Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
0Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
MCQ-CA-May-2013

MCQ-CA-May-2013

Ratings: (0)|Views: 0|Likes:
Published by madhugvskr

More info:

Published by: madhugvskr on Jul 14, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/14/2013

pdf

text

original

 
1. Iran in May 2013 gave ______________ news agency permission to reopen its Tehran bureau. Thework there was suspended in March 2012 over one of its video reports?
a) Reutersb) APTNc) PTId) Federal Agency on Press
Answer:
(a) Reuters
2. Preliminarydata released from _______________ statistics agency in May 2013 revealed the factthat the French economy has entered a shallow recession after shrinking by 0.2 percent in the firstquarter of the year.
a) UK National Statisticsb) Albania Institute of Statisticsc) Bahamas The Department of Statisticsd) INSEE (National Institute for Statistics and Economic Studies)
Answer:
(d) INSEE (National Institute for Statistics and Economic Studies)
3. India and Netherlands in May 2013 signed a Memorandum of Understanding on _____________ inthe field of Spatial Planning, Water Management, and Mobility Management at Hague, Netherlandsduring the visit of Kamal Nath, Minister for Urban Development and Parliamentary Affairs.
a) Development Cooperationb) Planning Cooperationc) Technical Cooperationd) None of the above
Answer:
(c) Technical Cooperation
4. 14th Round of India–EU BTIA Negotiation Concluded in May 2013 was held at _______?
 
a) Londonb) Genevac) New Delhid) Mumbai
Answer:
(c) New Delhi
5. Name thecountry that legalized Gay Marriage in May 2013?
a) Britainb) Francec) Germanyd) USA
Answer:
(b) France
6. The Democratic Republic of Congo (DRC) in May 2013 declared that it will start the work on world’sbiggest hydroelectric __________ dam on CongoRiver in October 2015?
a) Inga Damb) Three Gorges Damc) Congo Damd) Kiymbi Dam
Answer:
(a) Inga Dam
7. The Indian envoy to Colombo Ashok K Kantha in May 2013 announced that Indian companies haveinvested nearly ________ billion dollars in Sri Lanka, since 2003.
a) 11b) 1c) 3
 
d) 7
Answer:
(b) 1
8. A bilateral meeting between India and Switzerland was concluded in May 2013 at __________? Themeeting was held on the sidelines of World Health Assembly.
a) New Delhib) Bernc) Zentrum Paul Kleed) Geneva
Answer:
(d) Geneva
9. Afghanistan Parliament on in May 2013 blocked law aimed at strengthening provisions for women'sfreedom. The Parliament argued that parts of the law _____________?
a) Violated Islamic principles and encouraged disobedienceb) Violated Islamic Principlesc) Encouraged Disobedienced) Violation of moral code and religious law of Islam
Answer:
(a) Violated Islamic principles and encouraged disobedience
10. What is the target that India China wants to achieve in two-way tradeby 2015 for the financialyear 2014-15?
a) 110 Billion US Dollarsb) 100 Billion US Dollarsc) 90 Billion US Dollarsd) 105 Billion US Dollars
Answer:
(b) 100 Billion US Dollars

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->