Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
2Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Momentul Si Circumstantele Mortii Sunt Intotdeauna

Momentul Si Circumstantele Mortii Sunt Intotdeauna

Ratings: (0)|Views: 10 |Likes:
Published by Nicu Barbi

More info:

Published by: Nicu Barbi on Aug 03, 2013
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/15/2014

pdf

text

original

 
1
Momentul si circumstantele mortii suntintotdeauna perfecte
Eu cred asta. Dar cum poate un parinte al unui copil care afost violat, mutilate si omorat, sa numeasca circumstantele uneiasemenea morti ca fiind ,,perfecte’’? Cum accepta, cei care i-au vazut pe cei dragi lor disparand in 11 septembrie, o asemeneamoarte ca fiind ,,perfecta’’?Ceri extrem de mult! Asta intinde credulitatea celor mai multioameni la limita absoluta. 
 Am spus deja ca elegant designului vietii este ca cea aunui fulg de zapada. Pare aproape prea perfect pentrua fi credibil, prea bun pentru a fi adevarat. Totusi, itispun: Alinarea celor nefericiti se va afla incunoasterea deplina a perfectiunii lui Dumnezeu.
 
Dumnezeu este perfect, mereu si etern. Acum iti mairamane un singur lucru de inteles: cine si ce este,,Dumnezeu’’.
 
Ti-am spus, iar si iar, in conversatiile noastre – si iti voi spune aici si acum, inca o data si pentru ultimaoara:
 
DUMNEZEU si VIATA sunt
unul si acelasi lucru
.
 
De aceea, cand spun ca ,,Dumnezeu este perfect’’,spun ca
Viata este perfecta.
Si asa si este.
 
,,Sistemul’’ ramane in echilibru perfect cu el insusi.Toate lucrurile se petrec la momentul lor perfect si inmodul lor perfect. Nu intotdeauna e posibil sa veziaceasta, sa o percepi din perspective extreme deingusta a experientei umane. Aceasta este o limitare alumii fizice. Este o limitare care poate fi, totusi,depasita.
1
 
2
 
Multi ,,profeti’’ si ,,intelepti’’ au depasit aceastalimitare a perceptiei alegand o perspectiva diferita,privind viata intr-un mod nou. Totusi, mesajele lorsunt deseori ignorate. Intuitiile lor sunt frecventminimalizate. Adesea, ei insisi sunt condamnati. Siastfel, orbul continua sa conduca alti orbi, pentru ca voi nu vreti sa-I ascultati pe cei care vad.
 
De aceea, cei care au urechi de auzit, sa auda:
 
 Imperfectiunea e imposibila, in Imparatia lui Dumnezeu.
Da, dar aici, pe Pamant? 
,,Aici pe Pamant’’ ESTE Imparatia lui Dumnezeu. Nuexista loc care sa nu faca parte din acea imparatie.
Vezi tu, noi avem totul ,,separat’’ – aici, pe Pamant. Noi amzis ca viata pe Pamant este incercarea si durerea ce ne permit saintram IN Imparatia lui Dumnezeu. Si credem ca moartea ecalea pe care intram. 
Nu exista cale pentru a intra in Imparatia luiDumnezeu. Acesta nu e un loc in care intri, sau dincare iesi. Este un loc in care ESTI mereu. Este singurulloc in care poti fi.
Cu siguranta, uneori nu pare asa. 
 Asta pentru ca nu-ti amintesti cine esti si nu-i tratezipe ceilalti ca pe cine sunt ei. Daca ai face-o, aiexperimenta Raiul pe Pamant. Ai fi Acasa cuDumnezeu,
oriunde
. Si
intotdeauna
.
Exista vreun loc in care oamenii sa poata vreodata sa ,,seprinda’’ de asta? 
Conversatii ca asta sunt un mod. Nu tine aceastaconversatie pentru tine. Asigura-te ca ajunge in catmai multe maini posibil. Impartaseste-o lumii.
 
Dar, mai intai, du intelesulacestui mesaj in adancul propriei tale vieti. Vezi-L peDumnezeu in toti si in tot – si vezi totul ca fiind
2
 
3
perfect.
Ai mentionat asta mai devreme, cand am vorbit despreoamenii care se simt victimizati. Ai sugerat sa ne schimbamperspectiva si sa vedem totul ca fiind perfect – chiar si atuncicand, in termini umani, este evident ca nu-i asa. 
Mai ales atunci cand nu este. Asta, pentru ca oasemenea cunoastere va va aduce pacea in mijlocultulburarii, odihna in spatiul oboselii, iertarea inmomentul in care ar putea aparea resentimentul simania, si o dragoste de viata mai mare decat atiexperimentat vreodata inainte.
 
Cauta
perfectiunea in fiecare moment.
Caut-o. Staruitor. Cu credinta. Sa stii 
ca este acolo si o vei gasi,numai daca privesti mai profund.
 
 Acum iti aduci aminte cand am zis, destul dedevreme in aceasta conversatie, ca am avea o altaoportunitate de a explora aceasta idée de,,perfectiune’’ si ca urma sa-mi dai TU MIE un exemplupentru aceasta? Ei bine, te voi ruga acum sa-mi spuipovestea lui Billy, de la atelierul tau.
Stiam eu. Am stiut atunci ca asta era ceea ce voiai sa aduci indiscutie. Este primul lucru la care m-am gandit, cand ai inceputsa vorbesti despre asta. 
Bun. Atunci spune povestea.
Sigur.Helen era unul dintre cei nouazeci si sapte de participanti launa din taberele mele de Re-Creare de Sine, tinuta insaptamana dintre Craciun si Anul Nou, in fiecare an din ultimiizece. In seara finala a taberei, inainte de ritualul nostrum dehotarari pentru Noul An, Helen a ridicat mana si a cerut unmicrofon.,,Am auzit multe in aceasta saptamana, despre faptul caDumnezeu ne este cel mai bun prieten, ca Dumnezeu esteminunat si iubitor si ca toti ar trebui sa avem o conversatie cuDumnezeu in fiecare zi’’, a inceput ea. ,,Ei bine, daca as avea oconversatie cu Dumnezeu, i-as spune ca sunt foarte suparata peEl.’’,,Nu-i nimic’’, am spus eu. ,,Dumnezeu poate sa suporte asa
3

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->