Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
0Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
CA April 2013 Question Answers

CA April 2013 Question Answers

Ratings: (0)|Views: 2|Likes:
Published by madhugvskr
General knowledge
General knowledge

More info:

Published by: madhugvskr on Jul 14, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

07/14/2013

pdf

text

original

 
1) Which university in India will introduce a chapter on the contribution of Dr. B. R. Ambedkar to theConstitution?Answer: Karnataka State Open University2) Which education and learning division announced its partnership with Big Bazaar to markettheirlearning products in their stores across India?Answer: HCL Infosystems Limited3) Name the Nehru fellowship recipient Archaeologist who died recently.Answer: Ranganatha Rao4) Which are the three new high courts constitute in India?Answer: Meghalaya, Manipur & Tripura5) Which is the highest gallantry award in India?Answer: Param Vir Chakra6) On which date the United Nation celebrated the first ever “International day of Happiness”?Answer: 20th march1. Which team won the Vijay Hazaretrophy 2013?
Answer. Delhi
2. Name the Venezuelan President who died recently?
Answer. Hugo Chavez
3. Who won the Celebrity Cricket League 2013?
Answer. Karnataka Bulldozers
4. Who won the WGC Cadillac Championship 2013?
 
Answer. Tiger Woods
5. Whois sworn in as the new governor of Bihar?
Answer. DY Patil
6. Who is sworn in as the new governor of Tripura?
Answer. Devanand Konwar
7. Who is sworn in as the new governor of Kerala?
Answer. Nikhil Kumar
8. Who is sworn in as the new governor ofOdisha?
Answer. SC Jamir
9. Who is sworn in as the new governor of Nagaland?
Answer. Ashwani Kumar, He was the former Director of the CBI.
10. Who is honoured with Indira Gandhi Peace Prize recently?
Answer. Ela Bhatt, founder of the Self Employed Women‟s Association (SEWA), was presented with theIndira Gandhi Prize for Peace, Disarmament and Development for the year 2011 by the President of India, Pranab Mukherjee. 2
11. Who won the 2013 Malaysian Grand Prix?
Answer. Sebastian Vettel
12. Which arethe two elements that added to the Periodic Table recently?
Answer. Flerovium and Livermorium
13. Who was crowned the Femina Miss India World 2013?
Answer. Navneet Kaur Dhilon
14. Who won the Miss India International 2013?
Answer. Zoya Arfoz
15. Whois the Chairman of National Innovation Council in India?
Answer. Sam Pitroda
16. Who is the present Chief Justice of Orissa high court?
 
Answer. Chokalingam Nagappan
17. Name the personalities who have launched global sim card „Jaxtr SIM‟ for international travelers:
Answer. Sabeer Bhatia and Yogesh Patel
18. When is the First International Happiness Day celebrated?
Answer. 20th March 2013
19. Who is chosen for Saraswati Samman award 2013?
Answer. Sugathakumari
20. Which Indian state made Malayalam must for its government jobs?
Answer. Kerala
21. Who is named as world‟s richest footballer with a net worth of $260 Million?
Answer. David Beckham
22. Where in China 48 metre high Buddha statue was built?
Answer. Xingzi County of Jiujiang City
23. Who was named „Sportsperson of the year‟ by Tata Steel for her achievements on the occasion of 174th birth anniversary of Jamsetji Nusserwanji Tata?
Answer. Deepika Kumari
24. Who won the inaugural Physics Journalism Prize sponsored by the Institute of Physics and Scienceand Technology Facilities Council?
Anil Ananthaswamy
25. Who was sworn in as Kenya‟s 4th president?
Answer. Uhuru Muigai Kenyatta 3
26. Which former British Prime Minister popularly known as the „Iron Lady‟ passed away on April 8?
Answer. Margaret Thatcher.Note: She was the longest serving British prime minister (1979-1990) of the 20th century and is the onlywoman to have held the office.
27. Who is appointed as Prime Minister of Lebanon?
Answer. Tamam Salam

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->