Welcome to Scribd, the world's digital library. Read, publish, and share books and documents. See more
Download
Standard view
Full view
of .
Look up keyword
Like this
61Activity
0 of .
Results for:
No results containing your search query
P. 1
Pusat Rawatan Islam Terapi Al-quran Darul Hikmah

Pusat Rawatan Islam Terapi Al-quran Darul Hikmah

Ratings: (0)|Views: 17,533 |Likes:
Published by zairolpg07
KAEDAH TERAPI AL-QURAN RUKYAH AS-SYARIAH ( SYEIKH ABD WAHID SALAM BALI ) UNTUK MENANGANI GANGGUAN SIHIR, SANTAU, JIN
KAEDAH TERAPI AL-QURAN RUKYAH AS-SYARIAH ( SYEIKH ABD WAHID SALAM BALI ) UNTUK MENANGANI GANGGUAN SIHIR, SANTAU, JIN

More info:

Published by: zairolpg07 on Jun 01, 2009
Copyright:Attribution Non-commercial

Availability:

Read on Scribd mobile: iPhone, iPad and Android.
download as DOC, PDF, TXT or read online from Scribd
See more
See less

05/11/2014

pdf

text

original

 
PUSAT RAWATAN ISLAM TERAPI AL-QURAN
DARUL HIKMAH
" Kaedah Rawatan Yang Membongkar 1001 RAHSIA Keajaiban Al-Qur'an DalamMenentang Kejahatan Ilmu Hitam, Sihir, Santau , Gangguan Makhluk Halus, Saka,Rumah Berpuaka. Kesannya Serta-Merta Anda Dapat Saksikan Sendiri "
Ustaz Abdul Malek merupakan salah seorang pengamal perubatan islam yang menerimaijazah perubatan terapi al-Qur'an daripada Sheikh Wahid Bin Abdul Salam Bali perawatterkenal Mesir ketika beliau belajar di Universiti Al-azhar.Beliau berpengalaman luasdalam merawat mangsa sihir, gangguan makhluk halus , histeria, santau, saka dan lain-lain penyakit yang berkaitan dengan rohani.Beliau juga melibatkan diri secara aktif dalam menyebarkan ilmu berkaitan kepada umatislam Malaysia melalui ceramah, seminar perubatan islam, perbentangan kertas kerja,rakaman VCD ( tajuk:Pukau ) dan CD bacaan ayat-ayat pilihan Ruqyah Syariah yangdisusun mengikut panduan Rasulullah s.a.w khusus untuk tujuan rawatan&pemulihan para pesakit beliau. Oleh itu beliau sering dijemput keseluruh pelusuk tanah air untuk tujuan rawatan dan penyebaran ilmu perubatan islam.Melalui kaedah Terapi al-Qur'an yang diamalkan , Allah s.w.t telah menyembuhkanribuan pesakit yang datang bertemu beliau bahkan ada yang sudah 30 tahun menderitaakibat sihir. Konsep tauhid kepada Allah s.w.t yang diterapkan sebelum melakukanrawatan adalah asas paling utama dalam rawatan ini.Melalui kombinasi ilmu dan rawatan anda akan dirawat secara berperingkat-peringkatsehingga anda disembuhkan oleh Allah s.w.t Insyaallah. Rawatan yang anda terima tidak ada sama sekali unsur-unsur syirik, khurafat dan tahyul seperti penggunaan khadam,sheikh tilikan dan ramalan yang boleh menjejaskan aqidah islamiah yang suci.
 
Jika anda berminat untuk mendapatkan khidmat beliau, anda digalakkan membuattemujanji terlebih dahulu, ini adalah untuk kemudahan anda. Untuk kesembuhan yangcepat dan keselamatan diri dari kejahatan jin&manusia anda disarankan supaya menyertaiSeminar Perubatan Islam kelolaan Al-Fadhil Ustaz Abdul Malek.
Method Rawatan :
1. Qiraatul Qur'an bil jahriah ( bacaan al-qur'an dengan jelas di hadapan pesakit )2. Sama'atul Qur'an ( pesakit wajib mendengar bacaan al-Qur'an setiap hari)3. Al-Ightisal bil Qur'an ( mandian al-Qur'an )4. Al-Syarab bil Qur'an ( minuman al-Qur'an )5. Al-Khutbah ( bacaan khutbah )
Rukun Penyembuhan :
1. Berserah diri zahir&bathin 100% kepada Allah s.w.t2. Sabar 3. Ikut 100% nasihat perawat4. Istiqamah
Misi :
1. Menyebarkan ilmu perubatan islam kepada seluruh umat islam dengan bertunjangkanakidah Ahli Sunnah Wal Jamaah pegangan Al-Asya'irah dan Al-Maturidiah yang jelas.2. Mewujudkan rangkaian perubatan islam yang holistik dan berwibawa diseluruh negara.3. Merialisasikan syariah islamiah dalam perubatan.4. Menjalinkan ukhuwah yang kukuh antara Darul Hikmah dan umat islam.5. Rawatan yang berterusan.
Visi :
1. Perubatan islam ialah perubatan utama bukan alternatif..2. Pembentukan hakikat islam, iman dan ihsan melalui rasa kehambaan.3. Rangkaian perubatan yang dapat membantu umat islam dari sudut ekonomi.4. Terhapusnya khurafat dan bid'ah yang sesat.----------------------------------------------------------------------------------------
Hubungi@Sila Datang Sendiri :Kedah / Zon UtaraPUSAT RAWATAN ISLAM DARUL HIKMAH
 No.69, Taman Pulai Jaya , KM5 Jalan Langgar, 05460 Alor Star, Kedah Darul Aman.019-4715232 –Ustaz Abdul Malek LadzimSetiap Hari Selasa & Rabu : 11Pagi-11Malam.------------------------------------------------------------------------------
 
Kuala Lumpur / Zon SelatanSELANGOR - KLANGPUSAT RAWATAN ISLAM DARUL HIKMAH
Alamat Kami : No 63a, Lorong Sanggul 1D, Bandar Puteri, Klang, Selangor Lokasi GPS : N2 59.133 E101 28.042'HARI SELASA : SELEPAS ISYAK HARI KHAMIS : SELEPAS ISYAK Ahad : DARI PUKUL 10.00 PAGIBagi kes kes emergency boleh lah hubungi :En. Zailan 018 202 7559En. Zairol 019 278 1829Perawat:
 PERAWAT2 BERIKUT TELAH DIBERI KEPERCAYAAN OLEH UST MALEK UNTUK MENGENDALIKAN RAWATAN DI PUSAT RAWATAN INI.1. En.Zailan -> No Telefon: 012-6504559 Email : admin@terapialquran.com2. En.Zairo -> No Telefon : 0192781829 Email: lebai@terapialquran.com3. En.Nazim -> No Telefon : 01727421994. En.Ilmi -> No Telefon : 01923705295. PnAdmin -> No Telefon : 0123156366 SELAIN DARI NAMA2 DI ATAS, BOLEH MENGHUBUNGI MANA2 AHLI MAJLIS ATAU PERAWAT ISLAM TAQ SAHAJAReduced: 69% of original size [ 927 x 715 ] - Click to view full image

Activity (61)

You've already reviewed this. Edit your review.
1 hundred reads
1 thousand reads
Muyersz Muller liked this
Fadilah MD Kasim liked this
Uwais AlQarni liked this
pretender liked this
Azizi Balakong liked this
DemiMasa liked this

You're Reading a Free Preview

Download
/*********** DO NOT ALTER ANYTHING BELOW THIS LINE ! ************/ var s_code=s.t();if(s_code)document.write(s_code)//-->