Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more ➡
Download
Standard view
Full view
of .
Add note
Save to My Library
Sync to mobile
Look up keyword
Like this
1Activity
×
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
KOMBUCHA.doc

KOMBUCHA.doc

Ratings: (0)|Views: 167|Likes:
Published by evoluciona

More info:

Published by: evoluciona on Jul 31, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as PDF, DOC, TXT or read online from Scribd
See More
See less

10/09/2013

pdf

text

original

 
PREPARIÓ de la KOMBUTXA
PROPORCIONS PER CADA LITRE D’AIGUA1litre daigua75/125 gr. Sucre2bosses de te negre (4 grams)Fong de KombutxaPREPARACIÓEscalfar l’aigua fins que vol iniciar l’ebullició i apagar el foc. (Millor no deixar-la bollir). Aigua mineral sense clor.Posar-hi el te i deixar-lo 20 minuts en infusió.Colar-lo i posar-hi el sucre i remenar per dissoldre-ho be.Deixar refredar la barreja.Quan ja està fred o tebi, posar-lo en un recipient opac de vidre o ceràmica.(NO metall ni fusta). Cal que l’obertura del recipient sigui gran.Posem la kombutxa amb el costat fosc a sota i el blanquinós a dalt. (el contatfosc és la “mare” i el blanquinós la part per on creix.) Afegir-hi un got de te de kombutxa ja preparat.Cobrir el recipient amb un drap fi que permeti la transpiració. Subjectar-loamb una goma elàstica o similar. Aquest drap sols l’utilitzarem pel pot de lakombutxa.Ho deixem reposar 7 dies en un lloc sec, sense corrents d’aire i que no li doniel sol. La temperatura ideal uns 22 graus. (Màxim 10 dies.)Passats els 7 dies , traiem el fong, filtrem el te de kombutxa i el posem a lanevera per parar la fermentació. Ho guardem dintre de ampolles de vidre oceràmica.La kombutxa la posarem en el nou te que ja haurem preparat o be elguardem a la nevera amb una mica de te kombutxa.
-
La llevadura s’alimenta de la teina i del sucre. Passats el 7 dies al tede kombutxa ja no hi ha ni teina ni sucre. La dolçor és pel procés defermentació.
-
Es recomana perdre 2 gots diaris del te si es vol . Un abans deesmorzar i l’altre abans de dinar. Es pot prendre més quantitat si esvol . (iniciar progressivament)
-
 Aquest te, té moltes propietats per mantenir-nos amb bona salut.(Cerqueu informació a internet.)
-
La kombutxa va creixent. Quan ens calgui el podem oferir a altrespersones.
-
Si no tenim a qui passar-li , el podem utilitzar com a mascareta per lacara, per revitalitzar els cabells triturat amb oli d’oliva o també trituratamb aigua i regar-hi les plantes, etc.
Salut! 

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->