Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Cronobiologia

Cronobiologia

Ratings: (0)|Views: 3 |Likes:
Published by Mihai Taraipan
cronobiologia
cronobiologia

More info:

Categories:Types, Research
Published by: Mihai Taraipan on May 17, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

11/24/2014

pdf

text

original

 
 
Cronobiologia - Secretul sanatatii
 
Vechii învăţaţi chinezi cunoşteau orarul organelor. Organismul îşi trimite întreaga energie către anumite părţi alesale, la un moment dat. S
-
a demonstrat ştiinţific : cine nu respectă şi tulbură repetat ritmul interior se îmbolnăveşte mai des şi mai repede.
 
Ora 6
 
Este momentul trezirii organismului. Chiar dacă încă moţăim, corpul nostru a intrat în priză, s
-
a apucat deproducţia de hormoni. Zahărul din sânge, aminoacizii şi hormonii acţionează la capacitate maximă. La această orătrebuie evitate alcoolul şi nicotina.
 
Ora 7
 
Inima intră în viteza a cincea. Începe producţia de hormoni sexuali. Cine preferă sportul făcut dimineaţa face ogreşeală pentru că inima este suprasolicitată, iar rezultatul este acelaşi. La această oră trebuie servit micul dejun,dar înainte este indicat să beţi un pahar cu apă, pentru a ajuta digestia.
 
Ora 8
 
Orgnismul tânjeşte după “combustibil”. Din nefericire este şi ora la care au loc cele mai multe infarturi şi accidentevasculare cerebrale. Este ora ideală dacă vreţi să vă faceţi o analiză a sângelui. Dacă o amânaţi pentru altă oră,compoziţia sângelui va fi schimbată din cauza stresului.
 
Ora 9
 
Organismul receptează cel mai slab senzaţia de durere, este imun faţă de frică. Chimioterapia şi injecţiile trebuiefăcute acum, căci nu vor fi complicaţii, iar datorită toleranţei sporite a organismului, şansele de vindecare cresc.
 
Ora 10
 
Este ora învăţatului, creierul este cel mai receptiv. Capacitatea de a lua decizii şi de a rezolva probleme estemaximă. Temperatura corpului atinge punctul superior. Acum este momentul ideal pentru a pleca la drum cumaşina deoarece atenţia şi reflexele sunt sporite.
 
Ora 11
 
Corpul nostru îşi arde grăsimile. Gurmanzii pot consuma orice după pofta inimii. Cu puţin înaintea prânzului inimaşi circulaţia sanguină se află în momentul lor de vârf. Evitaţi să mergeţi la un consult cardiologic pentru că mediculcardiolog vă poate pune un diagnostic greşit.
 
Ora 12
 
S
-
a dus deja jumătate din zi. Un pui de somn n
-
ar
 
strica. Organismul este ocupat cu producerea de acizi, iar creierulnu este deloc în formă. Din cauza lipsei de oxigen trebuie să staţi în faţa unei ferestre deschise. Stomacul estesingurul organ cu adevărat activ. Acesta se pregăteşte pentru a primi mâncarea şi a produce sucul gastric.
 
Ora 13
 
Scade atenţia, totul este programat pentru digestie. Este ora mesei de prânz urmată de o mică relaxare. Dupămasa de prânz bila începe să acţioneze, digerând şi absorbind lipidele din fluxul intestinal. Cine are problemetrebuie să ia medicamentele specifice pentru a o activa.
 
Ora 14
 
Forţa vitală este foarte scăzută. Organismul trebuie să se odihnească.
 
Ora 15
 
Creierul se pune din nou în mişcare.. Ne putem continua în forţă activitatea. Atenţia şi puterea de concentrare sunt în formă maximă. Dacă aveţi de lucru pentru acasă acum este momentul.
 
Ora 16
 
Trezirea creierului este urmată de revitalizarea corpului, dispus să intre în funcţiune. Este ora ideală pentru unprogram de exerciţii fizice. Plămânii şi căile respiratorii sunt larg deschise. Faceţi o plimbare în aer liber. La această

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->