Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword or section
Like this
1Activity

Table Of Contents

ЕВАЛУАЦИЈА НА НЕВРОЛОШКИ ПАЦИЕНТ
РАЗЛИКА ВО ГОЛЕМИНАТА НА ЗЕНИЦИТЕ
ПТОЗА
ДВОЈНИ СЛИКИ (ДИПЛОПИЈА)
ПАРАЛИЗА НА N. FACIALIS
ВЕРТИГО
БЕНИГНО ПОЗИЦИСКО ВЕРТИГО
ТИНИТУС
MÉNIÈRE-ОВА БОЛЕСТ
ГАДЕЊЕ И ПОВРАЌАЊЕ
СИНГУЛТУС (ИКАВИЦА)
АФАЗИЈА И ДИСФАЗИЈА
ПАРАЛИЗА - МУСКУЛНА СЛАБОСТ
НАРУШУВАЊЕ НА ОДОТ
АКУТНИ ЗАБОЛУВАЊА НАСТАНАТИ ПОД ДЕЈСТВО НА ТОПЛИНА
СИНКОПА: ПРИЧИНИТЕЛИ И ИСПИТУВАЊА
ДИФЕРЕНЦИЈАЛНА ДИЈАГНОЗА НА ПАРОКСИЗМАЛНО ГУБЕЊЕ НА СВЕСТА
ЕГЗАМИНАЦИЈА НА ПАЦИЕНТ СО ЕПИЛЕПТИЧНИ СИМПТОМИ
АЛКОХОЛ И ЕПИЛЕПСИЈА
ТРЕТМАН НА ЕПИЛЕПСИЈАТА КАЈ ВОЗРАСНИТЕ
ТРЕТМАН НА СТАТУС ЕПИЛЕПТИКУС
БОЛЕСТИ НА МЕДУЛА СПИНАЛИС
АМИОТРОФИЧНА ЛАТЕРАЛНА СКЛЕРОЗА (АЛС)
АКУТНА ПОРФИРИЈА
ЗГОЛЕМЕН ИНТРАКРАНИЈАЛЕН ПРИТИСОК
ЦЕРЕБРАЛЕН ИНФАРКТ
ТРАНЗИТОРНА ИСХЕМИЧНА АТАКА (ТИА)
ИНТРАЦЕРЕБРАЛНА ХЕМОРАГИЈА
СУПАРАХНОИДАЛНА ХЕМОРАГИЈА (САХ)
ИНТРАКРАНИЈАЛНИ ХЕМАТОМИ
ГЛАВОБОЛКА
ТЕНЗИСКИ ТИП ГЛАВОБОЛКА
ХОРТОНОВ СИНДРОМ (CLUSTER-ГЛАВОБОЛКА)
МИГРЕНА
ТРИГЕМИНАЛНА НЕВРАЛГИЈА
ИНФЕКЦИИ И МАНИФЕСТАЦИИ ОД ЦЕНТРАЛНИОТ НЕРВЕН СИСТЕМ
БАВНИ ВИРУСНИ ИНФЕКЦИИ НА ЦЕНТРАЛНИОТ НЕРВЕН СИСТЕМ
ВАСКУЛИТИСИ
ПРОЦЕНА НА ФИЗИЧКИТЕ И НА МЕНТАЛНИТЕ ФУНКЦИИ
МЕНТАЛНИ НАРУШУВАЊА ШТО СЕ ДОЛЖАТ НА ОРГАНСКИ ЗАБОЛУВАЊА
НАРУШУВАЊА ВО ПОМНЕЊЕТО И ДЕМЕНЦИЈА
ДРУГИ СОСТОЈБИ КОИ ВОДАТ ДО ДЕМЕНЦИЈА
ВАСКУЛАРНА ДЕМЕНЦИЈА
БОЛЕСТА АЛЦХАЈМЕР
ТРЕТМАН НА ДЕМЕНЦИЈА
МУЛТИПНА СКЛЕРОЗА (МС)
ТРЕТМАН НА СПАСТИЦИТЕТ
МИЈАСТЕНИЈА ГРАВИС И МИЈАСТЕНИЧНИ СИНДРОМИ
МИОПАТИИ
ПОЛИНЕВРОПАТИИ
ДИЈАБЕТИЧНА НЕВРОПАТИЈА
ВКЛЕШТУВАЊЕ НЕРВ И КОМПРЕСИВНИ НАРУШУВАЊА
РАДИКУЛОПАТИИ
MERALGIA PARAESTHETICA
СИНДРОМ НА GUILLAIN-BARRÉ (POLYRADICULITIS)
НЕМИРНИ НОЗЕ, АКАТИЗИЈА И МУСКУЛНИ КРАМПИ
НАРУШУВАЊЕ НА СПИЕЊЕТО
НЕКОНТРОЛИРАНИ (НЕВОЛНИ) ДВИЖЕЊА
ТРЕМОР
ЕСЕНЦИЈАЛЕН ТРЕМОР
ПАРКИНСОНОВА БОЛЕСТ
ХРОНИЧНА БОЛКА
СИНДРОМ НА УЛНАРЕН ТУНЕЛ
СИНДРОМ НА КАРПАЛ ТУНЕЛ
БОЛКА ВО КРСТОТ
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Nevrologija

Nevrologija

Ratings: (0)|Views: 190|Likes:
Published by vikce
nevrologija
nevrologija

More info:

Published by: vikce on Jun 29, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

09/11/2013

pdf

text

original

You're Reading a Free Preview
Pages 6 to 159 are not shown in this preview.
You're Reading a Free Preview
Pages 165 to 176 are not shown in this preview.
You're Reading a Free Preview
Pages 182 to 199 are not shown in this preview.
You're Reading a Free Preview
Pages 205 to 216 are not shown in this preview.
You're Reading a Free Preview
Pages 222 to 286 are not shown in this preview.

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->