Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Gegevens exporteren uit TOPdesk

Gegevens exporteren uit TOPdesk

Ratings:
(0)
|Views: 472|Likes:
Published by TOPdesk
Uw TOPdesk-database bevat veel interessante gegevens. Binnen TOPdesk analyseert u deze gegevens met Rapporten. In dit artikel leest u hoe u deze gegevens eenvoudig via TOPdesk kunt exporteren naar Excel om te verwerken in een ander systeem.
Uw TOPdesk-database bevat veel interessante gegevens. Binnen TOPdesk analyseert u deze gegevens met Rapporten. In dit artikel leest u hoe u deze gegevens eenvoudig via TOPdesk kunt exporteren naar Excel om te verwerken in een ander systeem.

More info:

Published by: TOPdesk on Jul 03, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/18/2014

pdf

text

original

 
28
slimmer werken
Fotograe:
Robn Kus
Interessante gegevens in TOPdesk zoals de apparatuur die u beheertin Conguratiebeheer, de klantgegevens in Ondersteunendebestanden en gegevens over de afhandeling in proceskaarten wilt ukunnen analyseren. Binnen TOPdesk analyseert u deze gegevens metde functionaliteiten Rapporten vanaf de Dashboardpagina’s.Als u liever werkt met Excel of een rapportagetool, dan kunt u metTOPdesk eenvoudig gegevens exporteren naar het bestandsformaatvan Microsoft Excel. Geëxporteerde gegevens kunt u ofineraadplegen, of misschien als bron gebruiken en vervolgens teimporteren in een ander informatiesysteem.
Exporteren vanuit TOPdesk naar Excel
Gegevens exporteren vanuit TOPdesk naar Excel is eenvoudig.U kunt ieder overzicht exporteren. Overzichten (lijsten) vindt u opde modulepagina’s of op tabbladen van een kaart, zoals het tabbladKoppelingen. Afbeelding 1 laat een overzicht met meldingen zien.Voordat u exporteert kiest u welk overzicht de door u gewenstegegevens bevat; bedenk welke kaart de gegevens bevat die u wiltexporteren. Bijvoorbeeld de meldingkaart, de hardwarekaart of persoonskaart. Het merk van een object staat bijvoorbeeld op dehardwarekaart en niet op de meldingkaart.Overzichten bevatten álle kaarten die in TOPdesk zijn aangemaakt.Binnen Meldingenbeheer zijn er overzichten met alle meldingen,
GeGevens exporterenuit topdesk
… is coördinator informatievoorziening. Hij is gespecialiseerd intechnische vraagstukken en het optimaliseren van processen.
patRicK macKaaij
Uw TOPdesk-database bevat veel interessante gegevens.Binnen TOPdesk analyseert u deze gegevens met defunctionaliteit Rapporten. In dit artikel leest u hoe u dezegegevens eenvoudig via TOPdesk kunt exporteren naar Excelom te verwerken in een ander systeem.
 Afb. 1 - TOPdesk Meldingenoverzicht 
 
eerstelijns meldingen, tweedelijns meldingen en deelmeldingen. Viahet ltericoon (gele trechter in afbeelding 2) bovenaan zo’n lijst kuntu het aantal rijen beperken en bijvoorbeeld alleen niet-afgemeldemeldingen laten zien of meldingen van de laatste x maanden.Als de mogelijkheden van het lter boven een overzicht te beperktzijn, bedenk dan of het gewenste overzicht op het tabblad van eengerelateerde kaart te vinden is. Op het tabblad Koppelingen op deLeverancierskaart zijn bijvoorbeeld alle meldingen van die speciekeleverancier te vinden.Als u vanuit de standaard overzichten de gewenste lijst niet kuntsamenstellen, dan kunt u een selectie maken. Met een selectie kuntu de lijst lteren op extra gegevens en daarbij zelfs gebruikmakenvan gegevens van gekoppelde kaarten. Zo kunt u een selectie makenop meldingen die gaan over objecten die u heeft aangeschaft bijeen specieke leverancier. Een nieuwe selectie maakt u vanaf deModulepagina of via het Dashboard.Als het overzicht de gewenste rijen weergeeft, dan bepaalt u dezichtbare en niet-zichtbare kolommen met de knop ‘Overzichtinrichten’ (icoon rechts op afbeelding 2). TOPdesk opent dan depop-up ‘Overzicht inrichten’ (afbeelding 3).Met een dubbelklik verplaatst u velden van ‘Zichtbaar’ naar‘Niet zichtbaar’ en vice versa. TOPdesk exporteert alleen dezichtbare kolommen.
slimmer werken
29
Tekst:
prk mk
 Afb. 2 - TOPdesk-toolbar  Afb. 3 - Overzicht inrichten

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->