Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
151Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Punim Seminarik - Biznes Nderkombetar - GLOBALIZIMI

Punim Seminarik - Biznes Nderkombetar - GLOBALIZIMI

Ratings:

4.58

(12)
|Views: 41,251|Likes:
Published by Skenda-Kosova
Nga Skender Abazi, Prishtinë, Kosova
Nga Skender Abazi, Prishtinë, Kosova

More info:

Published by: Skenda-Kosova on Apr 12, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/16/2014

pdf

text

original

 
UNIVERSITETI DARDANIAINSTITUTI PËR STUDIME BASHKËKOHOREFAKULTETI EKONOMIK Lënda: Biznesi NdërkombëtarViti akademik 2007/2008
GLOBALIZIMI
Punim seminarik Mentori: Prof. Dr. Halim Gjergjizi Kandidati: Skender AbaziPrishtinë, Dhjetor, 2007
 
Përmbajtja
1. Hyrje ************************************ 32. Përkufizimi ********************************* 43. Historiku i Globalizimit ************************ 54. Natyra dhe ekzistenca e Globalizimit ************* 65. Karakteristikat e Globalizimit ******************* 76. Shkaqet e Globalizimit ************************* 97. Pro-globalizimi (Globalizimi) ******************** 108. Anti-Globalizimi (Drejtësia Globale) ************** 119. Matja e globalizimit *************************** 1410. Kosova dhe Globalizimi *********************** 1411. Shqipëria dhe Globalizimi ********************* 1512. Rekomandime ****************************** 16Literatura: ************************************ 18
2
 
GLOBALIZIMI
1. Hyrje
Duke u nisur nga fakti, se në lidhje me temën e globalizimit ekzistojnënjohuri paraprake marra nga mediat, mendoj një punim ipërmbledhur është një mundësi suksesi hyrjeje në këtë temë.Si pikënisje për këtë mund të shërbejë grafiku i mëposhtëm. Raundi idiskutimit e drejton vëmendjen për nga shumëllojshmëria e temave, tëcilat kanë bëj„njëfamënyreme „globalizimin“ (drejtësia,mjedisi, të drejtat e njeriut, politika dhe ekonomia). Çdo fjali e thënë sidhe të dyja linjat e shprehjes (në drejtim të akrepit të orës dhe në tëkundërt) mund të merren si pikënisje diskutimi.
3

Activity (151)

You've already reviewed this. Edit your review.
Drilon Ra liked this
1 thousand reads
1 hundred reads
Adial liked this
Faton Latifi liked this
Resa Nebihi liked this
Resa Nebihi liked this
Flame Visoka liked this
Majlind Morina liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->