Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword or section
Like this
28Activity

Table Of Contents

0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
TSB - Mãrturii cu privire la comportament sexual, adulter si divort

TSB - Mãrturii cu privire la comportament sexual, adulter si divort

Ratings:
(0)
|Views: 371|Likes:
Published by God's_Servant

More info:

Published by: God's_Servant on Apr 11, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/31/2013

pdf

text

original

 
TSB - Mãrturii cu privire lacomportament sexual, adulter si divort
 
{TSB 5}PrefatãCând s-a alcãtuit aceastã compilatie, nu s-a intentionat a fi pentru circulatie generalã. Scopul era de a ajuta peslujitorii bisericii în eforturile lor de a mentine standarde morale înalte în bisericã, tinând un echilibru întreîndurare si dreptate în cazurile membrilor implicati într-un comportament îndoielnic sau imoral. Cartea s-adovedit însã a fi atât de utilã si cerintele de a o avea atât de numeroase încât acum este disponibilã pentruoricine doreste sã o procure între cãrtile care apar la Christian Home Library.Cititorii vor observa cã multe dintre scrisorile cuprinse în aceastã carte au fost adresate unor slujbasi, lucrãtoricare s-au abãtut de la standarde. Din moment ce Ellen White tinea continuu legãtura prin corespondentã cu pastorii si alti slujbasi ai Evangheliei, acest lucru nu ar trebui sã surprindã. Cu toate acestea, în ciuda greselilor si pãcatelor acelora cãrora le scrisa, Ellen White avea mare încredere în lucrarea bisericii adventiste de ziua asaptea. La vârsta de 85 de ani ea a trimis douã solii spre a fi citite la Sesiunea Conferintei Generale din 1913.În primul mesaj ea asigura pe delegati:"Desi simt încã cea mai profundã îngrijorare cu privire la atitudinea pe care o au unii cu privire la mãsurile pecare le implicã înaintarea cauzei lui Dumnezeu pe pãmânt, am totusi o încredere puternicã în lucrãtorii de pretutindeni din câmp si cred cã dacã se vor întâlni laolaltã si se vor umili înaintea Domnului si se vor consacradin nou în slujba Sa, ei vor fi în stare sã facã voia Sa." (Mãrturii speciale, vol. 2, p. 401, 402)În cea de-a doua si ultima solie cãtre Conferintã, Ellen White a declarat:"Când în timpul noptii nu pot sã dorm, îmi înalt inima în rugãciune cãtre Dumnezeu si El mã întãreste,{TSB 6}dându-mi asigurarea cã este alãturi de pastorii care-I slujesc în câmpul din tarã si din tãri îndepãrtate. Suntîncurajatã si binecuvântatã pentru cã îmi dau seama cã Dumnezeul lui Israel încã Îsi cãlãuzeste poporul si vacontinua sã fie cu ei, pânã la sfârsit." (Mãrturii speciale, vol. 2, p. 406)
 
Aceastã exprimare a încrederii ne aratã clar cã problemele morale cuprinse în scrisorile citate în aceastã cartenu constituiau probleme generale sau larg rãspândite. Cu toate acestea, din moment ce problemele moralecontemporane sunt asemãnãtoare cu cele din acele timpuri din trecut, noi suntem încredintati cã multe scrisoriscrise de Ellen White acum un secol contin avertismente si apeluri care trebuie sã fie auzite si astãzi. Cu privirela folosirea scrisorilor ei, Ellen White a spus:"Mã strãduiesc, cu ajutorul lui Dumnezeu, sã scriu scrisori care sã fie de folos nu numai celor cãrora le suntadresate, ci multor altora care au nevoie de ele." (Scrisoarea 79, 1905)Compilatia de fatã nu a fost întocmitã pentru a sluji ca manual de reguli cu privire la imoralitate, infidelitatesau cãsãtorie nebiblicã si recãsãtorire. Nici un manual nu ar putea cuprinde neregulile posibile legate demoralitate. Când lui W.C. White i-a fost cerut sãdea o declaratie autoritarã din partea mamei sale care slujeascã drept standard pentru reglementarea tuturor cauzelor de cãsãtorie nebiblicã, el a rãspuns:"Dupã ce veti citi documentele pe care vi le-am trimis astãzi veti spune: Ei bine nu mi-a dat nimic autoritar din partea sorei White care sã rãspundã direct la întrebare. Însã cred cã veti vedea din cele pe care vi le trimit cãintentia sorei White a fost ca sã nu aparã nimic scris de mâna ei care{TSB 7}ar putea fi folosit ca o lege sau ca o regulã în aceste probleme legate de cãsãtorie, divort, recãsãtorire si adulter.Ea considera cã acele cazuri în care diavolul i-a împins pe oameni în situatii încurcate erau atât de diferite sigrave încât dacã ar scrie ceva care ar putea fi luat ca regulã pentru rezolvarea acestor cazuri, acest lucru ar fiînteles gresit si folosit gresit." (C.P. Bollman, 6 ian. 1931) Noi suntem cu totul de acord cu acest punct de vedere al Ellenei White. Problemele morale sunt complexe. Nusunt nici mãcar douã situatii exact la fel. Fiecare caz în parte necesitã studiu atent; si desi diferentele par a fiminore, fiecare situatie necesitã propria sa solutionare. Va fi întotdeauna nevoie de Duhul Sfânt ca sfãtuitor sicãlãuzã divinã, pentru a ajuta pe cei care sunt prinsi în probleme morale.

Activity (28)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
art_gb liked this
Aurica liked this
nickname777333 liked this
nickname777333 liked this
Lavric Simona liked this
George Uba liked this
cristiana_23 liked this
livia liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->