Welcome to Scribd. Sign in or start your free trial to enjoy unlimited e-books, audiobooks & documents.Find out more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
1Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Elite Athletes Nutrition Handout - Off-Season Camp 14+

Elite Athletes Nutrition Handout - Off-Season Camp 14+

Ratings:
(0)
|Views: 60|Likes:
Published by Olivier Goetgeluck
Ontbijt, pre-workout, post-workout, supplementen.
Ontbijt, pre-workout, post-workout, supplementen.

More info:

Published by: Olivier Goetgeluck on Jul 21, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

08/26/2013

pdf

text

original

 
ONTBIJT
ONTBIJT IS DE BELANGRIJKSTE MAALTIJD VAN JE DAG! 
Sla je ontbijt nooit over!
“Ik heb geen tijd” 
of
“Ik heb ‘s ochtends nooit honger” 
zijn luieexcuses. Sta 15 minuten vroeger op en eet elke dag iets als ontbijt. NO MORE EXCUSES.Zorg ervoor dat ontbijt maken routine voor je wordt en probeer net als bij je pre-workoutmaaltijd altijd een mix te eten van proteïne-bronnen, groenten en/of fruit. Extrakoolhydraten kan je aan je ontbijt toevoegen als je snel spiermassa wil aanzetten engewicht wil bijkomen.Het ontbijt van de gemiddelde Belg (zie “NIET DIT”) bestaat voor meer dan 90% uitkoolhydraten en bijna geen proteïnen. Samen met je post-workout maaltijd is dit debelangrijkste maaltijd van je dag; zorg dus zeker voor de mix van beide!
EET DITNIET DITPERFECT ONTBIJT
Omelet van minstens 3 eieren met mixvan groentjes. Eindig met wat fruit(bessen of banaan) als je kan. Aardbijen,blackberries en blueberries zijn hoog inantioxidanten. Voeg extra havermout toebij je fruit als je gewicht wil bijkomen.Boterhammen met Nutella.
“NO COOKING” ONTBIJT
Griekse of Turkse yoghurt met fruit,kaneel, amandelschilfers encocosschilfers. Voeg extra schep post-workout shake of havermout toe als jegewicht wil bijkomen.Gesuikerde yoghurt met fruit en cruesli.
“1 MINUTE LAZY” ONTBIJT
Post-Workout shake. De mix vankoolhydraten en proteïnen is een goedemaaltijdvervanger als je je overslapenhebt.Cornflakes met melk.
“BETER IETS DAN NIETS” ONTBIJT
2 grote glazen chocolade melk zijn beterdan niets. Een iets betere optie hier isamandelmelk.Croissants met confituur ofkoffiekoeken.
 
PRE-WORKOUT NUTRITION
Probeer pre-workout maaltijden niet te zwaar te maken zodat ze zeker geen negatieveinvloed hebben op de kwaliteit van je workout.De rol van een pre-workout maaltijd is ervoor zorgen dat je zonder hongergevoel en metvoldoende energie aan je workout kan starten. Blaas jezelf dus niet op voor je workouts entracht slim te zijn met de timing van de maaltijd.Twee uur voor je workout een maaltijd eten is een goede vuistregel. Het uur voor jeworkout kan je nog een lichte snack eten indien nodig.Probeer altijd een mix te eten van magere bronnen van proteïnen, groenten en/of fruit.Extra koolhydraten hou je best voor je post-workout maaltijd als je geen opgeblazengevoel wil voor je workout.Hieronder vind je enkele voorbeelden van goede en minder goede pre-workout maaltijden.
EET DITNIET DIT
Zelfgemaakte chicken wrap met groentenBroodje van je lokale broodjeszaak(Subway, Panos,...)Groenten-mix met gegrilde kip enzonnebloemzaadjesSlaatje met broodkruim van McDonaldsGriekse of Turkse yoghurt met fruit,kaneel en notenDanone yoghurt met fruit (te veelsuiker; te weinig proteïnen)Wok met kip of rundsvlees en groentenChicken Nuggets met frietenScrambled eggs met spek en avocadoKlaargemaakte microwave gerechtenvan de supermarkt

You're Reading a Free Preview

Download
scribd
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->