Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Save to My Library
Look up keyword
Like this
4Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Violeta Bucur - Codex Alimentarius

Violeta Bucur - Codex Alimentarius

Ratings: (0)|Views: 218 |Likes:
Published by SteaEmy

More info:

Published by: SteaEmy on May 31, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

03/07/2014

pdf

text

original

 
Codex Alimentarius
Codex Alimentarius: o adevărată batjocură adusă terapiilor naturisteLa baza Codex-ului Alimentarius stă istoria prea puţin cunoscută a înfiinţării TrustuluiMondial al Chimiei FarmaceuticeAţi auzit vreodată de Codex Alimentarius? Dacă nu, să nu fiţi surprinşi. Este unul dincele mai bine păstrate „secrete deschise” ale guvernanţilor din umbră. Este planificat săintre în vigoare la 31 decembrie 2009 şi s-ar putea să fie cel mai mare dezastru pentrusănătatea noastră, aşa cum lumea nu a mai văzut. Codex Alimentarius va seta standardelede siguranţă alimentară, regulile şi reglementările în vigoare în peste 160 de ţări, adică97% din populaţia lumii.Denumirea
Codex Alimentarius
provine din limba latină şi
se traduce
prin
legeaproduselor alimentare sau codul produselor alimentare.
Comisia de comerţ CodexAlimentarius este acum finanţată şi condusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS,ce aparţine Naţiunilor Unite, ONU) şi FAO (Organizaţia pentru Alimente şi Agricultură aSUA).Codex Alimentarius este o coleie de standarde alimentare adoptate la nivelinternaţional, care au ca scop declarat protecţia sănătăţii consumatorilor şi asigurarea practicilor corecte în comerţul alimentar. Codex Alimentarius cuprinde standarde pentrutoate alimentele, fie ele preparate, semipreparate sau crude şi pentru distribuţia cătreconsumator, prevederi în ceea ce priveşte igiena alimentară, aditivi alimentari, reziduuride pesticide, factori de contaminare, etichetare şi prezentare, metode de analiză şi prelevare. În realitate, Codex Alimentarius intenţionează să pună în afara legii oricemetoalternativă în domeniul tăţii cum ar fi terapiile naturiste, folosireasuplimentelor alimentare şi a vitaminelor şi tot ceea ce ar putea constitui mai mult saumai puţin un potenţial concurent pentru industria chimiei farmaceutice.
Originile chimiei farmaceutice
În jurul anului 1860, „bătrânul Bill” Rockefeller, comerciant de petrol cu specializarea înfarmaceutică, vindea ţăranilor naivi flacoane cu petrol brut, făcându-i să creadă că era unleac eficient în tratarea cancerului. El a denumit acest produs (care de fapt era petrol brutambalat în flacoane): Nujol (New Oil – un nou tip de ulei). Afacerea sa era prosperă,cumpăra o fiolă de petrol brut de 30 grame prin Standard Oil la un preţ de 21 cenţi şi ovindea pentru 2 dolari. Fără prea multă cultură, fără scrupule, fără cunoştinţe sau studii îndomeniul medical, cu puţine noţiuni de contabilitate şi de o aviditate feroce, Rockefeller a reuşit să se impună. Noului produs Nujol i s-a atribuit „meritul” de „cură împotrivaconstipaţiei” şi a fost foarte comercializat la acea vreme. Între timp, medicii au descoperitcă Nujol era nociv şi că ducea în timp la maladii grave, eliminând vitaminele liposolubiledin corp. Standard Oil s-a luptat să evite pierderile prea mari care ar fi putut surveni dinaceastă cauză şi a adăugat rapid petrolului brut caroten pentru a elimina aceste carenţe.
 
Senatorul Rozal S. Coperland era plătit 75.000 dolari pe an pentru a promova acest produs.Imperiul Rockefeller a fost construit graţie acestei formidabile şmecherii care consista îna convinge oamenii să ingereze un derivat de petrol brut îmbogăţit cu caroten. Aşa au fost puse bazele industriei chimiei farmaceutice. Suntem deci foarte departe de fundamentelemedicinii chineze, tibetane vedice sau persane, care erau în mod tradiţional bazate pecunoştinţe extrem de precise legate de corpul uman şi erau centrate (ca preocupare) pe binele şi sănătatea fiinţelor umane.Succesul comercial al produsului Nujol a permis diversificarea producţiei chimieifarmaceutice şi atingerea unui nivel ridicat al beneficiilor financiare. În 1948, cifra deafaceri anuală a lui Rockfeller se ridica la 10 miliarde de dolari. Medicamentul Nujol încămai poate fi găsit sub formă de ulei de parafină pură, clasificat drept laxativ uşor şirecomandat împotriva constipaţiei cronice rebele în terapiile igieno-dietetice obişnuite.Este fabricat la ora actuală de laboratorul Fumouze.
Rockefeller şi IG Farben
Trustul chimiei farmaceutice pe care îl cunoaştem a fost conceput de către o asociaţiecondusă de Rockefeller şi IG Farben din Germania nazistă. Compania Standard Oilaparţinând aşadar lui John D. Rockefeller, deţinea în 1939 15% din acest nou trustgermano-american. Obiectivele industriale ale IG Farben din Germania nu au fost bombardate în timpul războiului tocmai pentru a proteja interesele lui Rockefeller. Încădin 1932, industria chimiei farmaceutice IG Farben îl finanţa pe Adolf Hitler cu până la400.000 de mărci germane. Fără acest sprijin, aşa cum afirma tribunalul de la Nürenberg:„cel de al doilea război mondial nu ar fi avut loc…”În 1941, IG Farben construieşte cea mai mare industrie chimică din lume la Auschwitz, profitând de mâna de lucru din lagărul de concentrare pentru fabricarea gazului Zyklon B.La procesul de la Nürenberg au fost declaraţi vinovaţi de genocid, sclavie, furt şi altecrime, 24 de responsabili ai Companiei IG Farben. Tribunalul de la Nürenberg a divizatCompania IG Farben în BASF, BAYER şi HOECHST. Toţi aceşti responsabili au fostînsă eliberaţi în 1952, la numai un an după ce fuseseră condamnaţi, cu ajutorul lui NelsonRockefeller, fostul lor patron comercial, la vremea aceea ocupând funcţia de Ministru alAfacerilor Externe al SUA. O dată eliberaţi, cei care se aflaseră în conducerea CompanieiIG Farben s-au infiltrat în economia germană, ocupând funcţii foarte importante. Până înanii ‘70 consiliul director pentru societăţile BASF, BAYER şi HOECHST era constituitdin membrii ai partidului nazist. Începând cu 1959 aceştia îl finanţau pe tânărul HelmutKohl. Prin susţinerea politică a acestuia din urmă, cele trei filiale rezultate din IG Farbenerau la momentul acela de 20 de ori mai puternice decât societatea mamă înfiinţată în1941. Organizaţia nazistă de mondializare asociată lui Rockefeller, a constituit o reuşitătotală, şi deja de multă vreme piaţa chimiei farmaceutice a planetei a fost şi estecontrolată, organizată şi administrată pentru a asigura expansiunea industrială mondială achimiei farmaceutice.
 
IG Farben şi Codex
„Tradiţia” cartelului de la IG Farben a continuat sub un alt nume: „Asociaţia pentruIndustria Chimică”. În 1955, industria chimică farmaceutică mondială a fost regrupatăsub auspiciile Camerei de Comerţ Internaţional a Naţiunilor Unite şi Guvernului German.Eforturile lor comune au fost camuflate sub numele de cod CODEX ALIMENARIUS.Un mare număr de partide politice europene aşa-zise de stânga şi de dreapta au fostfinanţate de această industrie pentru a se asigura o legislaţie favorabilă industrieifarmaceutice.
Obiectivul Codex-uluiCodex Alimentarius intenţionează să pună în afara legii orice metodă alternativă îndomeniul sănătăţii cum ar fi terapiile naturiste, folosirea suplimentelor alimentare şia vitaminelor şi tot ceea ce ar putea constitui mai mult sau mai puţin un potenţialconcurent pentru industria chimiei farmaceutice.
Starea de spirit care predomină încazul mondializării chimiei farmaceutice explică în mare parte desfiinţarea sistematică ainovatorilor ştiinţifici independenţi din ultimii 50 de ani. Această industrie foloseşte oricemijloc pentru a-şi păstra locul pe piaţă în ceea ce priveşte tratamentul cancerului, alSIDA, al maladiilor cardio-vasculare etc. De zeci de ani este posibitratarea şivindecarea în majoritatea cazurilor a acestor maladii prin terapii naturiste alternative, dar sunt aplicate procedee de dezinformare în forţă pentru a se ascunde publicului acesteadevăruri.Scoaterea în afara legii a oricărei informaţii referitoare la medicina alternativă va blocaeradicarea anumitor maladii, asigurând astfel profituri şi mai mari acestei industriimondiale care tratează doar simptomele bolilor, fără a se îngriji de cauze.
DoctorulMatthias Rath
, un specialist german care duce campanii la nivel mondial pentrufolosirea tratamentelor naturiste în cazul multor boli grave, descrie această situaţie astfel:
„Adevăratul scop al industriei farmaceutice mondiale este de a câştiga bani peseama bolilor cronice, şi nu de a se ocupa de prevenirea sau eradicarea acestorboli… Industria farmaceutică are un interes financiar direct în perpetuarea acestormaladii, pentru a-şi asigura menţinerea şi chiar creşterea pieţei de medicamente.Pentru acest motiv medicamentele sunt făcute pentru a alina simptomele şi nupentru a trata aderatele cauze ale bolilor… Trusturile farmaceutice suntresponsabile de un genocid permanent şi răspândit, ucigând în acest mod milioanede oameni…”Codex-ul pus sub acuzare
O adevărată ,,legiune” de indivizi care să facă lobby pentru industria farmaceutică a fostangajată pentru a influenţa legislatorii, pentru a controla organismele de reglementare, pentru manipularea cercetării în domeniul medical şi educaţional. Numai în 1961,trusturile farmaceutice au făcut donaţii pentru marile universităţi din SUA în valoare de:Harvard – 8 milioane de dolari, Yale – 8 milioane de dolari, John Hopkins – 10 milioane

Activity (4)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 thousand reads
1 hundred reads
mihaelaatk liked this
mariget liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->