Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Edgar Cayce, despre cina cea de taină

Edgar Cayce, despre cina cea de taină

Ratings: (0)|Views: 33|Likes:
Published by Sam

More info:

Published by: Sam on May 28, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/03/2014

pdf

text

original

 
Lectura 5749-1
Această lectură mediumnică a fost oferită de către Edgar Cayce la sfârşitul uneiserii de lecturi de verificare [1315-3], în cea de-a 14-a zi a lunii iunie, după ce i-a fostsugerat de trei ori să se trezească.Cei prezenţi: Edgar Cayce; Gertrude Cayce, conducătorul lecturii; Gladys Davis,stenografă; Mildred Davis şi Hugh Lynn Cayce.Timpul: 11:30 A.M.
TEXTUL
1.
E.C.:
Cina Domnului (Cina Cea de Taină) – acolo, împreună cu Maestrul –vedem ce aveau ei pentru cină – peşte fiert, orez, praz, vin şi pâine. Unul dintreulcioarele din care turnau s-a spart – mânerul i s-a spart şi marginea la fel.2. Nu era albă întreaga robă a Maestrului ci era gri, de culoarea perlei – totulcombinat într-o singură piesă – este cadoul lui Nicodim pentru Domnul.3. Par să fie acolo mai mulţi de doisprezece, desigur, era acolo şi Iuda iar cel maitânăr era Ioan – cu faţa ovală, fără riduri, părul negru – singurul care avea părul scurt.Petru, agitat şi pregătit, întotdeauna cu barba tunsă foarte scurt, răvăşită, deasă şi nuprea curată; în timp ce a lui Andrei este chiar opusul – foarte rară, chiar mai lungă înpartea de sub bărbie – mai lungă peste buza superioară – roba sa era aproape mereu deculoare gri sau neagră, pantalonii săi au dungi, în timp ce ai lui Filip şi ai lui Bartolomeuaveau culoarea roşie şi maro.4. Părul Maestrului este mai mult roşu, pe anumite porţiuni aproape ondulat, şitotuşi nu (cu aspect) feminin sau slab – EL este PUTERNIC, cu ochi pătrunzători şi duri,de culoare albastră sau gri precum oţelul.5. Greutatea Sa pare să fie de cel puţin şaptezeci şi şapte de kilograme (ahundred and seventy pounds). Degete lungi, de formă conică, unghiile bine întreţinute.Unghia de la degetul mic de la mâna stângă este mai lungă.6. Este vesel – chiar şi în ceasul încercării. Glumeţ – chiar şi în momentul trădării.7. Sacul este gol. Iuda pleacă.8. În cele din urmă este oferit vinul şi pâinea, prin acestea El oferă însemnelecare ar trebui să fie atât de îndrăgite de fiecare dintre cei ce Îl urmează. Roba Sa, careera alcătuită dintr-o singură piesă, o lasă deoparte – îşi încinge un prosop pe talie şi
1
 
acesta este de culoare albastră cu alb. Îl răsuceşte către înapoi, îngenunchează primadată înaintea lui Ioan, înaintea lui Iacov, apoi dinaintea lui Petru – care refuză acestlucru.9. Atunci vorbeşte despre faptul că, 'Cel care vrea să fie cel mai mare, trebuie săfie slujitorul tuturor'.10. Este luat un vas care nu are mâner şi este din lemn. Apa din vas este de lamurături (gherkins=castraveţi muraţi), vasul este o ticvă [gourds=tigvă, plantă erbaceeagăţătoare sau târâtoare din familia cucurbitaceelor, cu flori mari, albe, cu fructe mari deforme variate, de obicei bombate, care la maturitate devin lemnoase şi gălbui, înregiunea olteniei este numită tertecuţă, tâlv], acesta are gura strâmtă şi este veche[curge? Judecători, 12:6], ei se află în casa lui Zevedeu (pescar din Betsaida Galileii,după alţii, originar din Capernaum, tatăl fraţilor Iacov şi Ioan, chemaţi de Iisus laapostolat de pe lacul Tiberiada), tatăl lui Ioan.11. Şi acum „Este gata.”12. Ei cântă Psalmul 91:1 - „El, cel care locuieşte în locul cel ascuns la CeluiPreaÎnalt şi se odihneşte la umbra Celui Atotputernic. Eu vă spun despre Domnul, Eleste refugiul meu şi cetatea mea: Dumnezeul meu; în El voi avea încredere.13. El este un cântăreţ destul de bun, foloseşte o harpă (probabil că este vorbadespre o liră, dar eu am tradus exact aşa cum este scris în lectură).14. Ei pleacă din grădină.
SUMAR
1. 26.06.1932, la sfârşitul lecturii mediumnice 1315-3, dată pentru doamna[1315] care a sunat pentru acordarea unei lecturi de urgenţă, dimineaţa, după o noaptede nesomn din cauza durerii, lectura 5749-1 este despre Cina Cea de pe Urmă şi a fostoferită voluntar – după ce, de trei ori i s-a sugerat lui Edgar Cayce să se trezească.
RAPORT
1. Gladys Davis nota în
26.06.1932
: de văzut Lectura 262-22, paragraful 16-A în posibil acord cu 5749-1.2.
19.11.1938
, de văzut lectura 1315-10, paragraful 16-A, care explică de ce afost oferită lectura 5749-1 în urmarea lecturii 1315-3 pentru o femeie de origineevreiască.3.
06.07.1934
, de văzut Raportul de la lectura 294-161.4.
25.12.1924
, articolul „DEATH WARRANT OF JESUS CHRIST”, apărut înThe Lighthouse (Oceana High School, Oceana, Virginia): În anul 1810, în timp ce câţiva muncitori lucrau la excavaţiile oraşului anticAmiternum (acum Aquila) în Kindom of Naple (Regno di Napoli în italiană) [partea de
2
 
sud a peninsulei italice], a fost găsit un vas antic de marmură în care era ascunsă oplacă din cupru pe care sa observat o lungă inscripţie în limba ebraică. Aceastăinscripţie, atunci când a fost tradusă, s-a dovedit a fi sentinţa de condamnare la moartea Domnului nostru Iisus Hristos. A fost complet tradusă şi conţine cele ce urmează:„În anul şaptezeci al împăratului Tiberius Caesar şi în cea de-a 27-a zi a lunii mai,orul sfânt Ierusalim Anna şi Caiafa fiind preoţii sacrificatori ai poporului LuiDumnezeu – Ponţiu Pilat, guvernator în Galileea Inferioară, stând în scaunul de pretorprezidenţial, la condamnat pe Iisus din Nazaret la moarte pe cruce să fie aşezat între doihoţi iar marile şi importantele dovezi ale martorilor spun că:1. Iisus este un corupător; 2. El este un incitator; 3. El este un inamic al legii. 4.S-a numit în mod fals pe El însuşi ca fiind Fiul Lui Dumnezeu; 5. S-a numit în mod falspe El însuşi ca fiind Rege al Israelului; 6. A intrat în templu urmat de o mulţime deoameni care aveau ramuri de finic în mâini.Ordinele către centurionul prim Tuiluis Cornelius sunt acelea de a-L duce la loculde execuţie. Este interzis oricărei persoane să se opună morţii lui Iisus Hristos, indiferentcă persoana este săracă sau bogată.Martorii care au semnat condamnarea lui Iisus sunt:1. Daniel Robani, un fariseu; 2. Joannus Robani; 3. Raphael Robani; Capet, uncetăţean.Iisus va ieşi afară din oraşul Ierusalim pe poarta lui Struenus.”5. Vezi Sursa Fişierului Cheie #5749 pentru articolul 5/38 (din anul 1938)apărut în „The Psychic News Clip Letter” şi broşura 6/38 (din 1938) scrisă de HughLynn Cayce şi intitulată „The Last Supper”, copyright 1938 de H.L.C. pentru A.R.E.De asemenea, de văzut articolul din aceeaşi broşură intitulat „MINOR MIRACLE” şiscris de Jannie Moore. Nota lui Gladys Davis: Broşura „THE LAST SUPPER” a fostretipărită prin reproducere pentru membri (Asociaţiei) şi de asemenea articolul luiThomas Sugrue nr. 8/1939 intitulat „THE MAN OF THE CROSS” [nota din Raportulla lectura 1215-9] care de altfel este inclus şi în Sursa Fişierului Cheie #5749. Deasemenea, de văzut
16.10.1939
„THE TWENTY-SECOND PSALM”;
21.12.1939
„THE LIGHT SHINES IN DARKNESS”. De asemenea sunt incluse extrasele din lectura2845-1 din
04.11.1942
despre „JESUS THE PATTERN”. Vezi Filei Cheie #5749pentru aceste articole.6. Vezi pentru Sursa Filei Cheie #5749, din capitolul cărţii lui A.L. Swanholmintitulată „THE BRUNLER-BOVIS BIOMETER AND ITS USES” (DeVorss & Co.,1963) Capitolul IX „THE HOLY SHROUD OF TURIN AND ITS RADIATIONS”.7.
12.03.1964
Extrasul din articolul Femina & Woman's Life:„În Vinerea Mare, zeci de mii de pelerini din aproape o sută de biserici creştine,merg pe urmele ultimei călătorii a Lui Hristos în încercarea Sa pe drumul către Calvar.
3

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->