Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
9Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Texte Argumentative Uman 2013

Texte Argumentative Uman 2013

Ratings:

3.5

(1)
|Views: 42,884|Likes:
Published by luciferria
Texte Argumentative Bac Uman
Texte Argumentative Bac Uman

More info:

Categories:Types, School Work
Published by: luciferria on Jul 04, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

06/19/2015

pdf

text

original

 
Texte argumentative uman
1. Conditiile succesului intr-o cariera aleasa.2. Deschiderea catre nou pornind de la ideea identificata in : ‘E desigur vrednica de cinstire nazuinta omului spre noutate ; e poate chiar cea mainobila insusire a lui,ce-i face originalitatea si-i indreptateste oarecum dreptulla viata.(E.Lovinescu,Opere V)3. Modul in care iubirea schimba intreaga perceptie a lumii.4. Modul in care perseverenta este o cale pentru atingerea succesuluiindividual.5. Relatia dintre literature si celelalte arte.6. Rolul datoriei civice in viata unui tanar.7. Rolul umorului in relatiile interumane8. Rolul educatiei in formarea personalitatii umane.9. Rolul privilegiat al femeii in sfera manifestarilor artistice pornind de laideile identificate in In culturile mici,mai putin cunoscute,ca si in culturilemari,la periferie ca si la centru,femeia scriitoare este o aparitie de datarecenta,un produs al modernitatii tarzii.(Bianca Burţa-Cernat)10. Rolul artistului in societate.11. Rolul revistelor de cultura in dezvoltarea literaturii.12. Relatia dintre constrangerile sociale si trasaturile de caracter individualein dobandirea libertatii pornind de la ideile identificate in In stapanirea desine consta vietuirea morala si libertatea vointei omenesti (I.Slavici)13. Rolul moralizator al artei.14. Influenta creatiilor folclorice asupra literaturii culte pornind de la ideileidentificate in In cultura română, folclorul a indeplinit in raport cu creaţiacultă rolul exercitat în alte culturi de literatura clasică.(Dumitru Micu)15. Importanta experientei personale in receptarea adecvata a operelor literare.16. Conditia intelectualului in literature.17. Despre talent, pornind de la ideea identificata in urmatoarea afirmatie :In lume talentul nu inseamna nimic fara caracter.(B.P.Hasdeu, Scrierifilosofice)18. Conditia taranului in literature.19.Despre milă, pornind de la ideea identificata in urmatoarea afirmatie:Mila, cand nu e insotita de o iubire infinita, e mai ofensatoare decatdispretul.(G. Ibraileanu, Opere, IX)20.Conditia individului exceptional in lume.21.Efectul literaturii europene asupra dezvoltării literaturii române.
 
22.Receptarea textelor literare cu tematică rurală, în formarea conştiinţeimoral-civice.23. Relatia om-natură de-a lungul timpului.24. Modul în care tema dezumanizării, prezentată în literatură, poate ficonsiderată o problematică actuală.25. Raportul dintre talent şi muncă în devenirea unui scriitor.26. Rolul limbajului în transmiterea mesajului unei opere literare.27. Modul în care relaţiile dintre părinţi şi copii, surprinse în literatură, se pot constitui ca modele pentru un adolescent.28. Condiţia geniului în literatură.29.Necesitatea asumării responsabilităţiipentru un adolescent.30.Relaţia istorie-literatură.31.Rolul aritstului, aşa cum se reflectă în evoluţia curentelor literare.32.Modul în care se reflectă tema destinului în literatura română.33. Rolul artei în existenţa cotidiană a omului modern.34.Importanţa cunoaşterii de sine.35. Rolul ironiei în relaţiile interumane.36. Modul în care percepţia despre adolescenţă reflectă schimbările dementalitate dintr-o epocă.37. Rolul cronicilor literare în receptarea literaturii contemporane.38. Importanţa romanelor de tip jurnal în viaţa unui adolescent.39. Influenţa mediului social şi cultural asupra creaţiei literare.40.Necesitatea cunoaşterii istoriei pentru un adolescent.41. Modul în care abordarea problematicii conştiinţei în literatură poateinfluenţa moralitatea adolescentului.42. Modul în care experienţa relaţiilor de cuplu, surprinsă în literatură, poatefi considerată o experienţă personală.43. Rolul mentorului în formarea personalităţii individului.44. Modul în care se reflectă tema cunoaşterii în literatură.45. Raportul dintre raţiune(mintea) şi pasiune (inima), pornind de la ideeaidentificată în următoarea afirmaţie: Când se află omul în momentelehotărâtoare ale vieţii, nu-l mai conduce mintea care arată numaialternativele. Direcţia finală o dă inima. (Titu Maiorescu, Cugetări şiaforisme)46.Raportul om-divinitate în literatură.47.Rolul studierii textelor care tratează tema iniţierii în formarea caracteruluifiinţei umane.48. Rolul scriitorului în construirea identităţii naţionale, pornind de la ideeaidentificată în următoarea afirmaţie: Nu cred că scriitorul trebuie să disparădin conştiinţa poporului său.(Marin Sorescu)

Activity (9)

You've already reviewed this. Edit your review.
Irina Madalina liked this
Cocisiu Monica liked this
Danut Chesaru liked this
LorenaMaftei liked this
Lily Marya liked this
Coman Andreea liked this
BlackSwanDiana liked this
1 thousand reads
1 hundred reads
Mioara Rarinca liked this

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->