeuna ? arikolotna sorangan can ngacerminkeun tauladan sapertos kahirupan Rassullullah , padahal dina Islam ntos di jelaskeun yen saha eta jalma anu ngagarap harta anulain hak manehanana jaminana nyaeta naraka di yaumul akhir , ntos kudunakawula muda hayoh bangkit buktikeun ka bangsa ieu bahwa kawula bangsaIndonesia anu mayoritasna umat muslim ntos kuduna nembongkeun pikiran
 – 
  pikiran anu bisa dijadikeun tauladan sapertos Rasullullah SAW. , mung kitukolot- kolot sadaya kudu ngadidik eta anak 
 – 
anak nameh jadi jelema anu suksesdi dunya oge di akhirat , supaya anu salah tiasa nga cermin ka nu bener sabab ariteu aya cermin kahirupan mah dunya ntos porakporanda jiganamah , Rassullullah

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->