Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Brosura Informativa Pentru Educatori - Toleranta

Brosura Informativa Pentru Educatori - Toleranta

Ratings: (0)|Views: 5|Likes:
Published by Andra Dorneanu

More info:

Published by: Andra Dorneanu on May 25, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/05/2013

pdf

text

original

 
Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Cluj
BROŞURĂ INFORMATIVĂPENTRU EDUCATORI
Prof. psiholog Oana Sârghi
Planeta piticilor
1
 
Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Cluj
Comportamentul impulsiv
Unii copii sunt mai vioi decât alţii si orice copil poate fi la un momentdat foarte nelinistit. Stim că în general copiii mai mici au dificultăţi maimari când trebuie să stea linistiţi sau să se concentreze mai mult timpasupra unei sarcini comparativ cu copiii mai mari. Capacitatea si durata deconcentrare se dezvoltă odată cu vârsta.Copiii impulsivi au tendinţa de a acţiona brusc si fără a se gândianterior, comparativ cu copiii de aceeasi vârstă ei nu sunt capabili săamâne anumite nevoi până la momentul în care acestea ar putea fi îndeplinite. Ei oferă răspunsurile înainte ca întrebarea fie completformulată si îi întrerup adesea pe ceilalţi.Mulţi copii impulsivi respectă regulile într-omai mică măsură decât alţi copii, se ceartă mai des cuadulţii si cu copiii, se opun indicaţiilor părinţilor,se enervează usor şi se bat. Ei sunt mai băgăreţi,comportându-se ca niste clovni, întrerup activităţile altora fiind de-adreptul enervai. Aceşti copii încearsă domine si controleze.Deseori părinţii copiilor impulsivi, nestăpâniţi au certuri frecvente cucopiii, iar educatoarele sau profesorii îi consideră problematici sideranjanţi, sunt adesea respinşi de către cei de aceeasi vârstă datorităproblemelor din timpul jocului.
Planeta piticilor
2
 
Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică Cluj
Printre manifestările comportamentale se nuneasmpăr,vorbire excesivă, agitaţie fizică în momente nepotrivite, întrerupereapersoanelor care vorbesc şi dificultatea în a-şi astepta rândul
.
Aceşti copii sunt „neobosiţi” şi nu pot sta într-un loc nici pentru operioadă scurtă de timp. Uneori vorbesc mult şi au dificultăţi în amânarearecompensei. Îşi asumă multe riscuri, şi ca atare sunt mai predispuşi sprea face accidente sau a fi victime ale accidentelor.
Copilul impulsiv:
Adesea “trânteşte” răspunsuri înainte ca întrebările să fi fostcomplet formulate;
Adesea are dificultăţi în a-şi aştepta rândul;
Adesea întrerupe sau deranjează pe alţii (de exemplu, intervine înconversaţiile sau în jocurile altora);
deseori vorbeste foarte mult, fara să-i pese de constrângerilesociale.În privinţa
relaţiilor sociale,
copiii au dificultăţi în a-şi face prietenişi în a respecta regulile sociale. Nu respectă limitele impuse de ceilalţi şitind să nu răspundă la cererile care le sunt adresate. De asemenea, le estegreu să respecte sentimentele, drepturile şi proprietatea / obiectele careaparţin celorlalţi.
Planeta piticilor
3

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->