Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
3Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Contoh Minit Mesyuarat Prasekolah

Contoh Minit Mesyuarat Prasekolah

Ratings:
(0)
|Views: 3,198|Likes:
Published by Nurul Izzah Khalil

More info:

Published by: Nurul Izzah Khalil on May 31, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

01/13/2014

pdf

text

original

 
MINIT MESYUARAT JAWATANKUASA PRASEKOLAHSEKOLAH KEBANGSAAN WIRA KALI KEDUA 2013.
TARIKH: 10 JANUARI 2013MASA: 12.30 TENGAH HARITEMPAT: BILIK SAIDATINA AISYAHKEHADIRAN :1.PUAN HJH NOORAZIZA BT SABARUDDIN2.PN NORZAITUN IZAM BT3.PN NOORZURAINI BT AWANG4.PN NORZIHAN BT ABD GHAFA5.PN JAYSAFINA BT MOHD BAKI6.CIK NURUL IZZAH BT KHALIL7.PN NORKAMISAH BT HARUN8.PN YUSNI BT ABD KARIM9.PN ZALMAWATI BT MUSA10.PN MAZILINA BT MOHD JAMAL11.PN HASLIDA BT MOHAMED
AGENDA MESYUARAT :1)KATA-KATA ALUAN PENYELARAS PRASEKOLAH
1.1Majlis dimulai dengan bacaan Ummul Kitab.1.2Penyelaras mengucapkan selamat dating dan terima kasih kepada AJK kerana dapat hadir padamesyuarat kali kedua ini.
2)UCAPAN TUAN GURU BESA
2.1Tuan Guru Besar, Puan Hjh Nooraziza bt Sabarudin mengucapkan tahniah kerana telah selesaimengadakan mesyuarat pertama yang lepas.2.2Dalam melaksanakan tugas dan menunaikan tanggungjawab, sokongan daripada rakan sejawatadalah sangat penting. Yang membezakan kejayaan sesuatu tugasan itu bukanlah pengalaman,tetapi usaha dari diri seseorang itu sendiri2.3Walaupun Prasekolah mempunyai kurikulum yang berbeza dan terasing daripada subjek-subjek lain, tetapi guru-guru Prasekolah haruslah berdiri sama tinggi dengan guru-guru aliran perdanayang lain.2.4Prasekolah seharusnya mempunyai pelan taktikal tersendiri untuk mengesan ansur maju murid-murid.2.5Sistem APDM dan SSM – Kebenaran menggunakan komputer riba sekolah untuk tujuan mengisidan melengkapkan maklumat murid ke dalam sistem.2.6Guru-guru tidak seharusnya sentiasa mengeluh, sebaliknya merenung jauh ke dalam diri untuk menjadi guru yang hebat. Jangan sekadar bekerja untuk mencukupkan masa.2.7Menasihati guru-guru agar sentiasa mengadakan perbincangan secara ilmiah dari masa ke semasa.
 
3) PEMBENTANGAN DAN PENGESAHAN MINIT MESYUARAT PRASEKOLAH KALIPERTAMA
3.1Pencadang: Puan Jaysafina bt Mohd Baki3.2Penyokong: Puan Zalmawati bt Musa
4) PERKARA BERBANGKIT
4.1Tiada perkara berbangkit
5)DOKUMEN MENGAJAR PRASEKOLAH
5.1Fail dokumen mengajar haruslah mengikut susunan yang telah diselaraskani. Maklumat guruii. Surat Aku Janjiiii. Takwim Prasekolahiv. Senarai nama murid5.2Rancangan Pengajaran Tahunan menggunakan dokumen yang sama dengan tahun sebelumnyaiaitu 2012 dan dilampirkan semasa hari pertama menghantar. 
6)PENGURUSAN PANITIA
6.1Berdasarkan pelan taktikal yang telah dibuat.6.2Terdapat 5 program yang telah dirancang iaitui. Celik Huruf ii. Bacalah Sayangiii. Actioniv. Bijak Prasekolahv. Mini Bestari Solat6.3Penggunaan Buku Kalam diselaraskan untuk program Celik Huruf.6.4Program Action adalah dalam Bahasa Inggeris.6.5Mini Bestari Solat dijalankan dua kali dalam setahun.
7)TAKWIM PRASEKOLAH
7.1Lawatan7.2Sambutan Hari Lahir.7.3Aktiviti bulanan semasa perhimpunan.7.4Bengkel Keceriaan (gotong royong bersama ibu bapa)7.5Hari Pelaporan Prasekolah (Jun dan Oktober) menyelaraskan Buku Pelaporan.
8)PENTAKSIRAN PRASEKOLAH
8.1Skala perkembangan murid8.2Senarai Sema8.3Rekod Anekdot8.4Rekod Berterusan
9)PENGURUSAN PRASEKOLAH
9.1Ucapan terima kasih kepada PPM yang telah sama-sama membantu menyiapkan mural.9.2Syor menyediakan sarapan yang berkhasiat kepada murid seperti susu, buah, sayur 
 
9.3Air masak perlu sentiasa disediakan9.4Makanan tidak perlu lebih pedas dan makanan yang tidak bertulang seperti ikan.9.5Semasa murid makan, guru perlu ada bersama.9.6Mengamalkan konsep ketertiban.9.7Kalau ada kerosakan kena sentiasa update.9.8Konsep 1 pinggan dan 1 cawan seorang murid.9.9Bantuan daripada PPM diperlukan untuk kawalan murid semasa Proses Pengajaran danPembelajaran. Pada jam 9.00 pagi, PPM seharusnya sudah selesai masak dan masuk ke dalamkelas. Begitu juga pada jam 11.00 pagi.
10)HAL-HAL LAIN
10.1Bayaran sumbangan berjumlah RM10 sebulan bermula Januari sehingga November telahdipersetujui bersama ibu bapa dibayar sekaligus.10.2Tiada sebarang kutipan bayaran selain fotografi untuk hari graduasi.10.3Setiap guru kelas perlu menyerahkan senarai nama dan tarikh lahir kepada penyelaras.10.4SMPK sudah boleh dikemaskini dan SMM sebelum 20 Januari 2013.10.5Setiap guru kelas perlu menyediakan buku komunikasi.10.6Surat Perlantikan Jawatankuasa Pewaris Prasekolah 2013.10.7 Guru perlu mengemaskini data murid-murid yang sudah pernah bersekolah di sekolah yang lainsebelum mendaftar ke Prasekolah SK Wira.10.8Penyelaras mengakhiri mesyuarat dengan serangkap pepatah iaitu,“ Jika belajar menerima kekurangan dan kelebihan, pasti hati menjadi tenang”.Mesyuarat ditangguhkan pada jam 1.30 tengah hari hingga ke tarikh yang akan dimaklumkan.Disediakan oleh, Disemak oleh,………………………… ………………………………….(NURUL IZZAH BINTI KHALIL) (NOORZURAINI BT AWANG)Setiausaha PenyelarasJawatankuasa Prasekolah 2013 Jawatankuasa Prasekolah 2013SK Wira SK WiraDisahkan oleh,………………………………….(HJH NORAZIZA BT SABARUDIN)PengerusiJawatankuasa Prasekolah 2013SK Wira

Activity (3)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
oshin89 liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->