Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
8Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
ebook shqip (albanian) kurani ne shqip

ebook shqip (albanian) kurani ne shqip

Ratings: (0)|Views: 641|Likes:
Published by andivlora

More info:

Published by: andivlora on May 06, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/15/2011

pdf

text

original

 
Përktheu kuptimet e tij nga gjuha arabe:
Prof. Hasan I. Nahi
Përgatiti për botim: 
Instituti Shqiptar
 
i Mendimitdhe i Qytetërimit Islam
KURANI
i madhërishëm
Tiranë, 2006
 
Këshilli botues:
Dr. Ramiz Zekaj (Kryetar), Prof. dr. Shefik Osmani,Prof. as. dr. Arian Kadiu, Prof. dr. Hysni Myzyri,Esat Myftari, Bedri Telegrafi, Alban Kodra
Redaktor: 
Prof. dr. Xhevat Lloshi
Recensentë:
Dr. Ramiz Zekaj, Dr. Hajredin Hoxha
Korrektor:
Remzi Zeqja
Konsulentë teologjikë:
Telat Sula, Alban Kodra, Altin Plumbi
Konceptimi grafik & faqosja: 
Elzana Agolli
Kopertina:
Studio grafike “Elif“Botimi i parë :© Hasan I. Nahi, 1988Botimi i dytë :© Nexhat H. Nahi, 2000Botimi i tretë, i rishikuar dhe i korrigjuar :© Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam, 2006Botimi i katërt, versioni shqip :© Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam, 2006Rr. “Ali Demi”, Nr. 14, Kutia Postare : 2905Tel : ++355 04 254 241 - Fax : ++355 04 340 089e-mail : contact@aiitc.orgSite : http://www.aiitc.org
ISBN : 99943-703-8-3
Shtypur në shtypshkronjën “MILENIUMI I RIAdresa: Rr. “Irfan Tomini”, Blloku i Vilave, Selitë, TiranëTel.: 04 255 522; Fax.:04 230 303, Cel.: 0682064654
 
Fjala e botuesit ..................................................................
5
Përkthimi i Kuranit ..........................................................
8
Kronologjia e tekstit të shkruar .......................................
10
Historia e Kuranit ..............................................................
12
Kronologjia e jetës së Profetit (a.s.) ...............................
44
Jeta e Profetit Muhamed (a.s.) ............................................
46
Kurani i madhërishëm .....................................................
69
Përmbajtja e temave sipas sureve ..................................
690
Suret dhe vargjet kur lexuesi i Kuranitduhet të bëjë sexhde .........................................................
711
Shpjegimi i disa termave ..............................................
712
Treguesi alfabetik .......................................................
719
Tabela e sureve ............................................................
740
PËRMBAJTJA

Activity (8)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
toni82 liked this
Mendi Megjidi liked this
damasku liked this
gjk137 liked this
Spartaku liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->