Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
0Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Ioan Enache Despre 8 Martie

Ioan Enache Despre 8 Martie

Ratings: (0)|Views: 0|Likes:
Published by manupop
f
f

More info:

Published by: manupop on Jun 17, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/17/2013

pdf

text

original

 
Ioan Enache (“Credinta ortodoxa”): 
 Mai pagani decat acum un veac
(linkul catre sursa web a revistei Credinta ortodoxa nu mai este functional)
Deşi
feminismul, idee de sorginte iluminist-masonică
,îşi găsea temeiuri în Constituţia de la 1793
(printre altele, se cerea, pentru prima oară,recunoaşterea divorţului, practicarea de către femei a meseriilor masculine, abolirea pedepsei pentru adulter)
, după sângeroasa revoluţie atee de la 1789 din Franţa, în Ţările Române nu prinsese rădăcini nici la finalul veacului al XIX-lea, decât, prin excepţie, la unele femei ce proveneau din elita intelectuală boierească sau princiară.
Creuzetul feminismului a fostOccidentul, SUA, Anglia, Franţa, Ţările de Jos, apoi Germania şi Austria unde au luatfiinţă organizaţii sindicale feminine, celule socialiste şi comuniste cu departamente pentrufemei, grupări intelectuale exclusiviste, reviste şi cluburi pentru femei.Cine a ales emanciparea raţiunii de credinţă, a omului de Dumnezeu, a neamului demonarhie, a credincioşilor de parohie, a dus lucrarea şi mai departe pentru distrugereacuplului familial, rânduit de Dumnezeu, prin dezbinarea femeii de bărbat.
Iluminism,marxism, socialism, comunism, feminism, liberalism, anarhism, avangardism, modernism,umanism, postmodernism, acestea din urmă ca
faze finale ale
nihilismului 
 ,
toate şi încă multe,multe altele constituie trepte spre moartea duhovnicească,
lucrări succesive ale apostaziei.
Întoate aceste curente operează
otrava ideologică a negării lui Dumnezeu şi înlocuirea acestuiacu omul care, automat, intră sub înrâurirea şi puterea demonilor.
Aceste gânduri amare ne-au fost inspirate de
frenezia cu care, la 8 martie, românii, femei şibărbaţi, au petrecut nebuneşte,
aflându-se în a treia săptămână a
PostuluMare.
Acesta este postul Jertfei pe Cruce şi al Învierii Mântuitorului, etapă esenţială de pregătire pentru urmarea luiHristos în veşnicie, de
înfrânare a poftelor şi abţinere de la păcate, iar noi ne-am întrecut îna face daruri scumpe, felurite flori, ne-am aprins simţurile şi afectele, am mâncat carneacea mai bună, am băut alcool fără oprelişte, am dănţuit, am desfrânat, am vorbit toatemăscările şi răutăţile posibile, am chiuit şi ne-am bucurat.
Televiziunile comerciale anunţaucu o săptămână înainte că, pentru ziua de 8 martie, toate locurile în restaurante şi locarne au fostdeja reţinute prin precomenzi.
Eram în plin post şi noi am acontat toate, absolut toatelocurile pierzării! Aţi mai văzut cumva creştini îmbrăcaţi în sac şi cu cenuşă pe cap?!! Darpăgâni, dezmărginiţi în orgii, aţi văzut?
 
Oare, cu un veac în urmă, românii reacţionau la fel de pătimaş, mânaţi parcă de un magnetismdemonic, pentru călcarea postului şi sfidarea lui Dumnezeu? Nici vorbă! Nici măcar nu auziserăde 8 martie.
Mişcări feministe se înregistrau în SUA pe la 1908, iarziua de 8 martie este întemeiată în 1910, de
Clara Zetchin (născută Asser)
,la Conferinţa Femeilor Socialiste de laCopen
 
haga.Era o mutare importantă pe care o făcea InternaţionalaSocialistă, prin crearea unei sărbători pentru femeia-revoluţionar
.Comuniştii, revoltaţiîmpotriva lui Dumnezeu şi a rânduielilor puse de Acesta în lume, voiau să înroleze alături de ei şifemeile.
Întâi de toate le-au oferit o zi a feminităţii păgâne, o sărbătoare bună pentrudezlimitarea patimilor şi slăvirea femeii, adică a făpturii, negându-l pe Creator. De la bun început, această sărbătoare a fost anticreştină, antihristică, apostată, antisocială,pierzătoare de suflete.
Prin propagandă insistentă privind dreptul la vot dar mai ales„drepturile” anticreştine, precum şi prin adunări sfidătoare, prin ziare şi cărţi, mişcarea feministăs-a impus în conştiinţa cât mai multor oameni.
În Vest, după al doilea Război Mondial, dinfeminism au izbucnit revoluţia sexuală, lesbianismul, mişcările protestatare ale tinerilorhippy, cu consecinţe dezastruoase privind pruncuciderea (legea dreptului la avort),homosexualitatea, concubinajul şi distrugerea familiei.În Est, a lucrat bolşevismul satanist, prin organizaţiile de femei şi tineret care au impusrânduieli noi, joia tineretului, regina balului, 8 Martie, deturnată în mod fals către „ziuamamei”, implicându-i astfel şi pe copii, apoi discoteca şi concursurile de miss au înlocuittradiţiile morale şi creştine ale românilor.
Privind înapoi cu amărăciune, observăm căvrăjmaşii nevăzuţi, dar şi cei văzuţi au făcut cu noi exact ceea ce au vrut.
S-au bizuit pepăcatele şi patimile noastre, pe naivitatea şi neştiinţa noastră, pe slaba credinţă şi peslăbiciunile noastre şi ne-au spălat creierele, după care le-au „remobilat” cu ideile, opiniile,obiceiurile şi năravurile lor. Le-au fost suficiente două generaţii, cel mult trei, pentru ca săne preschimbe din creştini în păgâni sadea.
Oare noi ştim ce sărbătorim la 8 Martie? Diaconul Andrei Kuraev, a cercetat această problemă şia ajuns la concluzia că, pe lângă originea comunistă, pe lângă păgânismul ei,
pe lângă închinarea la idolul frumuseţii
(mitul Afroditei face astăzi ravagii prin aceea că el reprezintă,în realitate, pe diavolul plăcerilor şi desfrânărilor fără frontiere, demon ce domină lumea)
,sărbătoarea de la 8 martie mai are un sens, ceva mai adânc şi bine ascuns.
 
Autorul, evocat mai înainte, susţine, cu argumente, că
iniţiatoareasărbătorii, Clara Zetchin i-a dedicat această zi femeii revoluţionar şi a ales-o pe Estera dinVechiul Testament.
Ba chiar este posibil ca
, în anul 1910, sărbătoarea Purimului să fi căzutchiar pe 8 martie.
Cine doreşte să se lămurească în detaliu, să revadă cartea Estera, din care vaafla că, în luna Adar, a douăsprezecea a anului, ziua 13, din porunca regelui Artaxerxe,
evreii aumăcelărit 75.000 de perşi din elită, pe care îi considerau duşmani personali. A doua zi, ausărbătorit cu mare veselie această ucidere.
Diaconul Andrei Kuraev se întreabă:
Cum se poate sărbători o zi de măcel? Nici un popor dinlume nu serbează o asemenea zi cu bucurie
. Purimul – sărbătoare în special pentru copii( unde se cântă, se joacă, iar Talmudul recomandă celor maturi chiar să bea băuturi spirtoase până nu mai deosebesc diferenţa dintre expresiile “blestemat fie Aman” şi “binecuvântat este Mardoheu”) este
comemorarea unui masacru în care au murit poate mii de copii. Nu a fost obătălie (cum încearcă unii să explice), în care şi evreii şi perşii să se lupte cu armele în mână,ci anume un măcel 
. [...] Internaţionala a avut scopuri mondiale. Ea a avut ce spune lumii: că Purimul e sărbătoareanimicirii duşmanilor, iar 
duşmanii Revoluţiei bineînţeles au fost nu numai capitaliştii, ci şi  Biserica . În acest caz e lipsită oare de motivaţie presupunerea că în conştiinţa liderilor evrei ai  Internaţionalei, mişcarea revoluţionară feminină se asocia cu Estera, iar 8 Martie – dinobişnuinţă cu sărbătoarea Purim?
 
).
Câţi dintre români s-au gândit vreodată, dar mai ales în aceste vremuri de aşa zisălibertate, că celebrează „creştineşte”, în Postul Mare, cu jocuri, spirtoase, daruri, dezmăţ şiculpabilă bucurie, o sărbătoare străină, pătată cu sânge din belşug?
Fac acest lucru fără săconştientizeze nici unul din sensurile sărbătorii respective.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->