Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword or section
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
A.E. van Vogt - Slan

A.E. van Vogt - Slan

Ratings: (0)|Views: 91 |Likes:
Published by mererosii
A. E. van Vogt - Slan
A. E. van Vogt - Slan

More info:

Published by: mererosii on Jul 15, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as RTF, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

10/27/2013

pdf

text

original

 
A.E. van Vogt
SLAN
 Traducător: Gabriel MazăreEditura NemiraBucurești, 1998
 
CAPITOLUL 1
Mâna mamei era rece, strângând-o pe a lui. În timp ce mergeaugrăbiți pe stradă, teama femeii era o pulsație tăcută, slabă, care treceadin mintea ei într-a lui. O sută de alte gânduri loveau mintea băiatului,gânduri dinspre mulțimile ce roiau pe ambele trotuare și din interiorulclădirilor pe lângă care treceau. Dintre toate însă, numai cele alemamei erau clare și coerente. Și înspăimântate.
Ne urmăresc, Jommy,
transmitea creierul ei.
Încă nu sunt siguri, dar ne suspectează. Am riscat prea mult venind în capitală, deși am sperat că de data asta îți voi putea arăta vechea cale de acces a slanilor încatacombe, acolo unde este ascuns secretul talui u. Dacă seîntâmplă ceva rău, știi ce ai de făcut. Ai repetat de destule ori. Să nu-țifie teamă, Jommy, să nu-ți pierzi calmul. Ai numai nouă ani, dar ești lafel de inteligent ca orice om de cincisprezece ani.
nui fie teamă! or de zis, își spuse Jommy șii ascunsefrământarea care-l chinuia. Ei nu i-ar fi plăcut să afle de tăinuirea lui,de zidul ridicat între mamă și fiu. Existau însă și gânduri ce se cereauascunse. Ea nu trebuia să știe că și băiatului îi era frică. Totul părea nou și excitant în același timp. Se simțea emoționat defiecare dată când venea în inima Centropolisului, plecând din liniștitasuburbie în care locuiau. Marile parcuri, lungile bulevarde de zgârie-nori, tumultul mulțimilor, totul arăta mai minunat decât își imaginase,deși era cât se poate de firesc pentru capitala lumii. Aici se găseasediul guvernului. Aici, pe undeva, trăia Kier Gray, dictatorul absolut al întregii planete. Cu sute de ani în urmă, slanii deținuseră controlulCentropolisului, în scurta lor perioadă de glorie.
Le simți ostilitatea, Jommy? Poți înțelege lucrurile din depărtare?
El se încordă. Valul de murmure confuze care se degaja din mulțimea înconjurătoare spori și se transformă într-un vârtej de zgomotementale. De undeva veni șoapta rătăcită a unui gând:
Se spune că în oraș există încă slani, în ciuda măsurilor luate.Ordinul este de a fi împușcați pe loc.Nu-i periculos?
Veni un al doilea gând. Fusese evident o întrebarepucu voce tare, deși Jommy prinsese numai imaginea mentală.
Vreau să spun că, din greșeală, ar putea fi ucise persoane nevinovate. Acesta este și motivul pentru care foarte rar sunt împușcați pe loc.Poliția încearcă să-i captureze și să-i examineze. Organele lor internesunt diferite de ale noastre, iar pe capetele lor există…Îi simți, Jommy? Au ajuns în spatele nostru. Sunt într-o mașină mare! Așteaptă întăriri, ca să ne încercuiască. Lucrează repede. Le poți captagândurile, Jommy?
Nu putea. Oricât și-ar fi solicitat mintea, oricât s-ar fi încordat șioricât ar fi transpirat încercând. Aici, puterile ei mature depășeauprecocitatea lui. Mama putea acoperi distanțele și transpune vibrațiile

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->