Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more ➡
Download
Standard view
Full view
of .
Add note
Save to My Library
Sync to mobile
Look up keyword
Like this
1Activity
×
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Bota po kthehet drejtë Islamit

Bota po kthehet drejtë Islamit

Ratings: (0)|Views: 501|Likes:
Published by Fatmir Shehu

More info:

Published by: Fatmir Shehu on Apr 19, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, DOC, TXT or read online from Scribd
See More
See less

05/20/2010

pdf

text

original

 
Bota po kthehet drejtëIslamit
`Profeti sal-lallahu alejhi ve sel-lem ka thënë: ''Sdo ketë shtëpiqoftë ajo në shkretëtirë apo në qytet veçse Islami do të hyjë në të…" Kjo është njëprofetësi që ne e shikojmë se po vërtetohet dhe duket se është kjo koha e duhur përtë cilën bëhet fjalë, do të shohim se si vërtet bota po i kthehet Islamit.Islami, feja që sipas statistikave është feja e cila po përhapet me ritmin më të shpejtënë gjithë botën tregon pa dyshim për vërtetësinë e saj. Është feja e çdo moshe, vendidhe në përputhje me natyrën njerëzore. Islami është feja që përputhet me të vërtetate shkencës, kjo është dhe arsyeja përse shumë shkencëtarë janë kthyer në Islamkohët e fundit. Shumë prej fakteve shkencore që kanë qenë zbuluar dhe po zbulohen janë gjetur të përmendura qartë në Kur’anin e Shenjtë dhe në hadithet e Profetit sal-lallahu alejhi ve sel-lem, kjo patjetër që forcon besimin në All-llahun dhe ngrohëzemrat e gjithë besimtarëve. I fton në besim dhe ju tregon si të drejtohen në rrugë tëdrejtë jobesimtarëve.Dikush mund të habitet përse skllevërit dhe të varfërit në kohën e Profetit sal-lallahualejhi ve sel-lem e pranuan Islamin pavarësisht nga turturat dhe presionet evazhdueshme të zotërinjve të tyre… Çfarë i shtyu ata drejtë Islamit? Si ikënmuslimanët e parë nga Meka në Medine duke lënë çdo gjë që posedonin? Po tani çfarëpo i shtyn drejtë Islamit jo vetëm të varfërit dhe njerëzit e thjeshtë, por dheshkencëtarët? Ja përse ndodh kjo, do tju tregojnë disa prej komenteve të shumta mbi Islamin nganjerëz të njohur të historisë botërore.Lexoni opinionet e disa prej shkencëtarëve që u habitën nga Kur’ani.Profesor Keith Moore, një nga shkencëtarët më të suksesshëm dhe me influencë nëfushën e anatomisë dhe embriologjisë në Universitetin Toronto të Kanadasë thotë: Kaqenë një kënaqësi e madhe për mua shpjegimi i argumenteve Kur’anore që flasin përkrijimin e njeriut. Mua më është bërë e qartë që këto argumente që Profetit Muhamedi kanë ardhur nga Zoti (All-llahu), sepse kjo dituri dhe faktet shkencore nuk janëzbuluar veçse shekuj më vonë. Për mua kjo është provë se Muhamedi ka qenë idërguar nga All-llahu.Profesor Palmer, shkencëtar Amerikan."Kemi nevojë ti kthehemi kërkimeve të historisësë Lindjes së Mesme për të marrë vesh se nga i dinë ata gjithë ato fakte historike, tëcilat janë të vërteta. Nëse s’ka ndonje burim reference që i ka regjistruar ato, atëherëkjo shton besimin se Zoti ia ka transmetuar këto Muhamedit, transmetime të tilla janëzbuluar prej nesh të jenë të vërteta vetëm në kohët e fundit. Ju ftojmë për një dialogtë vazhdueshëm në çështjet që kanë të bëjnë me Gjeologjinë. Shumë faleminderit.''Profesor Armstrong, shkencëtar në NASA. ''Jam shumë i impresionuar kur shoh se sishkrime kaq të vjetra (ka për qëllim Kur’anin dhe Hadithet) janë në përputhje të plotëme zbulimet e kohëve të fundit në shkencën e Astronomisë. Patjetër që këtu fshihetdiçka përtej asaj që ne kuptojmë me eksperiencë njerëzore.''Profesor William W. Hay, është një ndër shkecëtarët më të njohur të marinës në SHBAnë veçanti përsa i përket fotografive me anë të sateliteve etj, Profesor Hay thotë:''Është shumë interesante që informacionin, të cilin e shoh gjendet në Kur’anin eShenjtë mendoj se është tepër interesante shpjegimi i disa referencave ende të pazbuluara nga ne. Mendoj se ekziston Një Qenije e Shenjtë, Zoti.''Shkrimtari Gorge Bernard Show ka thënë: ''E kam vlerësur me rrespekt të madh fe

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->