Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more ➡
Download
Standard view
Full view
of .
Add note
Save to My Library
Sync to mobile
Look up keyword or section
Like this
1Activity
×
P. 1
Vllehtë - Arumunë (by Nikolaos I. Mertzos)

Vllehtë - Arumunë (by Nikolaos I. Mertzos)

Ratings: (0)|Views: 313|Likes:
History of Macedonia
History of Macedonia

More info:

Categories:Types, Research
Published by: Macedonia Forever Greek on Jul 07, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See More
See less

10/19/2013

pdf

text

original

 
 
-1-
 VLLEHTË ARUMUNË
SHOQATA BAMIRËSE E MESHKUJVE NË SELANIK 
 
 
-2-
 
Fotografitë e ilustruara në kopertinë janë portrete vllehësh tëshquar (duke filluar nga e majta në të djathtë).
1. RIGAS FEREOS 
(1757-1798): Apostull i madh i helenizmit,luftëtar i lirisë kombëtare dhe dëshmor i kombit.
2. JORGAKIS OLIMPIOS 
(1772-1821): Luftëtar i lirisë së kombitgrek. Bashkëpunëtor dhe bashkëluftëtar me A. Ipsilantin.
3. JOANIS KOLETI
(1774-1847): Kryeministri i parë kushtetues iGreqisë.
4. APOSTOL ARSAKI 
(1792-1874): Deputet, ministër i jashtëm dhekryeministër i Rumanisë. Bamirës i madh i helenizmit.
5. KONSTANTIN ZAPA
(1814-1892): Bamirës i shquar i helenizmit.
6. JORGO AVEROF 
(1818-1899): Bamirës i denjë i helenizmit.
7. JOAKIMI I TRETË (MEGALOPREPIS
(1834-1912): Mitropolit iSelanikut dhe më vonë Patriarku Ekumenik.
8. ARISTOTELIS VALAORITI
(1824-1879): Personazhi kryesor iluftës për bashkimin e ishujve të Jonit me Greqinë, deputet dheshkrimtar.

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->