Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
15Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
tízperces vacsorák

tízperces vacsorák

Ratings: (0)|Views: 2,147 |Likes:
Published by Victoria Taylor

More info:

Categories:Types, Recipes/Menus
Published by: Victoria Taylor on May 02, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

12/12/2012

pdf

text

original

 
Ugye Önnel is többször elôfordult már, hogy munkaután szinte beesett a konyhába és gyorsan valami fino-mat kellett összedobni vacsorára a családnak?! Ehhezazonban elôször be kell vásárolni, meg kell elôre ter-vezni a menüt és egy finom, meleg vacsora elkészítéseakár órákba is telhet.Pedig nem kell mindig a legbonyolultabb ételekre gon-dolnunk, ha finom, meleg vacsorát szeretnénk készíteni.És biztosan akad a kamra polcán valamilyen üveges, vagydobozos konzerv: gurulós-zöldborsó, mosolygós bab,sárgálló kukorica, vagy illatos gomba. És ezekbôl a kon-zervekbôl gyorsan és egyszerûen varázsolhatunk az asz-talra valami ínycsiklandó finomságot!Ebben a kis szakácskönyvben Ön olyan recepteket talál,melyekhez fô alapanyagként a kamra polcon nyugvókonzerv szükséges, de a többi hozzávaló is nagy eséllyel„éppen van otthon". Így nem kell elôre nagybevásárlástszervezni, elég, ha a legközelebbi hétvégi beszerzôútonnéhány doboz zöldborsót és gombát bedob még akosárba. A receptekbôl készült ételek nagyon finomak,és elôkészületekkel együtt nagyjából 15 perc alattelkészíthetôek. Így mindenki jól jár – Ön idôt spórol avacsora elkészítésekor, a család pedig több idôt tölthetÖnnel esténként, ráadásul együtt egy igazán finomvacsorát fogyaszthatnak el!Küldje el bátran ismerôseinek is ezt a kis elektronikusszakácskönyvet, és próbálja ki Ön is valamennyireceptet. Jóízû fôzôcskézést, sikeres vacsorákat kívánok Önnek.
Z
SIDEK
L
ÁSZLÓ
 gasztronómiai szakértô 
Kedves Olvasó!
 
Ételeink ízét adja az egyszerû fûszer. Semmi különös,mégis élvezhetetlen nélküle az élet. De mi mindent tudmég ez az egyszerû kis ételízesítô?A só tisztítja a sütôt. Ha valami kifutott, azonnal sót kellrászórni, majd ami odaégett, kihûlt állapotban könnyedénletörölhetô.Tegyünk a hûtôbe egy kis tálka sót. Kiváló szagtalanító ésnedvesség szívó.Ha a vörösbor a textíliára csöppen, szórjunk rá sót,hagyjuk állni egy ideig, és csak azután mossuk ki - a foltnyomtalanul el fog tûnni!Nem fröcsköl az olaj sütés közben, ha egy pici sótszórunk bele.Keménytojás készítésekor rakjunk a fôzôvízbe egy picisót, a gázról levéve hideg vízben pihentessük pár percig.Sokkal szebben le tudjuk szedni a tojáshéjat.Sót mindenfajta sütemény tésztájába kell tenni, még azédes tésztába is, mert e nélkül nem lesz finom.Bizonyára Ön is gondban van, ha borral kell fôzni, de csak 1-2 dl kell belôle. Ilyenkor vagy megisszuk a maradékot,vagy eltesszük a hûtôbe késôbbre. Azonban van egykiváló módszer, mellyel eltehetjük a következô fôzésig akimaradt borunkat. A vendégségbôl megmaradt, jégkoc-ka tartóban lefagyasztott fehérbort halakhoz, savanyúlevesbe, francia hagymalevesbe, káposztás ételekbe,párolt zöldségbe és fehér húsokhoz adjuk hozzá azelkészítés alatt. A lefagyasztott vörösborral pörköltet,húsokhoz készült mártásokat ízesíthetünk - így legalábbnem kell megbontani egy egész üveget, és a maradékotügyesen felhasználhatjuk. A lefagyasztott vörösbort vagyfehérbort tehetjük bóléba, teába, meleg nyári estékenpedig hûsítô fröccsöt készíthetünk belôlük egy kis szódával.
01
Tippek a konyhában
A mindentudó só

Activity (15)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Beáta Molnár liked this
nightshade.lorna liked this
Wynsaint liked this
Melinda Tokes liked this
Melinda Tokes liked this
Melinda Tokes liked this
Melcsa23 liked this
Nemes Botond liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->